Sport

Patru puncte pentru handbalişti în primele jocuri de la Cupa Unirii

Dan Chiriac
27 ian 2017 1033 vizualizări
Poli Iaşi – CSM 2007 Focşani 26-27 (15-13) şi CSU Suceava – CSM 2007 Focşani 25-25 (13-13), în partidele de pregătire disputate în Sala Sporturilor din Iaşi u meciul cu CSM Bucureşti va fi transmis pe TVR 1, pe 4 februarie, de la ora 16.00

Echipa de handbal CSM Focşani 2007 a obţinut patru puncte în primele partide disputate la Cupa Unirii. Întrecerea din Sala Sporturilor din Iaşi a adunat la start două echipe de liga naţională, CSM Focşani 2007 şi CSU Suceava şi două formaţii de liga secundă, Politehnica Iaşi şi HC Sighişoara. În primul meci, focşănenii au primit o replică darză din partea gazdelor. Ieşenii s-au întărit în această perioadă cu mai mulţi jucători sarbi, obiectivul lor fiind promovarea în liga naţională. De aici a rezultat un meci cu două reprize opuse. Prima dominată de ieşeni, care au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri. Actul secund le-a revenit elevilor lui Viorel Ciubotaru, care au întors rezultatul şi s-au impus la limită, 27-26. Handbaliştii profesorului Viorel Ciubotaru au câştigat primul joc al turneului cu 27-26 împotriva Politehnicii Iaşi, într-un meci în care cei mai buni marcatori ai echipei noastre au fost Bogdan Raţă şi Adi Băluţ cu câte 6 goluri.  Ieri dimineaţă a avut loc cel de-al doilea meci de pregătire al echipei noastre, CSM Focşani 2007. Băieţii noştri au jucat împotriva colegei din Liga Naţională, CSU Suceava un meci pe care l-au terminat la egalitate, scor 25-25. Cei mai buni marcatori ai echipei noastre au fost interul stânga Mădălin Tutu şi extrema stânga Adi Băluţ, amândoi cu câte 5 goluri. Aceştia au fost urmaţi de Alexandru Gramatic cu 4 reuşite, Bogdan Rată şi Robert Năstăsie cu câte 3 goluri, Attila Eros, 2 goluri, Mihai Miroiu, Vali Mocanu şi Marius Răgea cu câte un gol. Vineri seara, după închiderea ediţiei noastre, focşănenii au susţinut ultimul test în compania echipei HC Sighişoara. Imediat după terminarea meciului echipa a revenit acasă unde va intra în linie dreaptă în vederea pregătirii reluării campionatului. Primul meci oficial din campionat, pe 4 februarie, la ora 16:00, în Sala Polivalentă din Focşani, în compania vicecampioanei României, CSM Bucureşti. O veste bună pentru iubitorii handbalului! Partida va fi transmisă în direct de TVR, aşa cum precizează site-ul Federaţiei Romane de Handbal. De altfel şi meciul tur, disputat în Sala Rapid şi caştigat de bucureşteni, a putut fi urmărit pe micile ecrane. Focşănenii au încheiat turul de campionat pe poziţia a 11-a avand şanse reale de a rămane în liga naţională. Asta în condiţiile în care Reşita este la un pas de desfiinţare, iar CSM Satu Mare şi CSM Făgăraş nu au cum, în condiţii normale, să termine campionatul peste formaţia focşăneană. Rămane ca elevii lui Viorel Ciubotaru să depăşească o altă echipă în clasament şi astfel să evite turneul de baraj. Acesta este de fapt şi obiectivul echipei în acest campionat. (C.V., D.C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.