Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: FC Sport Bucureşti

Ziarul de Vrancea
26 ian 2017 1001 vizualizări
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, că va schimba denumirea echipei în Fotbal Club Sport Bucureşti începand cu 1 iunie

El a înregistrat şi o variantă de nume Fotbal Club Sporting Becali, dar a precizat că nu aceasta va fi denumirea. "Nu ne jucăm cu echipa asta" a declarat Becali.  "Se va numi Sport Bucureşti şi cu asta basta. Nu ne jucăm cu Steaua aşa, că nu îi spunem lui Steaua Becali. Păi ce le punem la echipele de fotbal numele nostru? Ea va rămane Steaua în vecii vecilor amin, chiar dacă se schimbă numele. Am făcut cerere la Registrul Comerţului şi le-am adus la cunoştinţă că de la 1 iunie noi vrem să schimbăm numele în Fotbal Club Sport Bucureşti", a declat Becali, care a adăugat că a renunţat să mai ceară suspendarea excutării deciziei Curţii de Apel.

Becali face manifestaţie contra Armatei

Finanţatorul FC Steaua Gigi Becali, a declarat că suporterii stelişti vor organiza manifestaţii în toată ţara, la 25 februarie, pentru a protesta faţă de acţiunile MApN şi CSA Steaua împotriva clubului său. "O să vedeţi! Nu m-am băgat pană acum, dar o să mă bag şi eu, că vreau ca la Bucureşti să fie măcar 30.000-40.000 de oameni", a declarat el, la Digi Sport.  Întrebat cine se află la originea acestor acţiuni, Becali a răspuns: "Se află suporterii. Acţiunea asta o conduce un suporter din Anglia. Au cam 25 de prefecturi pană acum, au obţinut autorizaţii. Manevrează totul pe Facebook. Cand se va apropia, o să fac şi eu o propagandă mai mare. Dacă va fi serios protestul, o să particip eu personal la acest protest. O să organziez şi o scenă, în care să le vorbesc suporterilor, ca să vedem cum este în Romania."

Grupă aşa şi-aşa la tineret

Echipa naţională de fotbal tineret a Romaniei va face parte din grupa a opta a preliminariilor Campionatului European din 2019, alături de reprezentativele Portugaliei, Elveţiei, Ţării Galilor, Bosniei-Herţegovina şi Liechtensteinului, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi de la Nyon.Partidele din preliminarii vor începe în luna martie. La turneul final din Italia se vor califica echipele de pe primul loc din fiecare grupă. Cele mai bune patru formaţii de pe locul secund vor disputa meciuri de baraj pentru accederea la turneul final. Prezent la eveniment, selecţionerul  Daniel Isăilă a declarat: "Important este că ne-am atins scopul, acela de a nu juca în martie, pentru a avea timp să disputăm un amical ca să cunoaştem  mai bine jucătorii. Începem preliminariile în Lichtenstein, un alt punct pe care ni l-am dorit foarte mult şi vom juca ultimul meci pe teren propriu, o altă dorinţă a noastră. Despre grupă pot spune că la prima vedere este una echilibrată şi trebuie să ne informăm cat mai bine despre componenţa tuturor loturilor pentru că toate formaţiile vor face un schimb de generaţii", a spus Isăilă.

Reales în unanimitate

Răzvan Pîrcălabu a fost reales,ieri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Lupte, cu unanimitate de voturi, 133, şi spune că obiectivul său este obţinerea unei medalii olimpice cu un sportiv roman. La Adunarea Generală a FRL, care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, au participat 133 de membri din 156 afiliaţi, iar Răzvan Pîrcălabu a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte. " Obiectivele noastre la următoarea Olimpiadă va fi o medalie. Dacă acum am fost nevoiţi să facem un mic artificiu să luăm o medalie cu un sportiv naturalizat, sper ca la următoarea ediţie să luăm o medalie sau chiar două cu sportivi romani”, a  declarat Pîrcălabu la finalul Adunării Generale. Pentru posturile de vicepreşedinţi au fost aleşi Constantin Borăscu, 113 voturi, şi Alexandru Ballai, cu 104 voturi.

Chinezi mai bogaţi ca AC Milan

Un grup imobiliar chinez a cumpărat 64 la sută din acţiunile clubului de fotbal Guoan FC din Beijing pentru suma de 481 de milioane de euro. Astfel, valoarea grupării se ridică la 754 de milioane de euro, fiind mai mare decat a multor cluburi europene importante, inclusiv AC Milan. Sinobo Land, grup fondat în 2008, la Beijing, a cumpărat acţiunile de la gigantul de servicii financiare CITIC, care controla în totalitate Guoan FC. Echipa îşi va schimba denumirea în Beijing Sinobo Guoan. Anul trecut, un consorţiu chinez a oferit pentru 99 la sută din acţiunile clubului AC Milan suma de 740 de milioane de euro. De asemenea, cabinetul de consultanţă KPMG a estimat valoarea finalistei Ligii Campionilor, Atletico Madrid, la o valoare cuprinsă între 527 şi 578 de milioane de euro. Beijing Guoan a încheiat ultima ediţie a campionatului chinez pe locul V.

