Sport

Contra, uns antrenor la Dinamo

Ziarul de Vrancea
16 feb 2017 753 vizualizări
Tehnicianul Cosmin Contra a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al FC Dinamo, în locul lui Ioan Andone, fostul fundaş dreapta semnand un contract valabil pană în vară.

 "Aşa am dorit eu, pană în vară, să văd dacă fac lucruri bune la Dinamo. Vorbim din vară de alte proiecte. Din vară şi cerinţele mele vor fi mai mari", a declarat Contra, la Digi Sport. în varstă de 41 de ani, Contra va pregăti pentru prima dată echipa la care a jucat în perioada 1996-1999. El a mai antrenat formaţiile Fuenlabrada (Spania), Petrolul Ploieşti, Getafe (La Lig), Guangzhou R&F şi Alcorcon (Segunda Division). FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ioan Andone au convenit, marţi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale.

Bayern şi Real, învingătoare în Liga a II-a

Formaţia Bayern München a învins echipa Arsenal Londra, scor 5-1, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, iar Real Madrid a trecut de Napoli, scor 3-1.  În meciul de la Munchen pentru Bayern au marcat Robben ('11), Lewandowski ('53), Alcantara ('56, '63) şi Thomas Müller ('88), iar pentru Arsenal a punctat Alexis Sanchez ('30), reluînd mingea respinsă de portar la şutul său din penalty. Real s-a impus prin golurile marcate de Benzema ('19), Kroos ('49) şi Casemiro ('54), iar Napoli, fără Vlad Chiricheş în lot, a deschis scorul prin Insigne (‘8).  Marţi, Paris Saint-Germain a trecut de FC Barcelona, scor 4-0, iar Benfica s-a impus la Lisabona în meciul cu Borussia Dortmund cu 1-0. Tot în optimi, la 21 februarie, se dispută partidele Bayer Leverkusen - Atletico Madrid şi Manchester City - AS Monaco, iar în 22 februarie se joacă meciurile FC Porto - Juventus Torino şi FC Sevilla - Leicester City. Meciurile retur sunt programate în perioada 7-15 martie.

Ne descurcăm onorabil la short-track

Sportivul Cosmin Nedelea a ocupat, ieri locul VI în proba de 500 de metri la short-track, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Erzurum (Turcia). În aceeaşi probă, Attila Istvan Szasz a încheiat pe locul 14. În competiţia similară feminină, Julia Albert s-a clasat pe poziţia a noua, iar Antonia Gidro pe locul 23.  De asemenea, echipa Romaniei, formată din Julia Albert, Antonia Gidro, Cosmin Nedelea şi Attila Istvan s-a clasat pe locul trei în prim semifinală  a probei de ştafetă mixtă 4x3000 metri. Ca urmare, reprezentanţii Romaniri vor concura astăzi în finala B a probei.

Nu mai e baschet la Baia Mare

Clubul Municipal Olimpic Baia Mare şi-a anunţat, ieri retragerea din campionatele naţionale de baschet masculin (Liga Naţională şi Liga I), deoarece nu mai are forţa de a continua, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului.  Municipal Olimpic Baia Mare ocupa ultimul loc în Liga Naţională (XI), cu o victorie şi 18 înfrangeri, iar în etapa a XXII-a, ultima a sezonului regulat, ar trebui să joace în deplasare cu BC CSU Sibiu, pe 25 februarie.
Municipal Olimpic este a treia echipă din Baia Mare care se retrage dintr-un eşalon naţional de elită, după echipele de handbal HCM Baia Mare (feminin) şi Minaur Baia Mare (masculin), la finalul sezonului trecut. Singurele echipe care continuă să evolueze într-un prim eşalon sunt formaţia de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare şi echipa masculină de volei Ştiinţa  Explorări Baia Mare.

Cupa Mondială, în tovărăşie

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat, joi, că ediţia din 2026 a Cupei Mondiale, prima din istorie cu 48 de echipe, ar putea fi găzduită de mai multe ţări. "Noi încurajăm organizarea în comun a Cupei Mondiale, deoarece credem că este un lucru benefic pe termen lung. Ediţia din 2026 a Cupei Mondiale ar putea fi organizată de două, trei sau patru ţări, fiecare cu cate trei, patru sau cinci stadioane. Vom încuraja aceste idei, singura cerinţă este ca ţările să fie apropiate pentru o circulaţie uşoară a echipelor şi spectatorilor", a spus Infantino. În ianuarie, Consiliul FIFA, reunit la Zürich, a aprobat, în unanimitate, mărirea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de la 32 la 48, începand de la ediţia din 2026. Ca urmare a măririi numărului participantelor, va creşte şi numărul meciurilor, de la 64 la 80.  Ediţia din 2018 a Cupei Mondiale va avea loc în Rusia, iar cea din 2022 în Qatar.

Pleacă Wenger de la Arsenal?

