Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Preşedinte nou la judo

Ziarul de Vrancea
20 feb 2017 700 vizualizări
Fostul deputat Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea TV, a fost ales, ieri, preşedinte al Federaţiei Romane de Judo, cu 121 de voturi din 143 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de alegeri.

Guşă l-a devansat pe contracandidatul său, Nicolae Traşcă, care a obţinut 21 de voturi, unul fiind anulat. Adunarea Generală a Federaţiei Romane de Judo a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman. În varstă de 46 de ani, Cozmin Guşă este jurnalist, consilier politic şi patron de televiziune.  FR Judo a fost condusă de Florin Lascău, care nu şi-a mai depus candidatura. El fusese ales în funcţie la 23 noiembrie 2015, după ce Doru Sapta a demisionat. Conducerea Federaţiei Romane de Judo a fost contestată printr-o moţiune de neîncredere depusă în luna octombrie 2016 de către aproape 100 de cluburi din ţară, care reclamă încălcarea statutului forului, documentul fiind trimis şi către MTS. Cele 98 de cluburi au semnat o moţiune de opt pagini, în care au reclamat încălcarea statutului FR Judo şi au cerut convocarea Adunării Generale pentru discutarea acestei moţiuni, dar şi stabilirea unei alte şedinţe în vederea unor noi alegeri.

Keşeru, tunarul Bulgaria

Atacantul Claudiu Keşeru a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Ludogoreţ Razgrad, a caştigat-o, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), în faţa formaţiei Slavia Sofia, în etapa a XX-a a campionatului bulgar. Keşeru, care a jucat tot meciul, la fel ca fundaşul Cosmin Moţi, a deschis scorul în minutul 67. Internaţionalul roman este golgheterul campionatului Bulgariei, cu 13 reuşite, una mai mult decat brazilianul Joao Paulo de la Botev Plovdiv. Cel de-al doilea gol al învingătorilor a fost marcat de Junior Quixada, în minutul 76. În urma acestei victorii, Ludogoreţ Razgrad a acumulat 53 de puncte şi se află în fruntea clasamentului cu un avans de zece puncte faţă de următoarea clasată, Levski Sofia.

Ura, mergem în Coreea!

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a semnat, ieri, confirmarea de participare a Echipei Olimpice a Romaniei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), în urma primirii invitaţiei oficiale din partea CIO.  Forul olimpic a transmis invitaţia oficială de participare după ce Alexandru Epuran, şeful de misiune al Echipei Olimpice a Romaniei, a fost prezent la Seminarul şefilor de Misiune pentru JO PyeongChang 2018, care a avut loc în oraşul sud-coreean, gazda competiţiei, în perioada 30 ianuarie - 4 februarie. PyeongChang va organiza cea de-a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, în perioada 9-25 februarie 2018. Aceasta va fi a treia ediţie organizată pe continentul asiatic, după cele două organizate de Japonia în 1972 la Sapporo şi în 1998 la Nagano.

Rednic riscă suspendarea

Tehnicianul Mircea Rednic riscă o etapă de suspendare şi o amendă de 400 de euro, după ce a fost trimis în tribună la meciul pe care Mouscron l-a pierdut, scor 1-2, cu Beveren, în etapa a XXVII-a a campionatului belgian. Comisia de Disciplină a federaţiei belgiene a propus această sancţiune pentru Rednic, care a protestat după ce arbitrul Wim Smet a acordat un penalti pentru Beveren. Publicaţia La Derniere Heure scrie că arbitrul a considerat "inadmisibile" protestele lui Rednic şi a decis să-l trimită în tribună. Dacă Mouscron acceptă cererea comisiei, Rednic nu va sta pe bancă la meciul cu Gent de duminică. în cazul în care sancţiunea nu este acceptată, Rednic va fi audiat de Comisia de Disciplină. Mouscron a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (1-1), de formaţia Beveren.

