Sport

S-a încheiat raliul raid Dakar

Ziarul de Vrancea
15 ian 2017 779 vizualizări
Romanul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 17 la clasa moto * francezul Stéphane Peterhansel a caştigat al 13-lea titlu, dintre care şase la moto şi şapte la auto

Pilotul britanic Sam Sunderland (KTM), în varstă de 27 de ani, a caştigat, sambătă, în premieră, Raliul raid Dakar, la secţiunea moto, în timp ce romanul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 17 în competiţia disputată în Paraguay şi Argentina. În clasamentul final, Sunderland a fost urmat de austriacul Matthias Walkner (KTM), la 32 de minute, şi de spaniolul Gerard Farres Guell (KTM).  Gyenes a terminat pe locul 17, la 03 h 48 min 36 sec de învingător (penalizare de o oră), iar Marcel Butuza (KTM) a încheiat pe 71. Sunderland, primul britanic care se impune la moto, mai participase de două ori la Raliul Dakar, în 2012 şi 2014, dar de fiecare dată abandonase. El îi succede în palmares australianului Toby Price, care a abandonat acum în etapa a patra, din cauza unei răni.  Pentru constructorul austriac KTM a fost al 16-ea succes consecutiv la Dakar.  Emanuel Gyenes, la zece ani de la prima sa participare în Raliul Dakar, a obţinut un loc mai slab decat anul trecut, cand a încheiat pe locul 14 la general.
Titlul la clasa auto a revenit francezului Stéphane Peterhansel, pentru a 13-a oară în carieră, dar numai pentru a şaptea oară la clasa auto. El i-a devansat în clasamentul general final pe compatrioţii şi coechipierii săi de la Peugeot Sebastien Loeb şi Cyril Desprès. Spaniolul Nani Roma a fost al patrulea de lider. Peterhansel a caştigat pentru a şaptea oară Dakarul la volanul unei maşini, după victoriile obţinute în 2004, 2005, 2007, 2012, 2013 si 2016. El a mai castigat de sase ori celebra cursă la clasa moto (1991, 1993, 1995, 1997, 1998). În 2004, 2005 si 2007 s-a impus cu Mitsubishi, în 2012 si 2013 cu Mini, iar in 2016 si 2017 cu Peugeot. În fine, rusul Eduard Nikolaev (Kamaz) a caştigat, sambătă, pentru a doua oară Raliul Dakar la secţiunea camioane, urmat în clasamentul general de compatriotul şi coechipierul său Dmitri Sotnikov şi de olandezul Gerard de Rooy (Iveco).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.