Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Programul primei etape din play-off (out)

Ziarul de Vrancea
7 mar 2017 593 vizualizări
În perioada 11-13 martie se vor disputa meciurile primei etape din play-off şi play-out în cadrul Ligii I.

Partidele din play-off se vor disputa toate, de la ora 20:30, după cum urmează: Astra Giurgiu – CSU Craiova (sambătă), Steaua – CFR Cluj (duminică) şi FC Viitorul – Dinamo (luni). Faza play-off va începe vineri, la ora 20:30, cu meciul FC Botoşani – ACS Poli Timişoara, celelalte partide disputandu-se de la ora 18:00. CSM Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna (sambătă), FC Voluntari – Pandurii Targu Jiu (duminică) şi Gaz Metan Mediaş - ASA Targu Mureş (luni).

Oltenii joacă la Piteşti şi în play-off

Echipa CS Universitatea Craiova va juca la Piteşti meciurile de pe teren propriu, din play-off-ul Ligii I, cu formaţiile Astra Giurgiu, CFR Cluj şi FC Viitorul, a anunţat, ieri, site-ul oficial al LPF. Partida cu CFR Cluj se va disputa în etapa a III-a, cea cu Astra Giurgiu în etapa a VI-a, iar cea cu FC Viitorul în etapa a IX-a. LPF nu precizează unde vor juca oltenii cu Steaua (etapa a V-a) şi cu Dinamo (etapa a VII-a). Pentru că arena Ion Oblemenco se află în reconstrucţie, CS Universitatea a mai jucat în acest sezon meciuri pe Stadionul Extensiv din Craiova, fără instalaţie de nocturnă, şi pe Municipalul din  Turnu Severin, pe această arenă avand prioritate Pandurii Targu Jiu. Ultimul meci al sezonului regulat, cu Gaz Metan Mediaş, a avut loc pe Stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti.

Luis Enrique este optimist

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, a declarat, ieri cu o zi înaintea returului cu Paris Saint-Germain, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, că formaţia sa nu are nimic de pierdut şi are mult de caştigat, iar dacă gruparea franceză s-a impus în prima manşă cu scorul de 4-0, catalanii pot înscrie şase goluri. "Suntem la jumătatea dublei manşe. Nu avem nimic de pierdut şi avem mult de caştigat. Dacă ei ne-au dat patru goluri, noi putem să înscriem şase. Suntem în formă bună şi trebuie să fim încrezători", a spus Luis Enrique, conform Marca. Tehnicianul nu a făcut nicio precizare cu privire la "11"-le pe care îl va folosi în returul cu PSG, el spunand doar că orice jucător din lotul pe care îl are la dispoziţie poate fi folosit. "Putem aborda diferite sisteme de joc. Nu vreau să îi ofer indicii lui Emery", a adăugat Enrique. FC Barcelona a fost învinsă de Paris Saint-Germain, cu scorul de 4-0, în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor. Returul va avea loc miercuri, de la ora 21.45, la Barcelona, la aceeaşi oră cu partida Borussia Dortmund – Benfica Lisabona.

Şansa lui Ianis

Ianis Hagi are şanse mari să joace pentru Fiorentina în următoarea etapă, contra Cagliari, echipa în faţa căreia tanărul fotbalist roman a bifat singura lui prezenţă în Serie A, în prima parte a campionatului. Antrenorul Fiorentinei, Paulo Sousa, a spus zilele trecute că are de gand să-l folosească pe Ianis Hagi în finalul campionatului, pentru a-l ajuta să progreseze.  Tanărul fotbalist roman a debutat la Fiorentina în Serie A pe 23 octombrie, evoluand din minutul 76 al meciului caştigat cu 5-3 în deplasare în faţa lui Cagliari, în cadrul etapei a noua, la numai o zi după ce împlinise 18 ani. Legitimat din vară la Fiorentina, Ianis Hagi nu a mai avut alte apariţii pentru prima echipă a grupării viola, unde este coleg cu Ciprian Tătăruşanu.  Paulo Sousa îşi poate permite să utilizeze jucători tineri în condiţiile în care meciurile rămase pană la finalul campionatului nu au o miză prea mare. n clasament, Fiorentina este pe locul 8, după 27 de etape, cu şanse pur teoretice de a reuşi o calificare în Europa League.

Şumudică - accident uşor

Antrenorul formaţiei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a fost implicat, ieri dimineaţă, într-un accident rutier uşor, în zona Doamna Ghica din Bucureşti, soldat doar cu avarii. "Îmi pare rău că s-a întamplat. Nu aveam viteză, cred că 30 km/h, dar a franat brusc şi m-a luat prin surprindere. E vina mea. Mă bucur că nu e nimeni rănit şi că doar ne-am speriat", a spus Marius Şumudică. Luni seară, tehnicianul a stat pe banca echipei sale, în meciul caştigat, cu scorul de 3-0, la Giurgiu, cu FC Botoşani, în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I.