Austriecii, cei mai buni schiori alpini

Graţie victoriei lui Marcel Hirscher în slalomul special de duminică şi a locului II obţinut de Manuel Feller, Austria a încheiat pe primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Saint-Moritz, înaintea ţării gazdă Elveţia.  Austria a cucerit 9 medalii la Mondialele de la Saint-Moritz, dintre care 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz, urmată de Elveţia cu 7 medalii (3-2-2), Franţa, două medalii de aur, Canada 3 (1-1-1), SUA 3 (1-1-1) etc.

Bronz la bob-skeleton

Romancele Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu au cucerit medaliile de bronz în proba pe echipe, ca parte a unei echipe internaţionale, duminică, la Mondialele de bob şi skeleton de la Königssee (Germania).
Germanul Alexander Gassner a concurat în proba masculină de simplu la skeleton, Maria Constantin/Andreea Grecu la bob-2 feminin, Anna Fernstadt (Germania) a evoluat în proba feminină de simplu la skeleton, iar germanii Richard Oelsner şi Marc Rademacher în proba masculină de bob-2, timpul cumulat fiind de 3:22,69. În premieră, o echipă internaţională a cucerit o medalie la Mondialele de bob şi skeleton. Primele două locuri ale podiumului au revenit Germaniei. O altă echipă internaţională cu romani în componenţă s-a clasat pe locul 12 (ultimul). Echipa i-a cuprins pe Dorin Velicu, bobul american Brittany Reinbolt/Briauna Jones, Maria Marinela Mazilu şi Dorin Grigore/Florin Crăciun.

Mandorlini preia Genoa

Tehnicianul Andrea Mandorlini, care a caştigat campionatul şi Cupa Romaniei cu CFR Cluj în 2010, a fost numit la conducerea echipei Genoa, ocupanta locului 16 în Serie A.  Mandorlini, în varstă de 60 de ani, îl înlocuieşte în funcţie pe Ivan Juric, demis după eşecul cu ocupanta ultimului lor, Pescara, scor 0-5, de duminică. Andrea Mandorlini a semnat un contract pană în 2018 şi are ca obiectiv menţinerea echipei în Serie A. După 25 de etape, Genoa este pe locul 16, cu 25 de puncte. În acest moment, noua echipă a lui Mandorlini nu este ameninţată de retrogradare, formaţia Palermo, de pe locul 18, primul care duce în Serie B, avand 14 puncte.

Condamnări le moarte, după cinci ani

Curtea supremă egipteană a confirmat, luni, condamnarea la moarte a zece bărbaţi, implicaţi în cele mai sangeroase incidente legate de fotbalul din statul african, produse în februarie 2012 şi soldate cu peste 70 de persoane decedate. Alte zece persoane au fost condamnate la 15 ani de închisoare, 14 bărbaţi la zece ani şi 15 la cinci ani, printre aceştia din urmă numărandu-se şi fostul şef al poliţiei din Port Said. Hotărarea este definitivă. Acuzaţiile au fost de crimă şi tentativă de crimă. La 1 februarie 2012, numeroase victime au decedat zdrobite de mulţimea panicată ce a încercat să părăsească stadionul din Port Said, după ce terenul a fost invadat de fanii echipei locale Al-Masry. în acel meci, gazdele s-au impus cu 3-1 în faţa rivalei Al-Ahly. Provocaţi de nişte bannere jignitoare ale fanilor din Cairo, suporterii locali au invadat terenul şi i-au atacat pe oaspeţi cu bolovani, cuţite, sticle şi petarde. Suţinătorii echipei Al-Ahly au încercat să fugă din calea lor, dar multe dintre porţile stadionului erau închise. Jucătorii de la Al-Ahly s-au baricadat în vestiare şi au fost salvaţi după intervenţia armatei.

