Sport

Stanciu şi Chipciu îl aşteaptă pe Mourinho

Ziarul de Vrancea
17 mar 2017 544 vizualizări
Anderlecht s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Europa, unde vor întalni pe Manchester United * sorţii au fost neiertători în Liga Campionilor: Bayern – Real şi Juventus - Barcelona

Formaţia Anderlecht Bruxelles, la care evoluează Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Europa, trecand în optimi de APOEL Nicosia, cu 1-0 în tur şi 1-0 în retur. Unicul gol al partidei de la Bruxelles a fost marcat de Acheampong, în minutul 65, la exact un minut după ce a intrat în locul lui Nicolae Stanciu. Alexandru Chipciu a evoluat pană în minutul 89. Tot ieri, Manchester United a eliminat echipa lui Andrei Prepeliţă, FK Rostov, caştigand returul de pe teren propriu cu scorul de 1-0. A marcat Juan Mata, în minutul 70. Prepeliţă a jucat pană în minutul 79. În tur, la Rostov, scorul a fost 1-1. Duelul de tradiţie turco-grec Beşiktaş - Olympiakos Pireu  s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 4-1, chiar dacă acestea au jucat în inferioritate din min. 39, la scorul de 2-1, după eliminarea autorului primului gol, Aboubakar (’10). Apoi, Ryan Babel a făcut 2-0, iar norvegianul Elyounoussi a redus din handicap în min. 31. Golul acesta şi eliminarea au trezit speranţe în tabăra elenă, însă în final, Beşiktaş a mai înscris două goluri, prin Babel (’75) şi Cenk Tosun (’84). În tur, la Atena scoru a fost 1-1. Echipa rusă Krasnodar scosese un scor onorabil (1-2) la Vigo în faţa Celtei şi avea nevoie de o victorie la un singur gol diferenţă pentru a se califica. Însă, Celta, echipă mai matură, s-a impus cu 2-0 prin golurile reuşite de Mallo (’52) şi Aspas (’80).
Celelalte rezultate din manşa retur a optimilor de finală din Liga Europa: RC Genk – KAA Gent 1-1 (în tur, 5-2). Castagne (’20) / Verstraete (’84); AS Roma – Olympique Lyon 2-1 (2-4). Strootman (’17), Tousart (’60 – autogol) / Diakhaby (’16; Ajax Amsterdam – FC Copenhaga 2-0 (1-2). Traoré (’23), Dolberg (‘45^3 – penalty); Borussia Mönchengladbach – Schalke 04 2-2 (1-1). Christensen (’26), Dahoud (‘45^2) / Goretzka (’54), Bentaleb (’68).
În urma operaţiunii desfăşurate ieri, la Nyon, sorţii nu au fost îngăduitori cu echipa lui Stanciu şi Chipciu, Anderlecht urmand a întalni (prima manşă pe teren propriu) formaţia antrenată de José Mourinho, Manchester United. Celelalte partide din sferturi stabilite prin sorţi sunt: Celta Vigo – RC Genk, Ajax Amsterdam – Schalke 04 şi Olympique Lyon – Beşiktaş Istanbul.  Partidele tur se vor disputa la 13 aprilie, iar meciurile retur vor avea loc la 20 aprilie. Tragerea la sorţi a fost efectuată de fostul internaţional suedez Patrik Andersson.

Derbiuri de foc în Liga Campionilor
Echipa Real Madrid, deţinătoarea trofeului, va întalni Bayern München în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în timp ce formaţia FC Barcelona va juca împotriva lui Juventus Torino, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi de la Nyon, efectuată de fostul mare jucător galez, Ian Rush, fostul atacant-vedetă al echipei FC Liverpool, ambasadorul finalei Champions League 2016-2017, care se va disputa pe Millennium Stadium din Cardiff, în data de 3 iunie. Cele două mari cluburi iberice vor juca partidele tur în deplasare.
Real Madrid şi Bayern s-au întalnit de opt ori de şase ori în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, fiecare dintre ele obţinand cate trei victorii.  Ultimul duel dintre Real şi Bayern a avut loc în semifinalele ediţiei 2013/2014, cand spaniolii s-au impus cu scorul general de 5-0 (1-0 şi 4-0 la München). Juventus şi Barcelona nu s-au întalnit decat de trei ori în Liga Campionilor. În sezonul 2002-2003, cele două au jucat eliminatoriu, ambele partide încheindu-se cu acelaşi scor, 1-1, italienii caştigand la lovituri de departajare. Ultima partidă a fost finala Ligii Campionilor din 2015, disputată la Berlin şi caştigată de Barça lui Luis Enrique cu 3-1, goluri marcate de Rakitic (‘4), Suarez (’69) şi Neymar (‘90^5), respectiv, Moratta (’55). Celelalte dueluri din Liga Campionilor sunt Atletico Madrid – Leicester City şi Borussia Dortmund – AS Monaco. Partidele tur se vor disputa la 11 şi 12 aprilie, iar meciurile retur vor avea loc la 18 şi 19 aprilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.