Sport

"Din Liga I, îmi plac copiii de mingi"

Ziarul de Vrancea
17 mar 2017 468 vizualizări
Spune noul membru al comisiei tehnice din FRF, Marcel Răducanu, care îl susţine pe selecţionerul Christoph Daum

Fostul internaţional Marcel Răducanu a spus ieri, în glumă, că urmăreşte meciurile din Liga I, dar cel mai mult îi plac copiii de mingi, fiind o diferenţă mare de nivel între fotbalul romanesc şi cel din Germania, unde locuieşte. "Mă mai uit din cand în cand la Liga I. Dar cand mă uit şi apoi dau la nemţi mă întreb ce disciplină este. Eu sunt învăţat cu Germania, unde se joacă fotbal. Din Liga I îmi plac copiii de mingi. Steaua are un lot bun şi cred că ar putea ieşi campioană. Acum sunt importante meciurile astea din play-off. Sunt două-trei  echipe care joacă fotbal, dar competiţia este de nivel slab”, a spus Răducanu la Casa Fotbalului. 
Fostul jucător stelist, care a emigrat în Germania în anii ’70 , are încredere în selecţionerul Christoph Daum şi consideră că federaţia ar trebui să-i prelungească contractul indiferent dacă naţionala se califică sau nu la CM din 2018: "Daum nu a fost de la început susţinut, multora nu le-a convenit să vină un antrenor străin. El nu se lasă manipulat, e un băiat serios, îl ştiu din Germania. E clar că pe unii i-a deranjat. Cred că mulţi germani au fost şocaţi că a preluat o echipă naţională. A făcut şi el o greşeală în viaţă, dar trebuie iertat. Ca antrenor este mare. Numai că el nu a avut timp, a venit aici şi a început lumea să dea în el, să-l critice. Din păcate nu a avut nici rezultate bune, dacă ar fi caştigat 3-4 meciuri era altceva. Dar el trebuie lăsat în pace şi ajutat. Aşa poate avea şi el mai multă încredere. Eu zic că ar fi bine să-i prelungească contractul. După mine e puţin timp doi ani să construiască o echipă. Poate că nu ne calificăm, dar ar mai avea doi ani. şi ar putea forma o echipă naţională foarte puternică”.
Marcel Răducanu, care a participat ca membru la şedinţa Comisiei Tehnice a FRF, consideră că meciul cu Danemarca poate fi caştigat de naţionala Romaniei. "Am vorbit cu Daum, i-am urat succes, acum a avut timp să cunoască mai bine jucătorii. Cred că i-a luat pe cei mai buni, sunt sigur. Cu spectatorii şi cu puţin noroc poate reuşim să caştigăm cu Danemarca. Eu cred că naţionala mai are şanse bune. Nu poţi spune acum că şansa e jucată. Cu Danemarca e un meci foarte important”, a mai spus Răducanu.
Preşedintele Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiţă, nu crede că selecţionerul Christoph Daum îşi va schimba strategia în cazul în care naţionala nu se va califica la Mondiale. "Eu cred că nu se va întampla nimic, nu va fi un sfarşit de lume dacă, Doamne fereşte, nu putem să caştigăm acest meci. Mult mai bine ar fi să avem o victorie şi psihologic să revenim în lupta pentru calificare. Dacă vom putea. Eu nu cred că se va schimba strategia în cazul unei necalificări. Cred că va rămane aceeaşi. Cred că trebuie să mergem înainte pe baza acestei dezvoltări a fotbalului juvenil în primul rand, pentru că altfel nu vom avea viitor”, a spus Stoichiţă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.