Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Barça a luat apă pe “Riazor”

Ziarul de Vrancea
15 mar 2017 453 vizualizări
Fostul acţionar al echipei FC Dinamo, Nicolae Badea, ar fi dispus să rezilieze cu acordul părţilor contractul de asociere dintre asociaţia pe care o conduce şi CS Dinamo, solicitand ca după reconstrucţia stadionului să se parafeze o nouă înţelegere în baza HG 207/2002.

Conducerea Clubului Sportiv Dinamo, care are în folosinţă stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, s-a întalnit miercuri cu un reprezentant al CS FC Dinamo, urmand ca la începutul săptămanii viitoare să discute cu Nicolae Badea. În cazul în care terenul pe care ar trebui să fie reconstruit stadionul Dinamo ar fi degrevat de sarcini prin ruperea contractului, la finalizarea lucrărilor AFC Dinamo, asociaţia condusă de Badea, ar putea încheia un nou act de asociere, în baza hotărarii de guvern din 2002, aflată în vigoare.FRF a precizat, săptămana trecută, într-un comunicat, că eliberarea de sarcini a terenului pe care se află Stadionul Dinamo trebuie făcută pană la 31 martie, în caz contrar arena nu va fi reconstruită.

Obiectiv ratat la polo

Naţionala de polo a Romaniei în deplasare, de reprezentativa Slovaciei, cu scorul de 5-6 (2-3, 2-2, 1-1, 0-0), în penultimul meci din grupa A a preliminariilor europene din Liga Mondială. Golurile tricolorilor au fost marcate de Alexandru Ghiban (2), Mihnea Chioveanu, Nicoae Oanţă şi Daniel Teohari.În meciul tur, Romania a dispus cu 12-10 de Slovacia. În urma acestui eşec, echipa antrenată de sarbul Dejan Stanojevic nu mai are nicio şansă să ocupe locul al doilea în clasament.  În celălalt meci al zilei, Serbia, campioana europeană, mondială şi olimpică, a surclasat Germania cu 20-3. În clasament, Serbia ocupă primul loc, cu 14 puncte, fiind calificată la Super Finala 2017, urmată de Slovacia, 8 puncte, Romania, 4 puncte, Germania, 4 puncte. Echipa Romaniei va juca ultima partidă din grupa A pe teren propriu, cu Germania, în 11 aprilie.

 Prime mărite pentru Stanciu şi Chipciu

Mijlocaşii Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu vor caştiga din prime peste 100.000 de euro brut, dacă echipa lor, Anderlecht Bruxelles, se califică în sferturile de finală ale Ligii Europa, informează dnhet.be. Calculele făcute de site-ul belgian arată că pană acum fotbaliştii de la Anderlecht au primit cate 78.500 de euro pentru rezultatele obţinute în Liga Europa. Conducerea grupării a decis să mărească prima cu 30.000 euro de jucător, gestul fiind direct proporţional cu suma oferită de UEFA cluburilor. Fiecare sfertfinalistă primeşte un milion de euro, iar în total, de la forul european, Anderlecht ar caştiga 7,29 milioane de euro. Cu încasări şi banii din drepturile TV, Anderlecht ar ajunge la zece milioane de euro, scrie La Derniere Heure.Anderlecht s-a impus, săptămana trecută, în deplasare, scor 1-0, cu APOEL Nicosia, în prima manşă a optimilor Ligii Europa, prin golul lui Nicolae Stanciu. Returul are loc astăzi, de la 22.05, la Bruxelles.

Memoriul PSG a ajuns la UEFA

UEFA a confirmat că a primit un memoriu din partea clubului Paris Saint-Germain, care reclamă grave greşeli de arbitraj la meciul cu FC Barcelona, de pe Camp Nou, încheiat cu vitoria gazdelor, cu scorul de 6-1. "Da, am primit un memoriu de la PSG pe această temă, dau nu putem face mai multe comentarii", a declarat un reprezentant al UEFA cotidianului catalan Sport. Oficialii clubului Paris Saint-Germain au făcut o plangere la UEFA împotriva arbitrului german Deniz Aytekîn, care a condus la centru meciul cu FC Barcelona, a anunţat, marţi, Marca. PSG reclamă opt faze în care a fost dezavantajată de arbitrul german şi a ataşat la memoriu înregistrări video.

Iniesta negociază prelungirea contractului

Mijlocaşul Andres Iniesta negociază prelungirea contractului cu FC Barcelona pentru încă două sezoane, cu opţiune pentru un altul, a anunţat Marca. Anunţul prelungirii contractului va fi făcut pană la 30 iunie. Marca precizează că oficialii vor ca Iniesta să rămană la FC Barcelona şi după finalul carierei şi să devină unul dintre responsabilii La Masia, centrul de formare al clubului. Andres Iniesta va împlini 33 de ani la 11 mai şi este legitimat la FC Barcelona din 1996. El evoluează în La Liga de 15 sezoane.

Götze pus la păstrare

Clubul Borussia Dortmund a anunţat, miercuri, că internaţionalul german Mario Götze nu va mai evolua în acest sezon, el fiind sub tratament deoarece suferă de o tulburare metabolică. Mario Gotze a fost diagnosticat în februarie şi retras imediat de la antrenamentele cu echipa. În cazul în care organismul lui Götze va reacţiona bine la tratament, fotbalistul îşi va putea relua antrenamentele la începutul verii.  În prezent, jucătorul are un program individual de pregătire.  Borussia Dortmund doreşte ca Götze să fie refăcut complet pentru startul sezonului viitor.

Brazilianca Marta s-a făcut suedeză

Fotbalista braziliană Marta, cea mai bună jucătoare din lume în perioada 2006-2010, a primit cetăţenia suedeză la 9 martie. "Mă simt suedeză. Sunt foarte fericită. Îmi doresc să trăiesc mult în Suedia. Îmi place totul aici şi voi continua să stau aici şi după încheierea carierei", a declarat Marta, în varstă de 31 de ani, pentru publicaţia locală Sydsvenskan.Marta joacă la echipa suedeză Rosengard şi a precizat că va continua să evolueze pentru naţionala Braziliei, al cărei căpitan este. Ea a mai evoluat în Suedia la Umeå şi Tyresö.Marta s-a aflat printre finalistele pentru titlul de jucătoarea anului la 12 din ultimele 13 ediţii şi a caştigat trofeul de cinci ori consecutiv (2006-2010). Marta a caştigat în 2016 titlul în Suedia cu Rosengard şi a participat cu naţionala ţării sale la Jocurile Olimpice, unde braziliencele au pierdut finala mică în faţa Canadei (scor 1-2).

Tragedie la Poli Timişoara

Fostul fotbalist al Politehnicii Timişoara, Adrian Stoicov, a încetat din viaţă ieri la 49 de ani, în urma unei scurte, dar grave suferinţe, a anunţat clubul bănăţean. Adrian Stoicov, fundaş stanga, a fost unul dintre componenţii de bază ai echipei Poli din anii 80-90, atunci cand formaţia ”alb-violetă” a eliminat Atletico Madrid, a remizat cu Real Madrid şi a ajuns, în 1992, în finala Cupei Romaniei. Ulterior, Adrian Stoicov a fost antrenor secund şi antrenor de copii şi juniori la Politehnica Timişoara. "Odihneşte-te în pace, Bulgarule! Nu te vom uita niciodată!", a scris Poli pe site-ul oficial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.