Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Transferul zilei: Rotariu la Bruges

Ziarul de Vrancea
1 feb 2017 817 vizualizări
FC Bruges a anunţat că a ajuns la un acord cu FC Dinamo pentru transferul atacantului Dorin Rotariu. Tanărul internaţional (21 de ani) a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu liderul din Belgia.

Format la Poli Timişoara, Rotariu este la Dinamo din 2012. El a marcat 30 de goluri în 147 de meciuri pentru "alb-roşii". Dorin Rotariu a jucat două partide în echipa naţională a Romaniei. El este al patrulea jucător roman transferat în ultimul an în Belgia, după Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu (ambii, FC Steaua) la Anderlecht, şi Răzvan Marin (FC Viitorul) la Standard Liège. La Mouscron evoluează un alt roman, Cristian Manea (fost la FC Viitorul).

Daum a vizitat romanii din Karabuk

Selecţionerul naţionalei Romaniei, Christoph Daum, a asistat, marţi, la antrenamentul formaţiei Kardemir Karabukspor, a anunţat pagina de Facebook a clubului turc. La Kardemir Karabukspor evoluează cinci jucători romani, Valerică Găman, Iasmin Latovlevici, Cristian Tănase, Marius Alexe şi Paul Papp, ultimul transferat marţi după ce şi-a reziliat contractul cu FC Wil din liga a doua elveţiană. După ce a asitat la şedinţa de pregătire, Daum a avut o discuţie cu antrenorul echipei turce, croatul Igor Tudor.

Fraţii Karabatic, condamnaţi cu suspendare

Handbaliştii francezi Nikola şi Luka Karabatic au fost condamnaţi la două luni de închisoare cu suspendare şi amendaţi cu cate 10.000 de euro, într-un caz de aranjare a unui meci, în urmă cu aproape cinci ani, pe fondul pariurilor sportive. Cei doi fraţi au fost găsiţi vinovaţi de complicitate la escrocherie, miercuri, de Curtea de Apel din Montpellier. Alături de Nikola şi Luka Karabatic, au mai fost condamnate în acest caz 13 persoane. Acestea au primit amenzi de 10.000 pană la 40.000 de euro şi pedepse de închisoare cu suspendare pentru escrocherie şi complicitate la escrocherie. Dintre cei judecaţi, a fost achitat doar handbalistul Mickael Robin. În primă instanţă, Nikola Karabatic a primit o amendă penală de 10.000 de euro, iar Luka Karabatic o amendă de 15.000 de euro. La 12 mai 2012, s-au înregistrat pariuri de 100.000 de euro, cu caştiguri de aproximativ 300.000 de euro, cu privire la scorul la pauză al meciului Cesson/Sevigne - Montpellier, ceea ce a atras suspiciuni. Pariurile respective au fost efectuate în Montpellier, Rennes şi regiunea Parisului şi au fost achitate cash cu cate o sută de euro, ceea ce permite păstrarea anonimatului în momentul încasării caştigului.

Mutarea lui Puşcaş s-a blocat

Clubul Benevento nu a fost de acord să se despartă de atacantul George Puşcaş, care a fost dorit de Cesena, astfel că intenaţionalul roman de tineret va continua la echipa de pe locul al patrulea din clasamentul Serie B. Puşcaş este jucătorul echipei Internazionale Milano, fiind împrumutat în vară, pentru un sezon, la Benevento. Tuttomercatoweb.com a scris, marţi, că formaţia Cesena, locul 20, retrogradabil, a obţinut acordul clubului Inter pentru a-l împrumuta pe Puşcaş. Însă Benevento nu a găsit pană la închiderea perioadei de transferuri un înlocuitor pentru Puşcaş, astfel că nu a fost de acord cu cedarea romanului. În primele 23 de etape, Puşcaş, 20 de ani, a avut 11 apariţii, marcand două goluri pentru Benevento, echipă care se luptă pentru promovarea în Serie A.

