Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Argint pentru sabrerii dinamovişti

Ziarul de Vrancea
6 feb 2017 734 vizualizări
Echipa de sabie masculin a clubului Dinamo Bucureşti a caştigat medalia de argint la Cupa Europei intercluburi (fosta Cupă a Campionilor Europeni), a anunţat, luni, pagina de Facebook a grupării CS Dinamo. Formaţia formată din Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur şi Alin Badea (împrumutat de la Steaua) a fost învinsă în finală, cu scorul de 44-45, de echipa germană Bayer Dormagen

Anterior, elevii lui Florin Zalomir au trecut de formaţiile italiene Germina Scherma (scor 45-26, în sferturi de finală) şi Fiamme d’Oro (scor 45-39, în semifinale).

Dielna s-a transferat la Dinamo

FC Dinamo şi gruparea engleză Sheffield Wednesday au ajuns la un acord pentru transferul fundaşului central Claude Pierre Marie Dielna pană la finalul actualului sezon al Ligii I, anunţă site-ul oficial al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Dielna a efectuat luni dimineaţă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS), după care a semnat un contract cu FC Dinamo Bucureşti pană la 30 iunie 2017, cu opţiune de prelungire pentru incă două sezoane. Născut în Franţa, la Clichy, Claude Dielna şi-a început cariera la juniorii clubului SM Caen, a debutat în fotbalul profesionist la FC Lorient (2006-2008) şi a mai evoluat la FC Istres (2008-2012), CS Sedan (2012-2013), AJ Ajaccio (2013-2014), Sheffield Wednesday FC (2014-2015), SK Slovan Bratsilava (2015-2016), revenind la clubul englez în acest sezon competiţional. Francezul în varstă de 29 de ani a fost coleg cu actualul preşedinte al FC Dinamo, Adrian Mutu, în perioada în care acesta a activat în prima ligă franceză, la AJ Ajaccio.

Canadienii dau rateuri

Naţionala de rugby a Canadei, viitoare adversară a Romaniei în meciurile-test din luna iunie, a debutat cu stangul în Americas Rugby Championship 2017, cea mai importantă competiţie cu balonul oval de pe continentul american, pierzand meciul de debut, contra echipei a doua a Argentinei. Într-o partidă desfăşurată pe Westhills Stadium din Langford, jucătorii ''frunzei de arţar'' nu au reuşit să marcheze decat din două lovituri de pedeapsă, autor Gordon McRorie, în faţa Argentinei XV. în aceste condiţii, în ciuda terenului greu, ''pumele'' s-au impus cu 20-6, Santiago Medrano şi Segundo Tuculet izbutind să bată în două randuri defensiva canadienilor. 

Lahm, în pragul retragerii

Fostul internaţional german al echipei Bayern München, Philipp Lahm, în varstă de 33 de ani, s-ar putea retrage din activitatea de fotbalist la finalul acestui sezon, susţine publicaţia Kicker. Lahm are contract cu Bayern pană în vara anului 2018, dar ar putea să îşi încheie cariera în iunie. Fotbalistul discută în această perioadă cu oficialii clubului Bayer München pentru a ocupa după retragere o funcţie în cadrul grupării. Germanul ar putea trece la conducerea centrului de formare sau la departamentul care se ocupă de transferuri. Philipp Lahm a jucat săptămana trecută meciul cu numărul  500 pentru Bayern München, scor 1-1 cu Schalke.Lahm s-a retras în 2014 din naţionala Germaniei, după ce a caştigat titlul mondial cu aceasta.

Lewandowski. Cine altul?

Atacantul echipei Bayern München, Robert Lewandowski, a fost desemnat pentru a şasea oară consecutiv cel mai bun jucător polonez al anului de Federaţia Poloneză de Fotbal, a anunţat, ieri, L’Equipe. Lewandowski, care în 2016 a caştigat titlul şi Cupa Germaniei cu Bayern şi a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului European cu naţionala Poloniei, i-a devansat pe Kamil Glik (AS Monaco), Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain), Arkadiusz Milik (SSC Napoli) şi Michal Pazdan (Legia Varşovia). Robert Lewandowski, în varstă de 28 de ani, a marcat două goluri în partida pe care naţionala Poloniei a caştigat-o, în noiembrie 2016, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0, în faţa Romaniei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Educaţie în stil Becali

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, că a decis ca atacantul Denis Alibec, recent transferat de la Astra şi eliminat în primul meci din 2017, cel cu CFR Cluj, să fie căpitanul echipei antrenate de Laurenţiu Reghecampf.  "Eu am zis că o să-i dau banderola ca să-l responsabilizez mai tare. Din punctul meu de vedere, banderola unei echipe trebuie să o aibă cel mai valoros jucător. El e cel mai valoros jucător al meu şi va primi banderola, pentru că el este ca un copil, aşa de băiat bun este. Dar are ieşirile astea în automatism. Dacă va avea banderola, probabil că se va monta psihologic. Îi plătesc eu amenda şi îi dau banderola lui", a declarat Becali, la Digi Sport.

A murit un mare rugbist

Joost van der Westhuizen, fost căpitan al naţionalei de rugby a Africii de Sud, a încetat din viaţă, ieri la Johannesburg, la varsta de 45 de ani. Van der Westhuizen suferea din 2011 de scleroză laterală amiotrofică. Fostul sportiv era internat de sambătă într-un spital din Johannesburg, în stare critică. Van der Westhuizen a caştigat Cupa Mondială de rugby cu echipa Africii de Sud în 1995. El a jucat pentru naţionala ţării sale în 89 de meciuri, în perioada 1993-2003. A fost căpitanul Springboks timp de patru ani, inclusiv la ediţia din 1999 a Cupei Mondiale. S-a retras din activitate în 2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.