Sport

ST: Mişcări de trupe în Liga I Craiova transferă pe bandă rulantă

Ziarul de Vrancea
15 ian 2017 1006 vizualizări
Patru jucători au fost înregimentaţi în trupa lui Gigi Mulţescu în acest week-end

 Fundaşul dreapta bulgar Radoslav Dimitrov, care a jucat ultima dată la echipa FC Botoşani, a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu formaţia CS  Universitatea Craiova, a anunţat, sambătă, site-ul oficial al grupării din Bănie. Dimitrov, în varstă de 28 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele Lokomotiv Plovdiv, Levski Sofia, Slavia Sofia şi Montana. Oficialii clubului FC Botoşani au anunţat de miercuri cedarea jucătorului bulgar la CS Universitatea Craiova în schimbul a 50.000 de euro şi 10 la sută la un eventual transfer. De asemenea între cele două cluburi există o clauză prin care dacă oltenii vor ajunge în grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europa, FC Botoşani va mai încasa 40.000 de euro. De asemenea, CSU Craiova l-a achiziţionat şi pe portarul portughez Pedro Mingote, care şi-a reziliat contractul cu echipa ASA Targu Mureş. Mingote, în varstă de 36 de ani, a mai jucat în Liga I timp de opt sezoane la formaţia Pandurii Targu Jiu. Cu 174 de meciuri, portughezul este portarul străin cu cele mai multe prezenţe în campionatul romanesc. Oltenii au obţinut şi serviciile fundaşului  francez Alexandre Barthe şi internaţionalului de juniori Stephan Drăghici. Produs al academiei clubului Saint Etienne, Barthe (30 de ani) s-a consacrat în fotbalul din Bulgaria. În tricoul formaţiilor Litex Loveci şi Ludogoreţ Razgrad, Barthe a caştigat şase titluri naţionale, trei Cupe şi trei Supercupe ale Bulgariei.  Drăghici, în varstă de 18 ani, a venit la gruparea craioveană de la şcoala de fotbal Ardealul Cluj. Originar din Slatina, Drăghici este unul dintre varfurile generaţiei sale, fiind o prezenţă constanţă la loturile naţionale U18 şi U19.

* Mijlocaşul Lucian Sanmărtean, care şi-a reziliat contractul cu formaţia Pandurii Targu Jiu, va evolua la echipa Al Taawon, antrenată de Constantin Galcă, a anunţat clubul din Arabia Saudită pe contul de Twitter. Sanmărtean, în varstă de 36 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Gloria Bistriţa, Panathinaikos Atena, FC Utrecht, FC Vaslui, Steaua Bucureşti şi Al Ittihad. După disputarea a 15 etape din campionatul Arabiei Saudite, Al Taawon ocupă locul şapte, cu 18 puncte, la 19 puncte în urma liderului Al Hilal. Galcă este al patrulea tehnician roman care antrenează echipa, după Gigi Mulţescu, Florin Motroc şi Grigore Sichitiu.
* Mijlocaşul Alexandru Bourceanu, aflat la final de contract cu Steaua Bucureşti, a semnat o înţelegere pe un an şi jumătate cu drept de prelungire pentru încă un sezon cu formaţia Arsenal Tula. Bourceanu, în varstă de 31 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi, Politehnica Timişoara şi Trabzonspor. După disputarea a 17 etape din campionatul Rusiei, Arsenal Tula se află pe locul 15, penultimul, cu 12 puncte. Ultimele două clasate retrogradează direct în liga secundă, iar ocupantele locurilor 13 şi 14 vor juca meciuri de baraj pentru menţinerea în prima ligă cu formaţiile de pe locurile III şi IV din liga secundă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.