Sancţiune aspră pentru “Ibra”

Fotbalistul echipei Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, a fost suspendat trei meciuri ca urmare a unui incident de la partida cu Bournemouth, din Premier League.  Ibrahimovici a acceptat sancţiunea standard pentru comportament violent. "Sancţiunea vine ca urmare a unui incident din minutul 44 al meciului de sambătă dintre Manchester United şi Bournemouth. Faza nu a fost observată de arbitri în acel moment, dar a fost surprinsă de camerele video", se arată pe site-ul clubului din Manchester. Ibrahimovici a lovit cu cotul un adversar, pe Tyrone Mings, la un duel aerian. şi Mings urmează să fie sancţionat, el lovindu-l la cap pe Ibrahimovic. Ca urmare a suspendării, Zlatan Ibrahimovic ratează un meci de Cupă cu Chelsea Londra şi două partide din Premier League, cu Middlesbrough şi West Bromwich.

Revine Tyson Fury?

Campionul mondial britanic Tyson Fury, aflat acum în stare de suspendare, a anunţat, printr-o postare pe contul său de Twitter, că va reveni în ring şi va boxa la 13 mai, adversarul şi alte detalii urmand a fi făcute public ulterior. Fury, în varstă de 28 de ani, nu a mai luptat de la întalnirea cu Vladimir Kliciko, din noiembrie 2015, cand a intrat în posesia centurilor WBA, IBF şi WBO la categoria grea. La 22 septembrie 2016, britanicul a fost depistat pozitiv cu cocaină, iar la 13 octombrie 2016, Fury a fost suspendat de Corpul de control al boxului britanic, pană la finalizarea investigaţiilor privind acuzaţile de dopaj şi problemele de sănătate de care suferă sportivul. Anterior, el declarase într-un interviu acordat revistei Rolling Stone că trece printr-o depreseie puternică, o tulburare bipolară, motiv pentru care a consumat alcool şi cocaină, afirmand că nu mai vrea să boxeze şi precizand că îşi doreşte să moară.

Rămane Shakespeare

Craig Shakespeare, antrenorul interimar al formaţiei Leicester după demiterea lui Claudio Ranieri, va rămane la conducerea tehnică a "vulpilor" pană la finalul sezonului. Shakespeare a fost unul dintre secunzii italianului Claudio Ranieri şi a obţinut două victorii cu Leicester din tot atatea partide disputate de la numirea ca interimar.  Tehnicianul de 53 de ani nu a fost niciodată principal şi a fost adus la Leicester de predecesorul lui Ranieri, Nigel Pearson. La 23 februarie, clubul Leicester City a renunţat la serviciile tehnicianului Claudio Ranieri, cu care a caştigat titlul în sezonul trecut în Premier League. Ranieri era antrenorul echipei Leicester City din 2015. Cu el la conducerea tehnică, Leicester a fost revelaţia sezonului 2015/2016 în Premier League şi a caştigat titlul. Pentru această performanţă, italianul a fost desemnat de FIFA antrenorul anului 2016.

Michel – antrenor la Malaga

Fostul tehnician al echipei Olympique Marseille, Michel, a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al formaţiei Malaga. Michel, care a semnat un contract pană la finalul sezonului, l-a înlocuit pe Marcelo Romero, care se afla în funcţie din 28 decembrie 2016. Michel, în varstă de 53 de ani, a mai pregătit în cariera sa echipele Rayo Vallecano, Real Madrid B, Getafe, FC Sevilla şi Olympiakos Pireu. Marcelo Romero, care îl înlocuise la sfarşitul anului trecut pe Juande Ramos, a condus formaţia în zece meciuri, înregistrand şapte înfrangeri, două remize şi o victorie. După disputarea a 26 de etape din campionatul Spaniei, Malaga ocupă locul 15, cu 26 de puncte, cu şapte mai multe decat Granada, care se află pe poziţia 18, prima retrogradabilă.

Condamnare de opt ani

Fostul preşedinte al Federaţiei de Fotbal din El Salvador, Reynaldo Vasquez, implicat şi în scandalul de corupţie de la FIFA, a fost condamnat la opt ani de închisoare şi la plata sumei de 400.000 de dolari, într-un dosar de deturnare de fonduri în ţara sa. Vasquez, a cărui extrădare a fost cerută de Statele Unite ale Americii, a fost condamnat pentru deturnarea a 193.000 de dolari din fondurile contribuţiilor de asigurări sociale, la o companie la care era administrator. Infracţiunea a fost comisă între 2012 şi 2014 şi a prejudiciat 200 de angajaţi. Fost preşedinte al federaţiei din El Salvador în perioada iunie 2009 - iulie 2010, Reynaldo Vasquez este urmărit şi de o anchetă a justiţiei americane cu privire la scandalul de corupţie de la FIFA. Vasquez a fost arestat în decembrie 2015, iar extrădarea sa a fost aprobată de Curtea Supremă de Justiţie din El Salvador, cu menţiunea că mai întai va fi judecat pentru delictele comise în ţara sa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.