Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Barça a luat apă pe “Riazor”

Ziarul de Vrancea
14 mar 2017 337 vizualizări
Jucătorii dinamovişti Adam Nemec, Jaime Penedo şi Thaer Bawab au fost convocaţi la echipele naţionale, pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, respectiv a preliminariilor Cupei Asiei din 2019, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FC Dinamo.

Atacantul slovac Adam Nemec a fost convocat pentru meciul din deplasare cu Malta, din 26 martie, din preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2018. Portarul panamez Jaime Penedo a fost selecţionat pentru partidele cu Trinidad Tobago (în deplasare, 25 martie) şi SUA (acasă, 29 martie), din preliminariile Americii de Nord şi Centrale ale Cupei Mondiale din 2018. Mijlocaşul iordanian Thaer Bawab a fost convocat pentru întalnirea de pe teren propriu cu Cambodgia, din 28 martie, din preliminariile Cupei Asiei din 2019.

Alegeri cu final cunoscut

Cristinel Romanescu a fost reales preşedinte al Federaţiei Romane de Tenis de Masă, el fiind singurul candidat şi obţinand 71 de voturi în cadrul Adunării Generale a forului. Vicepreşedinte a fost ales, tot cu 71 de voturi, Nicolae Ocheană, iar Beatrice Romanescu, soţia preşedintelui, a fost aleasă reprezentant mass-media. Reprezentanţii cluburilor au fost aleşi Adrian Moldovan - CSM Bistriţa ( 59 voturi ); Andrei Semerjai - LPS Constanţa ( 52 voturi ) şi Bogdan Marinescu - Steaua Bucureşti ( 49 voturi ). De asemenea, din Consiliul Director fac parte Radu Voinea - secretar general, Luminiţa Puiu - trezorier şi Viorel Filimon - antrenor federal.

Între Liga Campionilor şi examene de arbitri

Mijlocaşul echipei Bayer Leverkusen, Kai Havertz, în varstă de 17 ani, nu a făcut deplasarea în Spania pentru meciul cu Atletico Madrid, din optimile Ligii Campionilor, deoarece are examen. Kai Havertz, considerat o adevărată revelaţie în Bundesliga, are de susţinut mai multe teste pentru admiterea la universitate, astfel că nu va participa la meciul de maine, de pe arena Vicente Calderon. Pentru meciul de maine, antrenorul Tayfun Korkut nu se poate baza nici pe serviciile lui Lars Bender, Stefan Kiessling, Omer Toprak, Jonathan Tah (accidentaţi) şi nici pe Benjamin Henrichs (suspendat). Formaţia Atletico Madrid a învins, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa Bayer Leverkusen, în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor. Partida retur are loc, maine, de la ora 21.45. Maine se va mai disputa partida AS Monaco – Manchester City, în tur, 3-5.

Trei echipe londoneze în semifinale

Echipa Chelsea Londra s-a calificat în semfinalele Cupei Angliei, după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Manchester United, în sferturile de finală ale competiţiei, informează BBC. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Kante, în minutul 51. Manchester United a jucat în inferioritate numerică din minutul 35, după eliminarea lui Ander Herrera. În semifinale, Chelsea Londra va întalni, la 22 aprilie, echipa Tottenham Hotspur. În cea de-a doua semifinală, la 23 aprlie, vor juca formaţiile Arsenal Londra şi Manchester City.

FA versus ManUnited

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva clubului Manchester United pentru comportamentul jucătorilor la meciul cu Chelsea, din Cupa Angliei. Procedura se referă la faptul că oficialii de la Manchester United nu au reuşit să controleze jucătorii, care au protestat vehement după ce arbitrul Michael Oliver l-a eliminat pe Ander Herrera, cu zece minute înainte de finalul primei reprize. Manchester United poate răspunde la acuzaţiile FA pană vineri.

PSG a făcut plangere

Oficialii clubului Paris Saint-Germain au făcut o plangere la UEFA împotriva arbitrului german Deniz Aytekîn  care a condus la centru meciul cu FC Barcelona, scor 1-6, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, a anunţat, ieri Marca. PSG reclamă opt faze în care a fost dezavantajată de arbitrul german şi a ataşat la memoriu înregistrări video. Francezii reclamă neacordarea a trei penaltiuri la henţurile în careu comise de Mascherano şi Piqué şi faultul lui Mascherano asupra lui Di Maria, fază la care jucătorul Barcelonei ar fi trebuit să primească un cartonaş roşu, acordarea a două penaltiuri inexistente pentru FC Barcelona şi neacordarea a trei cartonaşe roşii jucătorilor Piqueé, Neymar şi Luis Suarez. UEFA a dezminţit, luni, informaţiile care circulă în mass-media internaţională, potrivit cărora Deniz Aytekîn ar fi fost sancţionat pentru erorile comise pe Camp Nou.

Au luat arbitrii la bătaie

Jucătorii Pablo Aguilar (Club America) şi Enrique Triverio (Toluca) au fost suspendaţi cate un an în Mexic, după ce au agresat arbitri în Cupa Mexicului, a anunţat L'Equipe. Paraguayanul Pablo Aguilar l-a lovit cu capul în figură pe arbitrul Fernando Hernandez la finalul meciului pe care Club America l-a pierdut, la 9 martie, în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Tijuana, în optmile de finală ale Cupei Mexicului. În aceeaşi zi şi în aceeaşi fază a Cupei Mexicului, argentinianul Enrique Triverio l-a împins pe arbitrul Miguel Flores în întalnirea pe care Toluca a pierdut-o, pe teren propriu, cu scorul de 0-3 la loviturile de departajare (2-2 după 90 de minute), în faţa echipei Morelia. Gestul lui Triveiro a venit după ce arbitrul l-a eliminat pe Jesus Mendez după un fault dur şi i-a acordat cartonaşul roşu portarului Alfredo Talavera pentru proteste.Iniţial, Federaţia Mexicană de Fotbal îi suspendase pentru 18 meciuri pe cei doi jucători.

Interminabilul meci de hochei

Două echipe norvegiene de hochei pe gheaţă. Storhamar şi Sparta Warriors, au depăşit recordul de cel mai lung meci din lume, după ce au jucat peste trei ore şi jumătate, informează Le Figaro. După cele trei reprize obişnuite, scorul a fost 1-1, iar meciul s-a transformat într-un "festival" de ratări. Hocheiştii de la Storhamar au avut 96 de şuturi, iar cei de la Sparta 93. Pană la urmă, după 217 minute şi 14 secunde, Storhamar a reuşit să marcheze. Un meci de hochei are trei reprize de cate 20 de minute. Meciul a început la ora locală 18.00 şi s-a terminat la 2.30 dimineaţa. Poliţia a anunţat că au existat multe apeluri de la locuitori din regiunea Hamar, îngrijoraţi că spectatorii nu revin acasă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.