Sport

Băgăcean a băgat banii

Ziarul de Vrancea
6 mar 2017 1295 vizualizări
Noul patron de la CFR a finanţat clubul cu cinci milioane de euro, scoţandu-l, practic, din insolvenţă * conducerea clubului din Gruia speră să obţină derogare de la UEFA pentru a juca din toamnă în Cupele Europene

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că noul acţionar majoritar, Marian Băgăcean, a virat în conturile clubului suma de cinci milioane de euro, iar conducerea grupării va cere, ieşirea din insolvenţă. "Investitorul a virat foarte mulţi bani şi am făcut plăţi. El a adus cinci milioane de euro pană acum, iar de vineri nu mai avem nicio datorie. Maine cerem la judecătorul sindic, depunem acţiunea de ieşire din insolvenţă. În 10 martie avem termen normal la insolvenţă şi normal judecătorul sindic va trebui să consfiinţească faptul că am ieşit din insolvenţă. E foarte important pentru noi, pentru moralul nostru, pentru imaginea noastră, e bine şi pentru fotbalul romanesc că am ieşit din insolvenţă şi că se poate. Am făcut şi o echipă cu bani foarte puţini, care, uite, că face puncte. De la vară ne vom pune la masa discuţiilor) şi vom încerca să creştem nivelul de salarii, de cheltuieli puţin, nu foarte mult, pentru că trebuie să fim atenţi la cheltuieli. Dar o să fie mai bine", a spus Mureşan la Digi Sport.  Întrebat dacă în spatele lui Băgăcean este un om de afaceri german, Mureşan a răspuns: "Investitorul este Marian Băgăcean. Eu nu pot să vă spun aşa ceva. El a cumpărat acţiunile în nume propriu şi tot din conturile lui au venit banii în conturile clubului. Asta e sută la sută real."Conducătorul clubului clujean speră ca echipa sa să joace în cupele europene încă din sezonul viitor. "În Cupele Europene, după regulament, peste un an. Dar există o portiţă şi vom încerca să mergem pe ea. Nu sunt sigur de reuşită, dra avem şanse. Vom face o cerere, probabil că întai la federaţie, după aceea la UEFA, dar şanse sunt, nu pot intra în amănunte", a precizat Mureşan.
Conducătorul de la CFR  consideră că că Viitorul, Astra şi Steaua au cele mai mari şanse la titlu. El a precizat că s-ar bucura ca primul meci din play-off să-l joace cu Steaua. "Viitorul are prima şansă la titlu, are jucători tineri şi talentaţi şi ne-au luat puţin la joc. Hagi şi echipa lui merită tot respectul. Viitorul are şanse mari la titlu pentru că este pe primul loc, iar apoi Astra, pentru că are un antrenor bun, şi Steaua. Dacă Steaua va continua cu jocul de acum se va îndepărta de obiectiv. Dacă Steaua nu caştigă primele două meciuri din play-off nu mai are şanse la titlu, pentru că nu arată deloc bine în acest moment. Putem fi şi noi favoriţi. Nu vreau să deranjez, dar m-aş bucura ca primul meci în play-off să-l avem cu Steaua. Nu vreau să jignesc pe cineva. Vorbesc doar după cum joacă, acum traversează un moment dificil", a spus el.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.