Sport

VIDEO!Carul a fost prea mare şi greu de răsturnat pentru handbaliştii noştri

Cătălin VLĂDESCU
5 feb 2017 1990 vizualizări

Sâmbătă după-amiază am asistat împreună, în Sala Polivalentă, la primul meci oficial din acest an al handbaliştilor focşăneni. Parteneri de întrecere, nimeni alţii decât vicecampionii de la CSM Bucureşti, echipa cu cel mai mare buget din Liga Naţională, după informaţiile noastre, undeva în jurul a 12 milioane de lei, aproximativ 2,7 milioane de euro.

Chiar şi aşa stand lucrurile, dorinţa unei victorii a fost mare în tabăra băieţilor noştri, dar din păcate lucrurile nu au stat în teren aşa cum cu toţii ne-am fi dorit. Bucureştenii s-au aflat, din păcate, la conducerea partidei de la începutul şi până la sfârşitul acesteia, nelăsând se pună nicio clipă problema echipei câştigătoare. Nedorind să găsim pricini în jocul băieţilor noştri, trebuie să admitem cu satisfacţie aceştia şi-au dorit mult victoria, s-au dăruit, s-au luptat şi au făcut tot ce a fost omeneşte cu putinţă pentru a o obţine. În mod categoric şi-au dorit mult să le ofere victoria suporterilor care au umplut şi de această dată Sala Polivalentă. Din păcate acest lucru nu s-a putut de această dată. Bine, în dese rânduri ale meciului, nici cei doi gorjeni din brigada de arbitraj, ce teoretic trebuiau să împartă echidistant dreptatea, au judecat faze similare de joc, cu unităţi de măsură total diferite, în permanentă în defavoarea elevilor conduşi de profesorul Viorel Ciubotaru. În mod sigur că şi acest lucru a contat în puterea de concentrare a jucătorilor noştri, mai ales pe faza de apărare, pentru că este foarte greu te mai mobilizezi, să mai joci la capacitate maximă, în momentul în care vezi că orice ai face pe teren, este în van...e greu când cari apă cu ciurul. Aseară, pe o reţea de socializare, Ovidiu „Coco” Mihăilă, antrenorul celor de la Steaua Bucureşti, acuza şi el în termeni duri, în timpul partidei de la Focşani, prea multele arbitraje injuste din acest sezon de Liga Naţională, spunând că uneori nici nu mai merită să te uiţi la partidele de handbal din campionatul românesc, atâta vreme cât rezultatele acestora sunt stabilite de la vestiare, înainte chiar de a începe partida.

Revenind la partida de sâmbătă seară, aceasta s-a terminat cu scorul de 24 la 33, după ce la pauză se intrase la vestiare cu scorul de 12 la 18, un meci în care din păcate, buturuga mică nu a reuşit să răstoarne carul mare, într-un meci în care, mai mult că sigur, punctele puse în joc nu vor conta în cele din urmă, după terminarea sezonului regulat. Pentru băieţii noştri urmează o deplasare lungă, în Banat, pentru meciul de sâmbăta viitoare cu SCM Politehnica Timişoara, o partidă al cărei rezultat este posibil să conteze şi după încheierea sezonului regulat, atât vreme cât Poli se află la doar 5 puncte deasupra liniei care duce în play-out, cu un joc care nu convinge. Vă reamintim că în tur, la Focşani, partida s-a terminat la egalitate, 26-26. Meciul va fi transmis în direct pe TVR 1, de la ora 16,00.

Marcatorii partidei pentru echipa noastră: 7 goluri Robert Năstasie, 4 reuşite pentru Mădălin Ţuţu, Bogdan Raţă şi Mihai Miroiu şi câte un gol pentru Mariu Ragea, Iulian Neaţă, Vali Mocanu, Andrei Enache şi Attila Eros.

(Cătălin Vlădescu)

 

Va reamintim că la partida de sâmbătă, toţi cei prezenţi la meci, au putut dona orice sumă de bani, oricât de mică, într-o urnă amplasată la intrarea în Sala Polvalenta, suma astfel strânsă ajungând în conturile deschise pe numele Roxanei Dragomir, tânăra de 26 de ani bolnavă de cancer, despre a cărei poveste dramatică de viaţă ziarul nostru a scris aici. În partida de sâmbătă băieţii noştri au jucat şi pentru Roxana. În VIDEO-ul de mai jos -preluat de pe contul de facebook al lui Cătălin Vlădescu- puteţi viziona promovarea acestei acţiuni umanitare la debutul partidei. 

În legătură cu implicarea handbaliştilor focşăneni în ajutorarea Roxanei citiţi şi :Handbalul poate însemna o şansă în plus la viaţă pentru tânăra Roxana Dragomir

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.