Sport

Vă era dor de Halep?

Ziarul de Vrancea
7 mar 2017 646 vizualizări
Joi seară încep turneele de la Indian Wells, cu patru sportive din Romania pe tabloul principal, alte două şi Marius Copil în calificări * Simona şi Irina Begu sunt calificate direct în turul II, iar Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea se întalnesc în primul tur * Ana Bogdan a trecut primul tur de calificări

După două săptămani relativ calme, tenisul se află în febra pregătitoare a marilor turnee, masculin şi feminin, de la Indian Wells. Turneul ATP face parte din seria Masters 1000 şi este dotat cu premii totale de 6.993.450 $, iar cel WTA intră în categoria Premier Mandatory şi are un cuantum de premii de 7.699.423 $. Pentru noi, mai important este turneul feminin, la care participă şase jucătoare din Romania, dintre care patru direct pe tabloul principal. În special, este aşteptată revenirea Simonei Halep, care, în urmă cu doi ani, cucerea pe terenurile californiene primul său Premier Mandatory din carieră. Simona Halep nu a mai concurat de la începutul lunii trecute, fiind obligată de o accidentare la genunchi care a făcut-o să se retragă din turneul de la Sankt Petersburg, înaintea meciului din sferturile de finală cu rusoaica Natalia Vihlianţeva. Ea se află la Indian Wells de mai multe zile şi de luni i s-a alăturat şi antrenorul Darren Cahill.
Simona Halep este calificată direct în turul II, în calitate de cap de serie numărul 4 şi va debuta contra învingătoarei partidei dintre americanca Alison Riske (39 WTA)  şi croata Donna Vekic (86 WTA), beneficiară a unui wild-card. Romanca a disputat pană acum cate un meci cu fiecare dintre cele două posibile adversare, ambele caştigate. Simona s-ar putea întalni cu favorita nr. 5, Dominika Cibulkova, doar în sferturi, iar cu favorita nr. 2, Angelique Kerber, în semifinale. O altă jucătoare romană calificată direct în turul secund este Irina Begu (cap de serie nr.29, 32 WTA). Ea va juca cu americanca Louisa Chirico (65 WTA) sau cu o jucătoare venită din calificări. În caz de victorie, Irina s-ar putea confrunta chiar cu marea favorită, Serena Williams. Cu siguranţă, Romania va mai avea o jucătoare în turul secund, deoarece Monica Niculescu (45 WTA) şi Sorana Cîrstea (66) se vor confrunta în turul I. Ele s-au mai întalnit de şase ori în carieră, scorul fiind 4-2 pentru Niculescu. Ultima întalnire dintre cele două a avut loc în 2010, în ultimul tur al calificărilor la Montreal, iar Monica s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3.Învingătoarea partidei va juca în turul secund cu elveţianca Timea Bacsinszky, cap de serie, nr. 15.
În calificări, au participat două jucătoare din Romania. Patricia Ţig (99 WTA) a trecut cu uşurinţă de japoneza Shuko Aoyama (212), scor 6-0, 6-2 şi o are ca adversară în ultimul tur pe jucătoarea americană Julia Boserup (97), care a trecut, cu scorul de 7-6 (7), 6-4, de compatrioata sa Asia Muhammad (133). Ana Bogdan, însă, a fost eliminată în primul set cu 6-4, 2-6, 6-7 de o altă japoneză, Nao Hibino (81). Ana a condus cu 5-3 în setul decisiv dar nu şi-a putut păstra avantajul de un break, pierzand apoi clar tiebreak-ul cu 1-7.
Pe tabloul masculin, Marius Copil (111 ATP) joacă în primul tur de calificări cu cehul Lukas Rosol (155), fost număr 24 ATP acum doi ani. În caz de victorie, Copil se va lupta pentru un loc pe tabloul principal cu învingătorul partidei dintre ungurul Marton Fucsovics (144) şi americanul Dennis Kudla (130). Partidele din calificări se încheie maine seară, iar joi se dă startul meciurilor de pe tablourile principale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.