Antrenoare de fotbal masculin în Liga Campionilor

Chan Yuen-ting, antrenoarea Eastern Sports Club din Hong Kong, va deveni, astăzi, prima femeie care va conduce o echipă masculină de fotbal într-o competiţie continentală, Liga Campionilor Asiei, informează L'Equipe. În varstă de 28 de ani, Cham a condus Eastern la primul titlu de campioană în Hong Kong sezonul trecut. Ea va debuta în Liga Campionilor, în deplasare, cu echipa chineză Guangzhou Evergrande, antrenată de brazilianul Luiz Felipe Scolari. "Este incredibil. Nu mi-aş fi imaginat că ajung să joc cu echipa lui Scolari. Sunt extrem de nerăbdătoare", a declarat antrenoarea. Preşedintele Confederaţiei Asiatice, Salman Al Khalifa, consideră că prezenţa lui Chan este un "moment istoric, iar întreaga lume va fi cu ochii pe acest meci".

Pledoarie pentru Totti

Tehnicianul Luciano Spalletti a declarat că oficialii conducerii AS Roma trebuie să prelungească înţelegerea căpitanului Francesco Totti, în varstă de 40 de ani, al cărui contract expiră în vară. "Sunt convins că trebuie prelungit contractul lui Totti. Nu vreau ca el să se retragă cu mine la conducere, dacă nu-i prelungesc contractul, voi pleca, chiar dacă voi caştiga. Să-mi prelungesc eu contractul? Jucătorii sunt cei care contează. Trebuie prelungit contractul lui Totti. El are un pact de iubire cu acest oraş. Prelungirea trebuie să fie naturală, aşa cum este şi bucuria fanior cand Totti se ridică de pe bancă să intre în joc", a declarat Spalletti, conform presei italiene. Totti a debutat în Serie A în 1993 şi are 25 de sezoane la clubul său dintotdeauna. Duminică, el a jucat 10 minute şi a dat o pasă de gol pentru Nainggolan în victoria, scor 4-1, cu Torino.

Maimuţele au fost în peluze

Mijlocaşul brazilian al echipei Partizan Belgrad, Everton Luiz, a părăsit terenul în lacrimi, la finalul meciului cu formaţia Rad, după ce a fost victima insultelor rasiste pe tot parcursul întalnirii, a anunţat postul de televiziune B92. Suporterii echipei Rad Belgrad imitau sunete de maimuţă de fiecare dată cand Everton Luiz, în varstă de 28 de ani, atingea balonul. Meciul a fost şi întrerupt pentru scurt timp, după ce fanii au afişat un banner cu un mesaj insultător la adresa brazilianului, iar poliţia a intervenit pentru confiscarea bannerului. Conform imaginilor difuzate de un alt post local, la finalul meciului, Everton Luiz s-a îndreptat spre fanii echipei Rad şi a făcut un gest obscen, iar asta a dus la furia suporterilor. Jucătorul a părăsit terenul în lacrimi, fiind consolat de coechipierii săi. Meciul a fost caştigat de Partizan, scor 1-0, care rămane pe locul doi, cu 51 de puncte.

Lionel Messi pleacă în Egipt

Atacantul argentinian Lionel Messi va merge, astăzi, în Egipt pentru o campanie de susţinere a luptei împotriva hepatitei C, vizita fiind programată săptămana trecută, dar anulată după înfrangerea Barcelonei, scor 4-0, cu Paris Saint-Germain, în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor. Messi amanase deja o primă vizită, prevăzută în decembrie, din cauza atentatului de la 11 decembrie, de la Cairo, soldat cu 29 de morţi. Lionel Messi, cvintuplu caştigător al Balonului de Aur, participă la Cairo la o campanie organizată în vederea promovării turismului pentru sănătate în Egipt şi pentru lupta împortiva hepatitei C, care poate duce la ciroză şi cancer la ficat. FC Barcelona a fost învinsă, săptămana trecută, cu scorul de 4-0, de echipa Paris Saint-Germain, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

A murit un campion

Fostul canotor şi antrenor Carol Vereş, primul medaliat mondial pentru Romania la canotaj, a încetat din viaţă, a anunţat Federaţia Romană de Canotaj. Carol Vereş a caştigat medalia de argint în proba de 2^1 la Lucerna, în anul 1962, alături de Ionel Petrov şi Oprea Păunescu. Vereş, născut la 12 aprilie 1926, mai avea în palmares şi două medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Europene în anii 1957, 1958 şi 1961.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.