Sport

Nume noi în lotul stejarilor

Ziarul de Vrancea
6 mar 2017 758 vizualizări
Sase rugbişti vor fi testaţi de Lynn Howells în meciul de sambătă, din Belgia

Staff-ul tehnic al echipei naţionale a Romaniei a convocat şase noi jucători pentru meciul cu Belgia, din Rugby Europe Championship, pe langă lotul pe care l-a avut la dispoziţie pentru partida cu Rusia. Se vor alătura echipei Cristian Chirică şi Ovidiu Cojocaru de la CSM Ştiinţa Baia Mare, Robert Neagu de la CSA Steaua, Ionuţ Balaban de la CS Dinamo, Vasile Bălan de la Politehnica Iaşi şi George Iacob de la Rovigo  "Victoria cu Rusia este importantă pentru ca ne-a adus şi punctul bonus, ceea ce ne-a ajutat, corelat cu celelalte rezultate, să urcăm pe locul II. Au fost unele aspecte ale jocului care m-au dezamăgit, însă s-a văzut că jucătorii au dat totul pe teren, au făcut o apărare bună, au atacat. Cred că după acest rezultat, eşecul din debutul sezonului a rămas în urma. Jucătorii sunt împreună de trei săptămani, a apărut acea coeziune de care avem nevoie, în plus prezenţa lui Mihai Macovei în echipa este un factor important. În meciul cu Rusia, unele decizii luate de el au fost foarte bune, dă încredere şi stabilitate echipei. însă acest meci a rămas în urma, ne pregătim pentru întalnirea cu Belgia, unde mergem să facem un rezultat bun. Nu va fi un meci uşor aşa cum mulţi vor fi tentaţi să creadă, însă dacă tratăm acest meci cu seriozitate şi concentrare, avem şansa să ne consolidăm locul în clasament'', a spus Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Din lotul ''stejarilor'', 11 jucători provin de la Timişoara Saracens, şase de la CSA Steaua, cinci de la Baia Mare, doi de la CSM Bucureşti, doi de la CS Dinamo, cate unul de la Politehnica Iaşi şi de la Rovigo şi cinci  jucători din Franţa.
Lotul Romaniei: Pristăviţă, Ţăruş, Gordaş, Badiu, Bălan, Iacob (pilieri), Căpăţană, Rădoi, Cojocaru (taloneri), Poparlan, Van Heerden, Mureşan, Antonescu (linia a II-a), Lucaci, Gorcioaia, Macovei, Chirică, D. Lazăr (linia a III-a), Calafeteanu, Surugiu, Bratu (demi), Rose, Vlaicu (uverturi), Umaga, Popa, Fakaosilea, Balaban (centri), Shennan, Dumitru, Lemnaru, Cobden (aripi), Fercu, Neagu (fundaşi). În primele sale meciuri din acest sezon al Rugby Europe Championship, Romania a fost învinsă de Germania în deplasare, cu 38-41, iar apoi a caştigat cu Spania (13-3, la Bucureşti) şi cu Rusia (30-10, la Soci). În acest sezon al Rugby Europe Championship, Romania mai are de disputat două partide, pe 11 martie cu Belgia, la Bruxelles, şi pe 19 martie, cu Georgia, la Bucureşti. Clasament (după trei runde): 1. Georgia – 14 p; 2. Romania – 9 p; 3. Germania – 8 p; 4. Spania – 4 p; 5. Rusia – 4 p; 6. Belgia – 2 p. Sambăta viitoare, tricolorii vor juca, tot în deplasare, bu Belgia.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.