Sport

Cunoştinţe vechi la FedCup

Ziarul de Vrancea
14 feb 2017 1094 vizualizări
Romania va întalni pe teren propriu echipa Marii Britanii, în barajul de menţinere în Grupa a II-a Mondială, cel mai puternic adversar posibil * partida se va disputa pe 22 şi 23 aprilie în Romania * cele două echipe s-au întalnit acum trei ani la Budapesta, aproape în aceeaşi componenţă, şi tricolorele au caştigat cu 2-1 *

Romania va întalni, pe teren propriu, Marea Britanie, în barajul pentru Grupa a II-a Mondială a Cupei Federaţiei (FedCup), s-a stabilit în urma tragerii la sorţi efectuate, ieri, la Londra, la care formaţia tricoloră a fost cap de serie. Romania a ajuns la baraj după ce a pierdut întalnirea cu Belgia, cu scorul 1-3. Marea Britanie a ajuns în play-off după ce a jucat în Grupa I a Zonei Euro-africane, în urma unui baraj cu Croaţia. Celelalte întalniri din baraj sunt: Serbia - Australia; Taiwan - Italia; Canada - Kazahstan. Partidele vor avea loc la 22 şi 23 aprilie. După înfrangerea în faţa Belgiei, Romania ţinteşte menţinerea în al doilea eşalon valoric al competiţiei. Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a caştigat barajul de promovare în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.În formula Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson, britanicele au caştigat la Tallinn grupa C, după victorii cu 3-0 în faţa Letoniei, Turciei şi Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în faţa Croaţiei, chiar dacă jucătoarea numărul 1, Johanna Konta, a fost învinsă de Ana Konjuh (36 WTA), scor 4-6, 3-6.
Romania şi Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federaţiei, tricolorele caştigand de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (Germania), iar Romania s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În acel meci Romania a jucat cu Mariana Simionescu, Judith Gohn şi Virginia Ruzici (ultima la dublu), iar la britanice jucau Virginia Wade şi Joyce Williams. În 1999, Romania caştiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa cu Cătălina Cristea şi Ruxandra Dragomir, contra Joanne Ward şi Samantha Smith. După doi ani, tot la Murcia, , în primul tur al Grupei I zonale. în 2004, era 2-1 pentru Romania, cu Edina Gallovits şi Ioana Gaşpar, care au caştigat meciurile de simplu cu Anne Keothavong (actualul căpitan nejucător) şi Julie Pullin, dar au pierdut dublu în faţa echipei Pullin / Lorna Woodroffe. Singura victorie britanică s-a produs în 2004, la Masra (Malta), în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Atunci, Monica Niculescu a învins-o pe regretata Elena Baltacha şi Simona Matei a trecut de Anne Keothavong. Monica a făcut dublu cu sora ei mai mare, Gabriela, dar a pierdut meciul cu Amanda Janes / Jane O’Donoghue. Ultima întalnire a fost în grupa de la Budapesta, 2014, cand Romania s-a impus cu 2-1, cu următoarele rezultate: Heather Watson – Sorana Cîrstea 6-7, 6-1, 6-4; Simona Halep – Johanna Konta 6-1, 6-4; Irina Begu / Monica Niculescu – Watson / Jocelyn Rae 6-0, 6-2.
Dacă nu intervin accidentări, Halep, Carstea, Begu şi Niculescu (Romania), Konta (10 WTA), Watson (81) şi Rae vor fi din nou faţă în faţă. A patra jucătoare pe care a mizat Anne Keothavong în Estonia a fost Laura Robson, revenită după o accidentare îndelungată, însă este foarte posibil ca să fie adusă şi Naomi Broady (70 WTA). Jocelyn Rae şi Anna Smith sunt variante pentru dublu.
În barajele pentru Grupa Mondială I  vor avea loc meciurile Franţa — Spania, Rusia — Belgia, Germania — Ucraina şi Slovacia — Olanda.

Cuvantul căpitanilor

Ilie Năstase: ”Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întalnim şi adversare mai accesibile. Marea Britanie este un adversar dificil, are o jucătoare de Top 10, dar eu sunt convins că în Romania, cu toate fetele sănătoase şi apte de joc, noi avem prima şansă. Dar, repet, nu va fi uşor”
Anne Keothavong: "Ne-am fi dorit o partidă acasă pentru a aduce echipa în faţa cat mai multor fani, dar ne vom ridica la nivelul provocării de a întalni Romania în deplasare. Avem o echipă puternică şi ştiu că jucătoarele nu au nevoie de nicio motivaţie în afară de perspectiva de a accede în Grupa Mondială II. Romania are mult talent în echipă şi nu subestimăm sarcina pe care o avem. Pregătirile pentru această întalnire încep acum şi vom face totul în acest sens. Sunt încrezătoare că avem posibilitatea de a caştiga"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.