Nesta Carter face apel la TAS

Atletul jamaican Nesta Carter va face apel la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, în problema descalificării sale şi a ştafetei jamaicane, campioană olimpică la Beijing 2008, , a declarat avocatul lui Carter, Stuart Stimpson. Nesta Carter a făcut parte alături de Usain Bolt, Asafa Powell şi Michael Frater, din ştafeta Jamaicăi, campioană olimpică în 2008, cu un nou record mondial, 37,10 s. În urma deciziei CIO, Usain Bolt rămane fără una dintre cele nouă medalii de aur cucerite la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice (2008, 20012 şi 2016). Sprinterul a fost depistat pozitiv cu metilhexanamină. De asemenea, CIO a confirmat că atleta rusă Tatiana Lebedeva, vicecampioană olimpică la lungime şi triplusalt, a fost şi ea descalificată şi va trebui să returneze medaliile cucerite..

Oradea se bate cu turcii

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSM Oradea, va întalni formaţia turcă Muratbey USAK Sportif în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, potrivit tragerii la sorţi de ieriü, de la Mnchen. CSM Oradea a evoluat în acest sezon în Basketball Champions League (BCL), unde a disputat 18 meciuri, cu un bilanţ de nouă victorii şi nouă înfrangeri, dar s-a clasat pe locul VI în grupa B şi a ratat faza play-off a competiţiei. Potrivit regulamentului, campioana Romaniei continuă în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, alături de alte şapte echipe eliminate din BCL, şi cele opt formaţii calificate din grupele Europe Cup. Meciurile se vor juca tur-retur, eliminatoriu, în 8 şi 22 februarie, iar caştigătoarele se vor califica în sferturile de finală. CSM Oradea va juca partida decisivă pe teren propriu cu echipa turcă, cea care a evoluat şi ea în Basketball Champions League, eliminand în turul doi al competiţiei formaţia U BT Cluj.

Puşcaş, dorit în Sardinia

Atacantul George Puşcaş, care este împrumutat de echipa Internazionale Milano la Benevento în Serie B, se află în atenţia formaţiei Cagliari, a anunţat, ierijurnalistul sportiv Alfredo Pedulla pe site-ul său. Benevento doreşte să-l transfere de la Cagliari pe atacantul Niccolo Giannetti, iar sarzii îl doresc la schimb pe internaţionalul roman de tineret. Jurnalistul italian precizează că înţelegerea se poate realiza doar după ce fotbalistul va reveni la Internazionale Milano. George Puscas, în varstă de 20 de ani, a fost achiziţionat de Internazionale Milano de la Liberty Oradea în 2013, iar în sezonul precedent a fost împrumutat la AS Bari. În acest sezon, Puşcaş a marcat două goluri în 11 meciuri jucate în Serie B pentru Benevento.

Selecţie pentru romanaşii din Spania

Departamentul de Scouting al FRF organizează, în perioada 27 februarie – 3 martie, o acţiune de selecţie destinată juniorilor în localitatea Torreblanca, provincia Castellon, unde se află cea mai mare comunitate de romani din Spania. Acţiunea de selecţie pentru echipele naţionale de juniori este a opta de acest gen organizată pe parcursul ultimilor doi ani şi jumătate de Departamentul de Scouting al FRF. Trialul pentru echipele naţionale de juniori va avea loc în localitatea Torreblanca, la baza sportivă din localitate, situată pe Avenida Campo de Deportes/Avinguda del Camp d’Esports. Toţi cei care vor să participe la acţiunea de selecţie pentru echipele naţionale de juniori trebuie să se înscrie trimiţand un e-mail la Departamentul de Scouting al FRF, la adresa scoutingextern@frf.ro.

Boxer legendar, beat la volan

Fostul pugilist american Oscar de la Hoya a fost arestat, în noaptea de marţi spre miercuri, la Pasadena, în apropiere de Los Angeles, pentru conducere în stare de ebrietate. "Un vehicul a fost oprit de o patrulă de poliţie rutieră pentru viteză excesivă. Poliţistul a simţit un miros puternic de alcool în momentul în care şoferul a deschis geamul", se arată într-un comunicat al autorităţilor americane. De la Hoya, în varstă de 43 de ani, a fost dus la secţie, dar a fost eliberat după cateva ore. Campion olimpic în 1992, Oscar de la Hoya a caştigat titlurile mondiale la şase categorii diferite. El şi-a încheiat cariera de pugilist profesionist în 2008 cu 39 de victorii, dintre care 30 înainte de limită, şi şase înfrangeri. De la Hoya, care a recunoscut în 2011 şi 2013 că are probleme cu alcoolul, este în acest moment unul dintre cei mai importanţi promotori americani.

Meci de binefacere

Echipa naţională a Braziliei a învins la Rio de Janeiro, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Columbiei, într-un meci de binefacere în care s-au strans peste 350.000 de euro pentru familiile jucătorilor de la Chapecoense, decedaţi într-un accident aviatic. Unicul gol al întalnirii de pe stadionul Nilton Santos a fost marcat de Dudu, în minutul 47. La meciul de la Rio de Janeiro au asistat aproximativ 19.000 de spectatori. Înainte de începerea partidei, patru dintre cei şase supravieţuitori ai accidentului aviatic, trei fotbalişti de la Chapecoense şi un jurnalist, au fost omagiaţi de fani. Portarul Jackson Follmann a venit într-un scaun cu rotile, după ce i-a fost amputat un picior.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.