Sport

Juventus şi Sevilla, în pole position

Ziarul de Vrancea
23 feb 2017 841 vizualizări
Inspiraţia antrenorului juventin Massimiliano Alegri a decis victoria Bătranei Doamnei în meciul de la Porto, din optimile Ligii Campionilor * Sevilla a dominat clar meciul cu Leicester, dar calificarea se joacă

Echipa italiană Juventus Torino a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia portugheză FC Porto, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, în timp ce spaniolii de la FC Sevilla a trecut, pe teren propriu, de englezii de la Leicester City, scor 2-1 (1-0). 
Pe “Delle Alpi”, meciul a fost decis de inspiraţia antrenorului Massimiliano Allegri, doi dintre jucătorii introduşi de acesta în repriza secundă marcand la scurt timp de la intrarea lor pe teren, Marko Pjaca (‘72), Dani Alves (‘74).  Succesul italienilor a fost facilitat şi de faptul că Porto a jucat mai bine de o oră în zece oameni, Alex Telles primind două cartonaşe galbene în decurs de doar 73 de secunde. Prima oportunitate notabilă a celor două formaţii a venit abia după 23 de minute, cand Dybala a şutat peste poartă. Juve a controlat jocul după eliminarea lui Telles, dar Cuadrado a tras pe langă poartă, pentru ca şutul lui Pjanic  să fie reţinut de Casillas.  În debutul reprizei secunde, Porto a avut şi ea o situaţie bună, prin Herrera (‘48), care a reluat cu capul în plasa laterală o centrare a mexicanului Layun. Şutul lui Dybala (‘53) a fost reţinut de Casillas, Khedira (60) a trimis un pic peste poartă, iar Higuaín (‘66) a ratat şi el ţinta. Croatul Pjaca a deschis scorul (‘72), la cinci minute de la intrarea sa pe gazon, reluand în plasă mingea centrată de Dybala. Imediat după gol, Dani Alves a intrat pe teren şi a reuşit să înscrie după 141 de secunde.  Ultima situaţie notabilă a meciului a fost ratată de Khedira (‘87), portarul Casillas, fostul său coechipier de la Real Madrid, intervenind salvator.

Sevilla putea caştiga şi mai clar, dar a ratat un penalty şi a avut şi două bare.
Gazdele au început bine şi a ratat o primă ocazie în minutul 3, cand Sarabia a tras de la distanţă, iar mingea a căzut pe plasa porţii lui Schmeichel.
Ibericii au primit penalty în minutul 13, cand Correa a fost faultat de Wes Morgan, dar şutul argentinianului din punctul cu var a fost apărat de portarul danez.
Sevilla a continuat să controleze jocul şi să îşi creeze ocazii, dar Schmeichel s-a dovedit în mare formă, apărand şutul lui Escudero (‘22). Sarabia (‘25) a deschis scorul, cu o lovitură de cap, la centrarea lui Escudero. Schmeichel a respins peste bara transversală un şut deviat al lui Jovetic, apoi a apărat mingea cu efect expediată de Vitolo, acordand corner la şutul lui Corre.
În partea secundă, primul şut pe poartă al englezilor a fost trimis de Ndidi (’55). Sevilla şi-a mărit avantajul în min. 62, prin Correa,  care a finalizat o fază realizată de Jovetic. Leicester City a marcat un gol important în economia dublei manşe, prin Vardy (‘73), găsit excelent de Drinkwater. Vardy a fost aproape de a reuşi dubla după numai două minute , dar Rico a reţinut în cele din urmă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.