Sport

GALERIE FOTO: Un profesor de istorie a caştigat Maratonul Unirii

Dan Chiriac
24 ian 2017 2287 vizualizări
Ştefan Sălăgean, din Sighetul Marmaţiei a trecut primul linia de sosire, după mai bine de trei ore de alergare

Un profesor de istorie din Sighetul Marmaţiei, un obişnuit al curselor de alergare, a caştigat Maratonul Unirii, desfăşurat marţi. Ştefan Sălăgean a trecut linia de sosire după mai bine de trei ore de alergare şi a fost felicitat pentru performanţa sa de organizatori, dar şi de profesorii Cătălin Danciu şi Ionel Ambrosie, prezenţi la evenimentul de marţi dimineaţa. Cursa a pornit şi s-a încheiat în Piaţa Unirii din Focşani.


“A fost un pic emoţionat, înainte de start, împreună cu copii am ascultat imnul naţional. Au fost 40 de participanţi la cele trei curse de 12, 21 şi 42 de kilometri. Am alergat alături de copiii de la CSS Focşani şi CSS Adjud şi ne-am bucurat să-i avem alături şi pe cei de la un club de fotbal din Focşani veniţi să-şi facă antrenamentul la această competiţie.  Am alergat o oră şi un sfert, în cursa de 12 kilometri, pe o vreme excelentă. Am trăit bucuria zilei Unirii la Focşani cu cei mici. Mulţumim şi lui Ilie Roşu, cel care a organizat această întrecere şi care şi-a sacrificat propriul timp de alergare pentru a ajuta alţi participanţi. Pot spune că sunt un general care îmi iau revanşa prin sport, după rezultatele de la parlamentare”, ne-a spus Virgil Bălăceanu, fost candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Maratonul Unirii s-a desfăşurat pe distanţa Focşani – Odobeşti. Startul s-a dat la ora 08.00 din Piaţa Unirii, alergandu-se pe traseul Piaţa Unirii, Strada Unirea Principatelor, DJ205S localitatea Vîlcele,  DJ205S localitatea Caampineanca, Pietroasa, DJ 205C, 205C Vîrteşcoiu, 205 B Odobeşti  şi retur. Sosirea a fost tot în Piaţa Unirii. Competiţia a fost organizată de Clubul Sportiv Eco Alpin Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focşani, Consiliul Judeţean Vrancea,  Prefectura Vrancea, Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea şi Asociaţia Romană pentru Propagandă  şi Istorie Aeronautică - Filiala Focşani. Parteneri au fost Primăria Odobeşti, Primăria Adjud, Primăria Cîmpeneanca, Primaria Vîrteşcoiu. (Dan CHIRIAC)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.