Sport

Necazuri fără sfarşit

Ziarul de Vrancea
14 feb 2017 955 vizualizări
Fostul mare ciclist descoperit ca dopat, Lance Armstrong, plăteşte şi acum marele său păcat * lui Armstrong i se impută o sumă uriaşă din partea guvernului federal, pentru sponsorizarea primită de la US Postal

Ministerul Justiţiei din Statele Unite solicită despăgubiri de aproape 100 milioane dolari din partea fostului star al ciclismului mondial Lance Armstrong, căzut în dizgraţie şi deposedat de titluri după ce s-a descoperit că s-a dopat pe parcursul carierei sale. Un judecător federal din Washington a deschis luni calea unui proces răsunător împotriva lui Armstrong, acuzat că a fraudat statul american, în perioada în care a fost sponsorizat de US Postal Service, serviciul public al poştei americane. Lance Armstrong a afirmat că această acţiune este una nefondată, statul nesuferind, în opinia sa, niciun prejudiciu din faptul că US Postal a fost sponsorul său în perioada în care a caştigat de şapte ori consecutiv Turul Franţei, victorii care i-au fost şterse ulterior din palmares, ca urmare a acuzaţiilor de dopaj.
Judecătorul Christopher Cooper a respins, însă, acest argument în decizia sa de 37 de pagini, estimand că problema prejudiciului suferit de statul american urmează să fie tranşată de un juriu şi de nimeni altcineva. US Postal Service a plătit peste 32 milioane dolari către Tailwind Sports Corporation, echipa ciclistă a lui Lance Armstrong, în prezent dizolvată.  Floyd Landis, fostul coechipier al lui Armstrong, a depus în 2010 o plangere pentru fraudă, căreia i s-a alăturat ulterior guvernul, în conformitate cu Legea asupra falselor declaraţii, care autorizează un particular să urmărească în justiţie o persoană sau o societate pentru că a înşelat guvernul federal.
Lance Armstrong a fost deposedat oficial în octombrie 2012 de cele şapte victorii în Turul Franţei (1999-2005), după ce Agenţia antidoping din Statele Unite (USADA) l-a acuzat că a participat activ la "cel mai sofisticat program de dopaj văzut vreodată în istoria sportului". După ani în care a negat acuzaţiile şi în ciuda suspendării sale pe viaţă, Lance Armstrong a recunoscut pană la urmă că a recurs la dopaj, în ianuarie 2013, în cursul emisiunii celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.