Sport

Chec surpriză cu inimioare

Ziarul de Vrancea
13 feb 2017 1136 vizualizări
Pentru că este ziua îndrăgostiţilor, bucuraţi-vă perechea cu un delicios chec! Ai nevoie de două cantităţi pentru aluat, un aluat de ciocolată şi altul de vanilie.

Ingrediente

Aluatul

-125 g unt moale

-150 g zahăr

-2 ouă 

-5 ml esenţă de vanilie

-280 g făină- pentru aluatul de ciocolată foloseşte 240 g făină şi 40 g cacao

-10 g praf de copt

-250 ml lapte

Glazura

-100 g zahăr pudră

-10 g cacao

-30 ml apă fierbinte

-floricele de decor

-cutter în formă de inimioară

Preparare

Prepară aluatul de ciocolată. Aceleaşi ingrediente ca la aluatul de vanilie, dar vedeţi că diferă cantitatea de făină şi adăugaţi cacao exact cum este menţionat mai sus. Bate untul cu zahărul pană obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Adaugă ouăle şi bate-le bine. Adaugă vanilia, apoi încorporează făina cernută, cacaua cernută, praful de copt şi un praf de sare, alternand cu laptele. Toarnă compoziţia într-o tavă de chec, unsă cu unt şi tapetată cu hartie de copt şi coace checul în cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute , la foc potrivit sau pană creşte şi trece testul cu scobitoarea. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească. Taie checul în felii de 2 cm grosime. Întinde felii pe o suprafaţă de lucru şi decupează inimioare din mijlocul fiecărei felii. Lasă-le deoparte şi foloseşte marginile rămase pentru a decora alte forme mici sau a face trufe de ciocolată. Prepară aluatul de vanilie în acelaşi mod, dar fără a adăuga cacao. Toarnă un sfert din aluatul de vanilie în tava unsă şi tapetată cu hartie de copt. Aşază inimioarele în mijloc, cu varful în jos. Toarnă aluatul rămas cu mare grijă, pe langă inimioare şi deasupra lor. Coace checul 45 de minute sau mai mult pană trece testul cu scobitoarea. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răceasca complet. Pune glazura într-un bol şi amestecă zaharul pudră cu cacao. Adaugă apa puţin cate puţin şi amestecă bine pentru a obţine o cremă consistentă. Unge checul cu această cremă şi decorează-l cu floricele. Pentru a servi , taie checul foarte uşor în felii.

Spor la treabă şi iubiţi-vă mult!

Sursa: vreaudouaportii.ro.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.