Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Drăgulescu, bronz la sol

Ziarul de Vrancea
24 mar 2017 908 vizualizări
Gimnastul Marian Drăgulescu a caştigat, ieri, medalia de bronz în finală la sol, la Cupa Mondială de la Doha, unde sportivul va evolua şi în finala de la sărituri

În finala de la sol, Marian Drăgulescu a intrat primul şi a fost notat cu 14,100, cu care a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Chia Hung-Tang (Taipei, 14,366, medalie de aur) şi Milad Karimi (Kazakhstan, 14,266, medalie de argint). în calificările la acest aparat, Drăgulescu a fost tot al treilea (14,000). La feminin, Romania va avea o singură reprezentare în finale: Cătălina Ponor la barnă. Ea s-a calificat de pe locul II (nota 13,766), însă a ratat la sol (11,966), la fel ca şi Olivia Cîmpian, care a primit nota 11,833 la acelaşi aparat.Finala la barnă va avea loc sambătă, tot atunci urmand să ia startul şi Marian Drăgulescu în finală la sărituri. În urmă cu o săptămană, la Cupa Mondială de la Baku, Cătălina Ponor a obţinut medaliile de aur la sol şi barnă. La finalul acestei săptămani va concura şi Larisa Iordache într-o competiţie găzduită de St. Etienne.

Chirilă, antrenor la ASA

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei ASA Targu Mureş, înlocuindu-l pe Ilie Stan, a anunţat, ieri,  site-ul oficial al grupării ardelene.  Chirilă, în varstă de 51 de ani, a condus în această dimineaţă primul antrenament şi va fi prezentat oficial luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la stadionul Trans-Sil. Ionuţ Chirilă a mai pregătit în cariera sa formaţiile Electromagnetica Bucureşti, Unirea Focşani, Jiul Petroşani, UTA Arad, Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi. Clubul ASA Targu Mureş a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a încetat colaborarea cu tehnicianul Ilie Stan, care se afla în funcţie de la sfarşitul anului trecut. Ilie Stan a declarat că a părăsit conducerea tehnică a ASA Targu Mureş, deoarece nu-l introducea în echipă pe Tiberiu Petriş (jr.), fiul unui sponsor şi apropiat al conducerii clubului, Tiberiu Petriş (sr.). ASA Targu Mureş se află pe ultimul loc în clasamentul play-out-ului Ligii I.

Ion Ion, antrenor la CSAS

Tehnicianul Ion Ion a fost numit antrenor principal al echipei de fotbal seniori a Clubului Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti”, a anunţat clubul bucureştean. Ion Ion a purtat banderola de căpitan şi a fost coechipier cu fotbalişti legendari: Iordache, Haidu, Coman, Anghelini, Sameş, Florin Marin, Vigu, Iordănescu, Tudorel Stoica, Liţă Dumitru, Marcel Răducanu. în cariera sa de jucãtor, a mai evoluat pentru Metalul Bucureşti, Automatica Bucureşti şi Rapid.Ca antrenor, Ion Ion a pregătit echipa de juniori a clubului Rapid în perioada 1986-1992, echipele de fotbal seniori Jiul Petroşani, Rova Roşiori şi FC Tunari. Între 1996 şi 2013, şi-a desãvarşit abilitãţile de formator, antrenand formaţii din Oman, Bahrain, Emiratele Arabe Unite si Qatar. Noul antrenor al echipei de fotbal seniori va fi prezentat de către conducerea CSA „Steaua Bucureşti” la 29 martie, în cadrul unei conferinţe de presã organizatã la sediul clubului din Bulevardul Ghencea, nr. 35, sector 6, Bucureşti, începand cu ora 13.00.

Ungur, învins în semifinale

Tenismanul Adrian Ungur (316 ATP), s-a calificat, în semifinalele turneului futures de la Santa Margherita (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Ungur l-a învins în sferturi pe croatul Viktor Galovic (537 ATP), numărul 537 mondial, scor 6-4, 6-4, după o oră şi 33 de minute. În semifinale, Ungur a fost eliminat de italianul Andrea Basso (566), scor 3-6, 4-6. Adrian Ungur s-a calificat în semifinale la dublu, împreună cu Nicolae Frunză, învingand perechea Reda Al Amrani  / Aleksei Vatulin (Maroc / Rusia). Ei au pierdut în semifinale, în faţa perechiiViktor Galovic/ Andrea Basso (Croaţia/Italia). În cealaltă semifinală, cuplul Dragoş Dima/Juan Pablo Paz (Romania/Argentina) a învins cu 6-2, 7-6 echipa Marcin Gawron/Michal Schmid (Polonia/Cehia

Tineretul, umilit de ruşi

Selecţionata Under 21 a Romaniei a fost învinsă, vineri, la Marbella Football Center, de reprezentativa similară a Rusiei, scor 1-5, într-un meci amical. Golul Romaniei a fost marcat de Virgil Ghiţă, în minutul 49. Reprezentativa U21 mai are programat încă un amical în cadrul cantonamentului din Spania. Pe 27 martie, de la ora locală 13:00, selecţionata pregătită de Daniel Isăilă va evolua împotriva reprezentativei similare a Danemarcei, tot la Marbella Football Center. Revenirea în ţară e programată după partida cu nordicii.

Amenzi în Cupele Europene

Cluburile FC Barcelona, SSC Napoli, FC Rostov şi AS Saint-Etienne au fost amendate de UEFA după meciurile din cupele europene, a anunţat, ieri, site-ul oficial al forului continental. FC Barcelona a fost amendată cu 19.000 de euro, după ce suporterii au invadat terenul la finalul întalnirii din 8 martie cu Paris Saint-Germain, scor 6-1, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. SSC Napoli a fost sancţionată cu 38.000 de euro, după ce fanii au folosit lasere, au blocat căile de acces în şi din stadion, au aruncat cu obiecte şi au folosit petarde şi fumigene la partida din 7 martie cu Real Madrid, scor 1-3, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. FC Rostov a fost amendată cu 16.000 de euro, după ce suporterii au folosit petarde şi fumigene la meciul din 23 februarie cu Sparta Praga, scor 1-1, din manşa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. AS Saint-Etienne a fost sancţionată cu 50.000 de euro, după ce fanii au folosit petarde şi fumigene, au aruncat cu obiecte şi pentru conduită nesportivă a suporterilor la întalnirea din 16 februarie cu Manchester United, scor 3-0, din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa.

N-a renunţat la Teixeira

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat că şi-l doreşte pe jucătorul Astrei, Filipe Teixeira, precizand că nu a ascuns niciodată acest lucru şi că va discuta cu fotbalistul atunci cand va fi cazul. "N-am ascuns niciodată că-l vreau pe Teixeira. Morais a semnat cu noi şi e ca jucătorul nostru. Nu am vorbit cu Teixeira, nu a fost cazul, cand va fi, ştie că-l vreau aici", a declarat Becali la Digisport. Filipe Teixeira, în varstă de 36 de ani, joacă la Astra din 2015 şi are contract pană în vară

Alli, suspendare pentru trei meciuri

Mijlocaşul echipei Tottenham Hotspur, Dele Alli, a fost suspendat de UEFA pentru trei meciuri în cupele europene, după ce a fost eliminat în partida cu KAA Gent, din Liga Europa, a anunţat, vineri, site-ul oficial al forului european. Alli a primit direct cartonaşul roşu în partida cu KAA Gent, scor 2-2, din manşa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa în urma căreia Tottenham Hotspur a fost eliminată din competiţie. Internaţionalul englez va efectua suspendarea în sezonul viitor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.