Liverpool a egalat Chelsea

Echipa Liverpool a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania formaţiei Chelsea, în etapa a XXIII-a a campionatului Angliei.  Chelsea a deschis scorul prin David Luiz (’25, din penalty), iar olandezul Wijnaldum a adus egalarea în min. 58. Southamtpon, cu Florin Gardoş rezervă, a pierdut, în deplasare, cu Swansea, scor 1-2, iar Arsenal a fost învinsă pe teren propriu de Watford, fără Costel Pantilimon, scor 1-2. 
AFC Bournemouth a fost învinsă de Crystal Palace, scor 0-2 iar Burnley a trecut de Leicester City, scor 1-0. Middlesbrough şi West Bromwich Albion au remizat, scor 1-1, iar Sunderland şi Tottehnam au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Ştafetă rusă descalificată

Ştafeta de 4X400 m a Rusiei a pierdut medalia olimpică de argint de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, după ce atleta Antonina Krivoşapka a fost depistată pozitiv la reanalizarea eşantioanelor. Krivoşapka a fost depistată pozitiv cu turinabol, un steroid anabolizant. În urma acestei decizii, ştafeta Jamaicăi, care a terminat pe locul trei, va primi medalia de argint, în timp ce bronzul va reveni ştafetei Ucrainei. Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că alţi doi sportivu au fost depistaţi pozitiv cu turinabol la Londra, după reanalizarea eşantioanelor, atleta rusă Vera Ganeeva (aruncarea discului, care nu a trecut de calificări) şi pugilistul turc Adem Kilicci.

Lågerbäck îşi antrenează vecinii

Tehnicianul suedez Lars Lågerbäck a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al naţionalei Norvegiei, informează site-ul oficial al federaţiei nordice. Lågerbäck, care în vară a ajuns pană sferturile de finală ale campionatului European cu reprezentativa Islandei, a semnat un contract valabil pană la finalul preliminariilor Euro-2020. Preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal, Terje Svendsen, a anunţat că Lars Lågerbäck are ca obiectiv calificarea la turneul final al campionatului European din 2020. Tehnicianul suedez l-a înlocuit la carma naţionalei Norvegiei pe Per Mathias Høgmø, care a demisionat în noiembrie 2016. din cauza rezultatelor slabe din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. În primele patru meciuri din grupa C, Norvegia a înregistrat o victorie (4-1 cu San Marino) şi trei înfrangeri (0-3 cu Germania, 0-1 cu Azerbaidjan şi 1-2 cu Cehia), ocupand locul V. Lågerbäck, în varstă de 68 de ani, a pregătit în cariera sa formaţiile Kilafors IF, Arbra BK, Hudiksvalls ABK, naţionalele de tineret şi seniori ale Suediei şi reprezentativele Nigeriei şi Islandei.

Genk, eliminată din Cupa Belgiei

Echipa RC Genk, adversara Astrei Giurgiu în 16-imile de finală ale Ligii Europa, a ratat calificare în finala Cupei Belgiei, după ce a fost învinsă de Oostende, scor 0-1, în manşa retur a competiţiei. Pentru Oostende a marcat Musona, în minutul 8, după ce în tur scorul a fost 1-1. Antrenorul echipei RC Genk, Albert Stuivenberg, a folosit următoarea formulă de echipă: Ryan - Castagne, Colley,  Dewaest (’72 - Susic), Uronen - Heynen, Pozuelo, Malinovski (’85 - Berge) - Schrijvers, Samata (’23 - Naranjo '23). Astra Giurgiu va întalni formaţia RC Genk în 16-imile de finală ale Ligii Europa, într-o dublă manşă, la 16 februarie, pe teren popriu şi la 23 februarie, în Belgia.

Maraton sub două ore, o himeră?

Să alergi maratonul sub două ore nu este posibil, a declarat multipla campioană mondială de fond, kenyanca Vivian Cheruiyot, după ce compania Nike le-a propus celor mai buni alergători să-şi asume acest obiectiv în acest an.  Nike i-a provocat pe kenyanul Eliud Kipchoge, etiopianul Lelisa Desisa şi eritreeanul Zersenay Tadesse să participe la o nouă tentativă de doborare a recordului mondial la maraton, mai exact parcurgerea distanţei sub două ore. 
''Nu am nicio problemă cu acest proiect dar sunt foarte sceptică. Recordul mondial poate fi doborat, Kipchoge poate să o facă. Timpul poate fi îmbunătăţit de la actualul 2:02:57, dar să scoţi 1:59:59 cred că e o ştachetă ridicată prea sus. Să alergi maratonul sub două ore este imposibil'', a spus Cheruiyot.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.