Sport

Renaşte boxul romanesc?

Ziarul de Vrancea
21 mar 2017 782 vizualizări
La Brăila, Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie au devenit campioni europeni de tineret * ultimul şi-a recucerit titlul obţinut acum trei ani în Croaţia

Ieri, s-au încheiat la Brăila, Campionatele Europene de tineret (Under 22) la box, la care doi sportivi romani au reuşit să obţină titlurile europene. Este vorba de Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie. Nu întamplător, cei doi au adus Romaniei medalii şi în competiţia din 2014 de la Zagreb, Arădoaie cucerind aurul şi Jitaru,, bronzul.
Robert Jitaru (56 kg) l-a învins cu o decizie de 3-2 în finală pe englezul McGrail. Dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene box pentru tineret (2014 Zagreb şi 2015 Kolobrzeg),  brăileanul Robert Jitaru, născut la Făurei şi legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a caştigat un meci destul de echilibrat, în care a fost mai bun în prima şi a treia repriză, în faţa unui adversar cu doi ani mai mare. Jitaru, antrenat de George Perţea la Brăila şi de Valentin Vrînceanu la lotul naţional, l-a învins în optimi pe georgianul Artiuş Gomţian (5-0), în sferturi a trecut de albanezul albanezul Krenar Zeneli (5-0), iar în semifinale a caştigat în faţa slovacului Viliam Tanko.
Cel de-al doilea pugilist roman, Andrei Arădoaie, campion continental de tineret în 2014 a caştigat finala cu pugilistul rus Muslim Gadjimagomedov, campionul european din 2015 de la Kolobrzeg (Polonia). Decizia a fost la fel de stransă ca şi în cazul lui Jitaru, 3-2. Arădoaie a caştigat un meci echilibrat, cu multe lovituri puternice, în faţa unui pugilist foarte valoros. Romanul a forţat pe final, cand rusul a resimţit oboseala şi a boxat obstrucţionist. Gadjimagomedov a dezaprobat decizia arbitrilor, care l-au dat caştigător pe Arădoaie.  În drumul său către medalia de aur, Arădoaie, sportiv legitimat la CS Dinamo, unde este antrenat de Dumitru Dorobanţu, a caştigat în primul tur în faţa spaniolului Jacinto Hormiga, care a abandonat în prima rundă, în optimi s-a impus în faţa olandezului Artjom Kasparian (4-1), în sferturi a dispus de polonezul Mateusz Goinski (5-0) iar în semifinale l-a învins pe ucraineanul Stepan Grekul, finalist în ediţia 2015. Gadjimagomedov, campion european de tineret, l-a eliminat în drumul său spre finală pe bulgarul Naidenov, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret. Paul Andrei Arădoaie este născut la Leţcani şi a prins tainele boxului la Nicolina Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Chipirog. Ca şi fratele său mai mare, Marcel, el a ajuns la Dinamo Bucureşti, unde se antrenează cu Dumitru Dorobanţu.
Romania a aliniat la Europenele de la Brăila 10 pugilişti, cate unul la fiecare categorie. În afară de Jitaru şi Arădoaie a mai ajuns în sferturi Daniel Costea (64kg). Ştefan Marcu (60 kg) şi Marian Piţa (64 kg)  au fost eliminaţi în turul II, iar Dragoş Marcu (49 kg), Sebastian Arbuz (52 kg), Dănuţ Ionescu (75 kg), Denis Berciu (91 kg) şi Daniel Berciu (^91 kg) au pierdut primul meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.