Sport

Simona Halep, suferinţă sau resemnare?

Ziarul de Vrancea
14 mar 2017 725 vizualizări
Cea mai bună jucătoare de tenis a Romaniei a fost eliminată din turneul de la Indian Wells de către Kristina Mladenovic într-un meci în care a acuzat din nou probleme fizice

Romania se mai menţine în California cu Horia Tecău la dublu
Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost învinsă  cu scorul de 3-6, 3-6, de Kristina Mladenovic (Franţa, 26 WTA), favorită 28 şi poziţia 26 în ierarhia mondială, în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA). Revenită pe teren, la Indian Wells, după mai bine de o lună de pauză, cauzată de o accidentare la genunchi, Halep a reuşit să treacă doar un tur în California. După o victorie destul de uşoară, în manşa a doua, cu croata Donna Vekici, romanca a dat adevăratul test al condiţiei fizice şi formei sportive cu puternica “Kiki”. Însă examenul nu a fost unul favorabil Simonei Halep, care a arătat că nu este încă la un potenţial de top. Fără să impresioneze, Mladenovic şi-a făcut jocul obişnuit, oscilant uneori, şi s-a impus întampinand puţine probleme. În primul set, Halep a reuşit să ţină pasul cu adversara sa cinci game-uri. Un început echilibrat, cu jocuri pe serviciul franţuzoaicei, cu cateva execuţii din vremurile bune reuşite de Halep, dar şi cu greşeli comise uşor de rivala romancei. Partida a început cu break pentru Simona şi a continuat cu un rebreak. La 2-2, Halep a caştigat din nou pe serviciul lui Mladenovic şi, din acel moment, sportiva romană a început să arate un joc grăbit şi parcă resemnat în acelaşi timp. A încercat să scurteze punctele şi a greşit mingi uşoare, iar atunci cand a intrat în duel, franţuzoaica a găsit forţa necesară şi unghiurile potrivite pentru a se impune. Astfel, Mladenovic a caştigat patru jocuri la rand şi şi-a trecut setul pe tabelă cu 6-3, după 52 de minute. În setul al doilea, Halep a caştigat primul game, pe serviciul propriu, însă le-a cedat pe următoarele trei la rand. La 2-3, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren şi i-a transmis, printre alte sfaturi tehnice, că trebuie în principal să-şi menajeze genunchiul afectat. La 2-5, Halep a profitat de nesiguranţa jucătoarei adverse şi a mai punctat un break, dar a cedat imediat şi al doilea set, tot cu 3-6, după o oră şi 42 de minute de la start. În total, jucătoarea din Constanţa a fructificat, luni, trei din cele 22 de mingi de break avute, faţă de 6 din 12 pentru Mladenovic. Dacă nu va avea probleme fizice, Simona Halep va participa la turneul de la Miami (21 martie - 2 aprilie), tot de categorie Premier Mandatory, unde are de apărat de asemenea un sfert de finală. Ea va pierde deja locul 4 în topul mondial, dar ar putea ajunge chiar pe locul 6, dacă spaniola Garbiñe Muguruza atinge finala.

Ambele s-au plans de căldură
Simona Halep a declarat, ieri, după înfrangerea din meciul cu Kristina Mladenovic, că au durut-o capul, picioarele, iar muşchii au lăsat-o. "Ţinand cont de cat de puţin m-am antrenat înainte de acest turneu, sunt fericită că am ajuns în turul trei. Mladenovic a jucat bine, are încredere în ea, dar şi eu am greşit mult. După primul set picioarele nu m-au mai ascultat. Jocul meu de picioare nu este la cel mai bun nivel, trebuie să muncesc mai mult. Sunt bine şi nu vreau să fac o tragedie din această înfrangere. Am fost obosită după primul meci, nici nu puteam merge. Ieri a fost mai bine şi m-am antrenat o oră. Dar căldura mă omoară, deoarece nu m-am obişnuit să joc în aer liber pe aşa căldură. M-a durut capul, m-au durut picioarele şi m-au lăsat muşchii", a spus Halep. La randul ei, “Kiki” Mladenovic, a precizat că succesul ei a fost unul fizic.  "Scorul este cu adevărat sever pentru Simona. Condiţiile de joc au fost dificile, la o oră şi jumătate după meci transpiram încă. A fost o bătălie dură. Cand am văzut că la 2-1 în primul set eram aproape de o jumătate de oră de joc, mi-am spus că acest meci nu se va termina niciodată. Unul dintre punctele ei forte este faptul că lungeşte schimburile, dar am reuşit să smulg puncte în aceste dueluri. Ea  lega  punctele repede, o făcea intenţionat, dar chiar dacă uneori mi s-a tăiat respiraţia, am reuşit să-mi menţin linia. Pentru mine, această victorie este una fizică. Am fost curajoasă şi am forţat-o să facă greşeli. Am pus-o în situaţia de a-şi asuma riscuri. La cele 19 mingi de break pe care le-am salvat am punctat eu. Am fost puternică, am crezut tot timpul în planul meu de joc şi nu am tremurat. E urat cand faci patru duble greşeli atunci cand serveşti pentru meci, e ciudat. Eram atinsă fizic, picioarele mele erau devorate", a spus Mladenovic.

