Sport

Franţa s-a răzbunat pe Guardiola

Ziarul de Vrancea
16 mar 2017 921 vizualizări
La o săptămană după ce PSG a fost eliminată de Barcelona din Liga Campionilor, AS Monaco a reuşit să scoată din competiţie pe Manchester City

Formaţia AS Monaco a eliminat-o pe Manchester City în optimile de finală ale Ligii Campionilor, impunandu-se, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în manşa secundă, după ce pierduse turul, în deplasare, cu 3-5. Pentru antrenorul oaspeţilor, Josep Guardiola, a fost meciul cu numărul 100 în cupele europene ca tehnician. Monaco a condus la pauză cu scorul de 2-0, prin golurile reuşite de Mbappé (‘8) şi  Fabinho (’29), City a redus din handicap după golul marcat de Sané (’71), iar Bakayoko a adus golul calificării, şase minute mai tarziu. Astfel încat, după neverosimila eliminare a PSG de către Barcelona, Franţa va avea în sferturi pe liderul campionatului, AS Monaco, care l-a învins tocmai pe creatorul echipei de pe “Nou Camp”, Josep Guardiola. "Suntem extrem de fericiţi de această calificare. M-am uitat de două-trei ori la meciul tur şi cred că scorul de 5-3 nu a fost corect, am plătit pentru mici greşeli. Această calificare este meritată. A fost nevoie să presăm cu doi atacanţi, pentru că dacă laşi balonul celor de la City, atunci eşti mort. Suntem fericiţi pentru fani şi pentru Franţa, vom continua să-i reprezentăm. Ajung a doua oară în această fază a competiţiei, este o recunoaştere a muncii noastre", a declarat antenorul echipei din Principat, portughezul Leonardo Jardim. La randul său, Guardiola s-a arătat nemulţumit de jocul echipei sale: "Pentru a te califica e nevoie să joci bine mai mult de 45 de minute. Trebuie să joci bine 90 de minute. În prima repriză am fost lenţi, dar după pauză a fost mai bine. Ne-am creat ocazii, am revenit, dar multe lovituri libere au stricat ritmul meciului. Este o competiţie dură şi am avut numai de învăţat din acest meci. Vom face totul pentru a reveni la acest nivel. Acest meci ne va folosi pe viitor. Eu mereu am aceeaşi filozofie, cea a atacului. în prima repriză nu am fost capabil să-mi motivez jucătorii, dar după pauză am reuşit. Important este să rămanem mereu fideli stilului nostru de joc, iar acum am făcut acest lucru doar în partea secundă",  a declarat Guardiola, potrivit L'Equipe.
În cealaltă partidă din manşa retur, la Madrid, Atletico a remizat (0-0) cu formaţia germană Bayer Leverkusen, la adăpostul victoriei cu 4-2 obţinută pe terenul “Aspirinelor”. Francezul Antoine Griezmann, atacantul echipei madrilene, a spus că i-ar surade un sfert de finală cu Monaco: "Toate echipele sunt periculoase, deci trebuie să ne pregătim bine. Nu ar fi rău să revin puţin în Franţa. Sunt mulţumit de AS Monaco, este o echipă franceză şi vreau ca acestea să meargă cat mai departe în Liga Campionilor. Îmi place să văd meciurile după ce s-au disputat. Sunt francez şi mă interesează evoluţia lor, chiar dacă am plecat demult de acolo", a declarat Griezmann, citat de L'Equipe.
Trăgand linie, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, s-au calificat trei echipe spaniole (Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid), două germane (Bayern München, Borussia Dortmund), o echipă italiană (Juventus Torino), una engleză (Leicester City) şi una franceză (AS Monaco).  Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor va avea loc astăzi, la Nyon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.