Conducătorii clubului Arsenal vor anunţa la finalul sezonului dacă Arsène Wenger va rămane la conducerea echipei, informează presa engleză, a doua zi după eşecul cu Bayern München, scor 1-5, în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor. Potrivit BBC, decizia de a pleca sau a rămane va fi una comună şi nu va fi luată mai devreme de finalul sezonului. În varstă de 67 de ani, Wenger antrenează Arsenal din 1996. Contractul cu Arsenal expiră la finalul acestui sezon. Sub conducerea francezului, "tunarii" au caştigat de trei ori titlul în Anglia, însă ultima reuşită a fost în sezonul 2003/2004. Pe langă iminenta eliminare din optimile de finală ale Ligii Campionilor, care ar fi a şaptea consecutivă, Arsenal este pe locul IV în Premier League, la zece puncte de liderul Chelsea.

Rivaldinho, Cascatinho

Atacantul brazilian Rivaldinho, recent achiziţionat de echipa Dinamo Bucureşti, a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că şi-a pierdut portofelul în care se afla şi cele două paşapoarte, brazilian şi spaniol. "Noaptea trecută (15/02), cand am părăsit Mall Băneasa, mi-am pierdut portofelul. Probabil l-am pierdut în taxi sau la Starbucks. Portofelul este negru, iar în interior sunt cele două paşapoarte şi alte documente personale. Cine l-a găsit, îl rog să mă contacteze", a scris Rivaldinho. Atacantul brazilian a lăsat în mesaj numărul de telefon şi hotelul unde este cazat. Dinamo Bucureşti a anunţat la 7 februarie transferul atacantului brazilian Rivaldinho, pe numele său complet Rivaldo Vitor Borba Ferreira Junior. Fiul fosului internaţional brazilian Rivaldo a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate cu gruparea din şoseaua ştefan cel Mare.

Sancţiuni pentru antrenorii de la West Ham

Tehnicianul Slaven Bilic şi secundul Nikola Jurcevic au fost amendaţi de federaţia engleză pentru comportamentul la meciul încheiat la egalitate, scor 2-2, de West Ham United cu West Bromwich Albion. Slaven Bilic şi Nikola Jurcevic au primit amenzi de cate 9.400 de euro şi vor putea sta pe bancă la meciul cu Watford, din următoarea etapă a Premier League. Enervat după egalarea echipei sale, Bilic a aruncat un microfon al televiziunii britanice, fiind trimis în tribună de arbitru. Jurcevic urmărea meciul din tribună încă din minutul 19, cand a protestat după un gol anula echipei sale.

Huliganii ruşi ameninţă

Huliganii ruşi promit un festival al violenţei la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal, programată în vara anului viitor, se arată într-un reportaj al BBC. "Pentru unii va fi o sărbătoare a fotbalului, pentru alţii un festival al violenţei", a declarat un ultras anonim. "Este sută la sută sigur că unii vor încerca", a spus altul. Preşedintele FIFA, Gianni Inafantino, spune însă că nu este îngrijorat, deoarece are toată încrederea în autorităţile ruse, care tratează problema foarte serios. Infantino a precizat că organziatorii au un plan pentru a evita probleme de acest fel la Cupa Mondială şi că au învăţat multe din experienţa Franţei la Euro-2016. Huliganii ruşi s-au făcut remarcaţi şi la Euro-2016, cand s-au bătut cu englezii şi cu francezii la Marseille. Turneul final al Cupei Mondiale va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie 2018 în 11 oraşe din Rusia.

Altă vedetă fuge în China

Fundaşul Ricardo Carvalho, campion european cu Portugalia în 2016, a semnat un contract în China, cu echipa Shanghai SIPG. În varstă de 38 de ani, Carvalho, fost fundaş la AS Monaco şi Real Madrid, se va întalni la Shanghai cu antrenorul Andre Villas-Boas. Carvalho are 89 de selecţii în naţionala Portugaliei şi era liber de contract după despărţirea din vară de AS Monaco. El a caştigat titluri în Portugalia, Anglia şi Spania, cu FC Porto, Chelsea şi Real.

Calamitatea Hackett

Fostul campion olimpic australian la nataţie Grant Hackett a fost găsit în siguranţă, joi, după ce tatăl său l-a dat dispărut. "Fiul meu a fost găsit în viaţă. S-a ascuns deoarece îi este ruşine de ce a făcut", a declarat Nev Hackett, tatăl fostului sportiv.  Grant Hackett a fost dat dispărut de tatăl său miercuri seară, după ce fusese arestat pentru tulburarea liniştii publice, dar eliberat după cateva ore.Cu cateva ore înainte ca tatăl său să anunţe dispariţia la poliţie, Hackett a postat o poză pe contul de Instagram în care apare cu un ochi vanăt şi în care spune că a avut o altercaţie cu fratele său Craig. Tatăl lui Hackett a spus că acesta a ratat o întalnire cu avocatul său şi de acolo a apărut îngrijorarea. "Cand am vorbit cu el, cu cateva ore în urmă, pur şi simplu mi-a închis telefonul cand l-am întrebat unde a fost", a declarat Nev Hackett.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.