Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Onoare la 80 de ani

Ziarul de Vrancea
29 ian 2017 1009 vizualizări
Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu ar putea primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărare aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

În expunerea de motive se arată că, în 26 martie, Cristian ţopescu împlineşte 80 de ani, prilej cu care Primăria Capitalei doreşte "să-şi exprime recunoştinţa în faţa acestui mare comentator sportiv, jurnalist, crainicul Televiziunii Romane”. Cristian Ţopescu a urmat cursurile Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi a fost membru al echipei hipice a Romaniei, practicand sărituri peste obstacole. Mai tarziu, a lucrat ca reporter sportiv la Televiziunea Romană. Tot în cadrul TVR, a fost realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef Sport şi director general adjunct al TVR. Ţopescu a fost reporter sportiv şi la postul de radio Europa FM, director de relaţii publice la Fotbal Club Steaua, director al ziarului Prosport, dar şi comentator la televiziunea Eurosport. Cristian Ţopescu a comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar şi campionate mondiale şi europene.

Francezii, campioni mondiali la handbal

Naţionala de handbal masculin a Franţei a cucerit, ieri, la Paris, un nou titlu mondial, după ce a învins în finala Campionatului Mondial reprezentativa Norvegiei, cu scorul de 33-26 (18-17). În faţa propriilor fani, Franţa a cucerit cel de-al şaselea titlu mondial, după trofeele obţinute în 1995, 2001, 2009, 2011 şi 2015.  Încă de la ediţia din 2015, Franţa a depăşit Suedia şi Romania, care deţineau atunci recordul cu cate patru titluri mondiale. La ediţia din acest an, Slovenia a încheiat cu medalie de bronz, după victoria de sambătă seară, în finala mică, în compania echipei Croaţiei, scor 31-30 (13-18). . În semifinale, Slovenia a fost eliminată de deţinătoarea titlului mondial, Franţa, scor 25-31 (12-15), iar Croaţia a cedat, după prelungiri, în faţa Norvegiei, scor 25-28 (10-12, 22-22).  Campioana olimpică en-titre, Danemarca, şi campioana europeană din 2016, Germania, au fost eliminate încă din faza optimilor de finală.Următoarea ediţie a Campionatului Mondial, în 2019, va avea loc în Danemarca şi Germania.

Cine a refuzat extratereştrii?

Atacantul italian Sebastian Giovinco, aflat la FC Toronto, a declarat că a refuzat o ofertă de la FC Barcelona, deoarece, avand în vedere că la catalani joacă Lionel Messi, Neymar şi Luis Suarez, el nu şi-ar fi găsit locul în echipă. "Am aflat de interesul de la Barcelona, dar aş fi fost copil de mingi acolo. Cu Messi, Neymar şi Suarez acolo, nu aş fi jucat niciodată. Nu m-a interesat, eu voiam să joc, iar cu aceste trei fenomene acolo era imposibil, ei pot juca şi într-un picior", a spus Giovinco, potrivit presei italiene. În varstă de 30 de ani, Giovinco a evoluat în perioada 2012/2015 la Juventus, de unde a plecat la canadienii de la Toronto FC.

Barcelona cere asistenţă video

FC Barcelona, care a remizat, ieri scor 1-1, cu echipa lui Alin Toşca, Betis Sevilla, într-un meci din La Liga, a reclamat nevalidarea unui gol care era valabil, Luis Suarez precizand că la faza respectivă mingea a fost la un metru în interiorul liniei porţii, iar tehnicianul Luis Enrique afirmand că arbitrii au nevoie de ajutor. În minutul 77 al meciului, centralul Alejandro Hernandez nu a validat un gol marcat de Jordi Alba, deşi mingea depăşise clar linia porţii în momentul în care a fost respinsă de Mandi, lucru subliniat şi de presa din Spania. Jucătorii Barcelonei au protestat, dar fără succes. Presa spaniolă scrie şi că s-ar fi putut acorda penalty, pentru un fault la Neymar. Fotbalistul Alin Toşca, nou component al echipei Betis Sevilla, a debutat la formaţia spaniolă, în acest meci. Golul gazdelor a fost marcat de Alex Alegria, în minutul 75. Pentru FC Barcelona a înscris Luis Suarez, în minutul 90.

CSM se întăreşte de la Sarazini

CSM Bucureşti a anunţat că a achiziţionat şase jucători de rugby, printre aceştia numărandu-se şi internaţionalii Stelian Burcea şi Valentin Calafeteanu, veniţi de la Timişoara Saracens. Ceilalţi patru sportivi care au semnat cu CSM Bucureşti sunt Florin Gorun (Baia Mare), Paul Petucher (U Cluj), Dumitru Papaiane (Năvodari) şi George Suluashvili (Georgia).  Pe de altă parte, CSM Bucuresti s-a despărţit de mai mulţi jucători în această iarnă: Mihai Popovici, Dumitru Constantin, Taufui Siokivaha, Siale Fahiua, Richard Plopeanu, Cătălin Prunaru, Sioeli Nau, Alexandru Neaga şi Tiberiu Conache. De asemenea, Ion Florentin a renunţat la cariera de jucător şi s-a alaturat staffului.

Cormorani cu pene smulse

Formaţia Liverpool a fost eliminată, sambătă, pe teren propriu, în 16-imile Cupei Angliei, de echipa de eşalon secund Wolverhampton, scor 1-2. Oaspeţii au deschis scorul în secunda 53, prin Shearman, iar Weimann a mărit avantajul “lupilor” în min. 43. Cu patru minute înainte de final, belgianul Origi a redus handicapul. În ediţia trecută a Cupei Angliei, Liverpool a fost eliminată tot în 16-imi, însă de West Ham United (scor 0-0 în primul meci şi 1-2 la rejucare, meci pierdut după prelungiri).

Carp s-a transferat în Rusia

Fundaşul Cătălin Carp, ultima oară la FC Viitorul, a semnat un contract cu echipa rusă FC Ufa, a anunţat clubul din Rusia. Jucătorul de 23 de ani a semnat un contract pe trei sezoane şi jumătate. Carp a evoluat în Romania la CFR Cluj, Steaua şi Viitorul. El joacă în echipa naţională a Republicii Moldova, unde a evoluat de 11 ori şi a marcat un gol.

Tragicomedie în Scoţia

Portarul echipei Shettleston FC, Gary Whyte, a fost eliminat, sambătă, la un meci din West of Scotland Super League, deoarece a urinat în spatele porţii sale în timpul jocului. Whyte a primit cartonaşul roşu în minutul 72 al partidei cu Shotts Bon Accord.Potrivit Scottish Sun, juctorul a cerut o pauză pentru a merge la toaletă în timpul reprizei secunde. "A strigat la arbitru că are nevoie la toaletă, însă i s-a răspuns: «Nu putem să oprim jocul». Înainte de a degaja, Whyte a fugit în spatele porţii şi a urinat. Cand a revenit, el a fost eliminat de arbitru", a declarat tehnicianul John Fallon Jr. Shettleston a caştigat partida cu scorul de 1-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.