Sport

ST: Australian Open - În ajunul sferturilor

Ziarul de Vrancea
23 ian 2017 838 vizualizări
Croata Mirjana Baroni s-a calificat în antepenultima fază, la 34 de ani * Karolina Pliskova şi-a asigurat locul III în clasamentul mondial * bulgarul Grigor Dimitrov dă semne mari de revenire

Optimile de finală ale turneelor de simplu de la Australian Open au continuat ieri la Melbourne, fără foarte mari surprize. Poate doar prezenţa croatei Mirijana Baroni (79 WTA) să însemne ceva, însă - după ce a scos-o din turneu pe Aga Radwanska – Mirjana a avut un pacurs uşor. În această fază, croata a învins-o cu 6-4, 6-2 pe americanca Jennifer Brady (116), cu 13 ani mai tanără. Mirjana Lucic -Baroni, în varstă de 34 de ani, a ajuns ultima dată într-un sfert de finală la un turneu de Grand Slam în 1999, la Wimbledon. În sferturile de finală, Mirjana o va întalni pe favorita numărul 5, Karolina Pliskova (Cehia), care a învins-o la pas pe ultima speranţă a gazdelor de pe tablourile de simplu, Daria Gavrilova, cu 6-3, 5-3, în 72 de minute. Cu această ocazie, Pliskova şi-a asigurat poziţia a treia în clasamentul WTA, începand de săptămana viitoare. Tot ieri, Serena Williams a învins-o cu 7-5, 6-4 pe ambiţioasa jucătoare cehă, Barbora Strycova (16 WTA), într-un meci în mare parte echilibrat, în care s-au înregistrat zece break-uri. A doua jucătoare a lumii a gestionat mai bine finalurile de set şi s-a calificat în semifinale, unde o va întalni pe Johanna Konta (Marea Britanie, 9 WTA). Konta, una dintre revelaţiile sezonului trecut a caştigat cu 6-1, 6-4 partida cu rusoaica Ekaterina Makarova (34 WTA). Serena ar putea reveni pe primul loc în clasament, dacă ar caştiga turneul. 

Simona Halep îşi păstrează momentan locul 4 WTA, cea care a coborat în clasament fiind poloneza Agnieszka Radwanska. Fosta ocupantă a locului III mondial a fost eliminată în turul al doilea şi mai poate coborî o poziţie dacă spaniola Garbiñe Muguruza ajunge în finală. Într-un scenariu mai puţin probabil, dacă Johanna Konta ar caştiga turneul în finală cu Muguruza, Simona ar coborî pe locul VI. . În afară de cele două sferturi amintite, mai sunt programate partidele: CoCo Vandeweghe (SUA) – Garbiñe Muguruza.

Rezultate scontate şi în ziua a doua a optimilor masculine: bulgarul Grigor Dimitrov (15 ATP), într-o accentuată revenire de formă, a sfăramat visurile uzbekului Denis Istomin, deşi cel care l-a eliminat pe Novak Djokovic a început foarte bine meciul caştigand primul set cu 6-2. Însă “Grişa” s-a dovedit un jucător clar mai bun şi a caştigat următoarele trei seturi cu 7-6, 6-2,6-1. Meciul a durat două ore şi 24 de minute.  În sferturi, Grigor Dimitrov îl va întalni pe belgianul David Goffin (11 ATP), care a trecut, cu scorul de 5-7, 7-6, 6-2, 6-2, după două ore şi 43 de minute, de austriacul Dominic Thiem (8 ATP) cap de serie numărul 8 şi poziţia a opta în clasamentul mondial. Deşi clasamentul îl arăta pe francezul Gaël Monfils (6 ATP) în faţa lui Rafael Nadal, spaniolul şi-a arătat clasa incontestabilă şi, poate mai mult, constanţa în evoluţie. “Rafa” s-a impus cu 6-3, 6-3, 4-6, 6-4. Din 2007, Nadal a ratat doar de două ori prezenţa în sferturi la AusOpen, în 2013, cand nu a participat şi în 2016, cand a fost eliminat în turul I. în afară de titlul din 2009, spaniolul a mai fost finalist în 2012 şi 2014. Nadal va juca în sferturi cu un adversar mult mai puternic, canadianul Milos Raonic (3ATP), care a trecut cu 7-6, 3-6, 6-4, 6-1 de spaniolul Roberto Bautista (14) în două ore şi 51 de minute. Canadianul este a treia oară consecutiv în această fază, iar anul trecut el a înregistrat cea mai bună performanţă la Melbourne, calificarea în semifinale. Primele două sferturi sunt Mischa Zverev (Germania) – Roger Federer (Elveţia) şi Stanislas Wawrinka (Elveţia) – JoWilfried Tsonga (Franţa).

În fine, ultima prezenţă romanească pe tablourile de seniori, cuplul mixt Irina Begu / Horia Tecău nu a rezistat în optimi. Cuplul Abigail Spears/Juan Sebastian Cabal (SUA/Columbia) a caştigat cu 6-4, 6-3 meciul cu perechea romanească. La juniori, Vlad Andrei Dancu este singurul care a avansat în turul II, în care îl va întalni pe favoritul nr. 5, francezul Corentin Moutet. Vlad este calificat şi la dublu în optimi, alături de un alt francez, Maxence Broville şi joacă astăzi cu perechea Finn Reynolds / Duarte Vale (Noua Zeelandă / Portugalia). În turneul feminin, favorită nr. 7 este Bianca Vanessa Andreescu, care reprezintă Canada.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.