Sport

S-a stins războiul Cupei Ligii?

Ziarul de Vrancea
1 feb 2017 605 vizualizări
FRF s-a arătat încantată de proiectul de format al competiţiei propus de LPF

FRF a precizat, ieri, că a primit "cu uimire şi bucurie" informaţiile furnizate de LPF, privind noul format al Cupei Ligii. Forul de la Casa Fotbalului se arată încantat de faptul că reprezentanţii LPF au înţeles benficiile promovării tinerilor jucători. "Federaţia Romană de Fotbal a primit cu uimire şi bucurie informaţiile furnizate de Liga Profesionistă de Fotbal, referitoare la un nou format al Cupei Ligii. Cu uimire, pentru că datele despre acest proiect nou nu au fost făcute cunoscute pană acum de reprezentanţii Ligii nici în Comitetul Executiv FRF, nici în spaţiul public. Şi cu bucurie, pentru că FRF susţine orice proiect care are ca obiectiv dezvoltarea fotbalului romanesc prin utilizarea jucătorilor tineri şi promovarea acestora, precum şi prin dezvoltarea centrelor de copii şi juniori ale cluburilor. Salutăm, astfel, iniţiativa Ligii care schimbă total datele problemei în acest subiect şi suntem încantaţi să descoperim că, finalmente, reprezentanţii LPF au înţeles beneficiile promovării jucătorilor tineri, după ce au contestat vehement utilizarea jucătorilor eligibili Under 21 la nivelul primului eşalon", se arată într-un comunicat al FRF.
Potrivit sursei citate, declaraţiile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, potrivit cărora Cupa Ligii ar trebui desfiinţată, nu au avut valoare decizională, ci doar au lansat o dezbatere pentru găsirea celui mai bun cadru competiţional. "FRF reprezintă interesele cluburilor de Liga I, responsabilitate dovedită şi prin demararea, cu costuri proprii, a proiectului Hypercube care documentează şi va propune cele mai bune soluţii pentru sistemul nostru competiţional, în urma unei analize făcute de specialişti olandezi cu expertiză în domeniu", a mai notat FRF.
LPF a anunţat, luni, că va schimba formatul Cupei Ligii, dintr-unul eliminatoriu, ca în prezent, într-o competiţie pe două grupe formate din cate şapte echipe fiecare, la care să participe majoritar jucători sub 23 de ani. Primele două clasate în fiecare grupă ar urma să dispute semifinalele tur-retur. LPF a făcut acest anunţ, după ce preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a cerut renunţarea la Cupa Ligii, pe care o consideră fără nicio "consecinţă" sportivă şi financiară şi care încarcă astfel nejustificat programului competiţional.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.