Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Norvegienii arbitrează Astra - Genk

Ziarul de Vrancea
14 feb 2017 1258 vizualizări
Arbitrul norvegian Svein Øddvar Moen va conduce la centru partida dintre echipa Astra Giurgiu şi formaţia belgiană RC Genk, din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA.

Moen va fi ajutat de asistenţii Kim Thomas Haglund şi Magnus Lundberg, de adiţionalii Svein-Erik Edvartsen şi Tore Hansen, iar Jan Erik Engan va fi rezervă. Moen, în varstă de 38 de ani, este arbitru FIFA din 2005. El a condus la centru meciul amical Elveţia - Romania, scor 0-1, din 30 mai 2012, şi partida Romania - Turcia, scor 0-2, din 10 septembrie 2013, din preliminariile Cupei Mondiale 2014. Moen a fost prezent la Campionatul European din Franţa şi a condus două întalniri din faza grupelor. Meciul Astra - RC Genk, din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, se va disputa maine, de la ora 20.00, pe Stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu.

Steaua – Dinamo, de Mărţişor

Partida dintre echipele Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, din manşa secundă a semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, se va disputa la 1 martie, de la ora 20.00, a anunţat, ieri, site-ul oficial al LPF. În meciul tur, Dinamo s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 4-1. Returul celeilalte semifinale din Cupa Ligii, dintre formaţiile Poli Timişoara şi ASA Targu Mureş, va avea loc la 28 februarie, tot de la ora 20.00. În tur, Poli Timişoara a caştigat, în deplasare, cu scorul de 4-2.

Serviciul nu ajunge!

Tenismanul Marius Copil, locul 134 ATP, a fost eliminat, luni, în primul tur la turneul de la Rotterdam, cu premii în valoare totală de 1.854.365 de euro, de al patrulea favorit, cehul Tomas Berdych. Berdych s-a impus, scor 7-6, 6-4, după o oră şi 35 de minute, într-un meci în care serviciul a fost singura armă care a funcţionat foarte bine la jucătorul roman. Marius a servit 11 aşi şi a pierdut un singur game pe serviciul său, în setul secund şi, bineînţeles, tiebreak-ul setului I.

Alt  transfer la CSM

Oficialii secţiei de rugby a clubului CSM Bucureşti au anunţat, ieri, pe site-ul oficial, transferul jucătorului Moa Maliepo din Tonga, care a şi efectuat un prim antrenament. “Sunt bucuros că mă aflu aici, este o provocare pentru mine şi sper să mă ridic la nivelul dorit. îmi place echipa, toata lumea este foarte prietenoasă şi m-am adaptat bine”, a declarat Maliepo. Moa Maliepo, în varstă de 21 de ani, va evolua pe postul de centru. El a jucat în trecut la clubul australian Parramatta şi pentru Tonga la echipa U20 şi pentru Tonga A.

O nouă înfrangere în faţa Serbiei

Naţionala de polo a Romaniei a fost învinsă, marţi, la Bucureşti, de reprezentativa Serbiei, cu scorul de 49, în cea de-a patra partidă din grupa A a preliminariilor europene din Liga Mondială. În primele două meciuri din grupa A, tricolorii au fost învinşi de campioana olimpică en-titre, Serbia, cu scorul de 8-19, au dispus de Slovacia, cu scorul de 12-10 şi au fost învinşi de Germania, scor 13-14. În continuare, tricolori vor juca în deplasare cu Slovacia (14 martie) şi acasă cu Germania (11 aprilie).

Mergea, constrans să renunţe la Inglot

Tenismenul Florin Mergea a anunţat că în perioada următoare va renunţa la colaborarea cu jucătorul britanic Dominic Inglot, urmand ca la turneul de la Dubai să evolueze alături de sarbul Viktor Troicki. "Din păcate, în perioada imediat următoare, din cauza clasamentului combinat alături de Dominic, sunt nevoit să joc cu alţi parteneri. Astfel, la turneul de la Dubai, voi evolua alături de Viktor Troicki, urmand ca la Indian Wells şi Miami să caut în continuare pe cineva în primii 30 pentru a putea intra. Îmi doresc foarte mult să reiau colaborarea cu Dom pentru sezonul de zgură, dar va depinde, din nou, de clasamentul lui în acel moment şi dacă vom putea intra împreună", a scris Mergea pe Facebook.


Nu-i loc pentru Zozulia

FIFA a anunţat că este de acord cu revenirea lui Roman Zozulia la Dnipro Dnipropetrovsk, însă clubul ucrainean nu poate efectua transferuri, fiind sancţionat de UEFA pentru probleme financiare, informează presa spaniolă.FIFA a autorizat revenirea lui Zozulia la Dnipro, adică una dintre cele trei echipe la care a fost legitimat în acest sezon, pe langă Betis şi Rayo Vallecano, evitand astfel încălcarea regulii prin care un jucător nu poate trece pe la mai mult de trei grupări în acelaşi sezon. El nu mai poate evolua pentru Betis, deoarece în Spania perioada de transferuri s-a încheiat, însă poate merge în Ucraina, unde încă se pot face transferuri. Însă Dnipro este sancţionată de UEFA din motive financiare, astfel că nu poate transfera şi este suspendată un an din cupele europene. Impresarii lui Zozulia au solicitat federaţiei ucrainene ajutorul pentru găsirea unei soluţii în acest caz. Pană la rezolvarea situaţiei, fotbalistul continuă să se antreneze alături de coechipierii săi de la Betis. Ucraineanul Roman Zozulia a fost nevoit să renunţe, la începutul lunii, la împrumutul de la Betis Sevilla la Rayo Vallecano, deoarece fanii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzandu-l de afiliare la organizaţii naziste.

Record egalat de coşuri de trei puncte

Echipa Denver Nuggets a egalat recordul de 24 de coşuri de trei puncte înscrise într-un meci din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), în partida caştigată, pe teren propriu, cu scorul de 132-110, în faţa formaţiei Golden State Warriors, informează Marca. Cate 24 de coşuri de trei puncte într-un singur meci au mai marcat echipele Orlando Magic (2009) şi Houston Rockets (2013 şi 2016). Cele 24 de reuşite de trei puncte ale formaţiei Denver Nuggets le-au aparţinut baschetbaliştilor Juancho Hernangomez - 6, Jameer Nelson - 5, Will Barton şi Gary Harris - cate 4, Jamal Murray şi Mike Miller - cate 2 şi Johnny O'Bryant - 1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.