S-a dus şi Radwanska!
Pe langă Simona Halep, o altă jucătoare de Top 10, a părăsit prematur turneul. Este vorba de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), învinsă în turul III, cu 4-6, 4-6 de chinezoaica Peng Shuai (49). “Aga” în varstă de 28 de ani, a ajuns anul trecut pană în semifinale la Indian Wells şi va coborî pe locul 7 în topul mondial, fiind întrecută de Muguruza. Peng o va întalni în turul patru pe Venus Williams (13), care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-2, de Lucie Safarova (Cehia, 40 WTA). Alte rezultate din turul III la feminin: Lauren Davis (SUA) – Julia Görges (Germania) 6-1, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Pauline Parmentier (Franţa) 7-5, 3-6, 7-5; Elena Vesnina (Rusia) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 1-6, 6-4; Madison Keys (SUA) – Naomi Osaka (Japonia) 6-1, 6-4; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 6-1.

Tecău ia fraţii Murray la rand
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda) s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de 1000 de puncte de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 7.913.405 dolari. Tecău şi Rojer au învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi şapte minute, cuplul britanic Daniel Evans/Andy Murray.  În pofida scorului relativ strans, Tecău şi Rojer au avut tot timpul meciul sub control, chiar şi la începutul setului doi cand britanicii au avut un break în faţă. Prin victoria obţinută asupra celor doi englezi, care nu sunt specialişti la dublu, Horia şi Juuls au evitat un război fratricid, fiindcă ei îl vor întalni în sferturi pe fratele numărului 1 mondial, Jamie (cu doi ani mai în varstă ca Andy), alături de brazilianul Bruno Soares. Spre deosebire de Andy şi Danny, Jamie şi Bruno sunt jucători exclusiv de dublu şi sunt favoriţi nr. 4 la Indian Wells. Murray şi Suarez au trecut în optmi de perechea Treat Huey/Max Mirnîi (Filipine/Belarus), scor 7-6, 6-3. În schimb, cuplul romano-pakistanez Florin Mergea / Aisam Qureshi a fost eliminat în turul II, scor 1-6, 6-1, 6-10 de perechea Gilles Muller/Sam Querrey (Luxemburg/SUA). Celelalte sferturi în turneul de dublu sunt Novak Djokovic / Viktor Troicki (Serbia) – Raaven Klaasen / Rajeev Ram (Africa de Sud / SUA), Henri Kontinen / John Peers (Finlanda / Australia) – Gilles Muller / Sam Querrey (Luxemburg / SUA); Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia) – Nick Kyrgios / Nenad Zimonjic (Australia / Serbia). Învingătorii ultimei partide s-ar putea întalni cu Tecău şi Rojer în semifinale.
În turneul de simplu, cea mai mare surpriză a fost eliminarea cehului, Tomas Berdych (14 ATP), multă vreme în Top 10, de către japonezul în ascensiune Yoshito Nishioka (70 ATP), scor 6-1, 6-7, 4-6. În seara de ieri, s-a înregistrat şi o retragere, spaniolul Roberto Bautista, în faţa compatriotului său Pablo Carreño. Alte rezultate din turul III: Dominic Thiem (Austria) – Mischa Zverev (Germania)  6-1, 6-4; Dusan Lajovic (Serbia) – Vasek Pospisil (Canada) 6-7, 6-3, 7-5; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 7-5, 6-3; David Goffin (Belgia) – Albert Ramos (Spania) 7-6, 6-4; Pablo Cuevas (Uruguay) – Fabio Fognini (Italia) 6-1, 6-4; Gaël Monfils (Franţa) – John Isner (SUA) 6-2, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.