Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Caştigătoarea trofeului, eliminată

Ziarul de Vrancea
11 ian 2017 518 vizualizări
Caştigătoarea Challenge Cup la volei feminin în 2016, CSM Bucureşti, a ratat ieri pe teren propriu, calificarea în optimile de finală ale actualei ediţii a competiţiei, după ce a fost învinsă de formaţia elenă Olympiakos Pireu, cu scorul de 0-3 (-23, -20, -20) şi în manşa retur din 16-imi

În manşa tur, Olympiakos a caştigat cu scorul de 3-0 (23, 18, 22)iar cu dubla victorie se califică în optimile de finală, fază în care va juca în compania echipei Canakkale  (Turcia). Pe 3 ianuarie, turcul Ferhat Akbaş (30 de ani), care a mai antrenat la echipele Türk Telekom Ankara, Vakifbank, echipă care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a reuşit un parcurs de 73 de meciuri naţionale şi internaţionale fără nicio înfrangere, dar şi la naţionala feminină a Turciei.

Certuri pe salariul lui Stancu

Atacantul echipei Gençlerbirligi, Bogdan Stancu, dorit de gruparea Bursaspor, ar fi de acord cu un astfel de transfer dacă va primi un salariu anual de 800.000 de euro, însă preşedintele grupării din Bursa, Ali Ay, a spus că nu este de acord cu o sumă mai mare de 700.000 de euro, notează jurnalul Bursa Hakimiyet. Conducerea clubului Bursaspor nu s-a putut întalni cu reprezentanţii lui Stancu timp de două zile, din cauza vremii. Reprezentanţii romanului ar fi trebuit să ajungă în Antalya, dar nu au reuşit, astfel că au fost chemaţi la Bursa. Au existat discuţii telefonice între cele două părţi, în care oficialilor de la Bursaspor li s-a spus că Stancu caştigă 700.000 de euro pe an la Genclerbirligi şi că în sezonul viitor salariul său va fi de 800.000 de euro. Preşedintele clubului Bursaspor le-a spus însă reprezentanţilor fotbalistului că nu este de acord să dea mai mult de 700.000 de euro. Pe de altă parte, unii oficiali ai clubului Gençlerbirligi nu ar vrea ca Bogdan Stancu să fie transferat, iar de la Bursaspor unii conducători nu ar dori achiziţionarea romanului.

Cine a furat ceasurile?

FIFA a depus o plangere la poliţia elveţiană, reclamand furtul a şase ceasuri de lux care urmau să le fie înmanate unor caştigători de la gala The Best de la Zürich, desfăşurată ieri informează Marca. Autorităţile încearcă acum să afle ce s-a întamplat cu cele şase ceasuri Hublot, fiecare în valoare de 93.000 de euro. Deoarece ceasurile au dispărut cu puţin înainte de gală, FIFA a fost nevoită să le înmaneze lui Cristiano Ronaldo şi altor caştigători un model diferit. Ceasurile stabilite iniţial pentru a fi oferite la gală, modelul "Big Bang Football", urmează să le fie trimise caştigătorilor premiilor.

Înfrangere grea 

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă, marţi, în deplasare, de formaţia ucraineană Himik Iujnîi, cu scorul de 48-79 (32-38), în cea de-a 12-a partidă din grupa B a Basketball Champions League. Marcatorii echipei CSM Oradea au fost Zeno 12 puncte, Mandache 10, Denison 9, Nicoară 6, Mirkovic 4, Pasalic 3, Nicolescu 3, Petrişor 2. în urma rezultatului, CSM Oradea are 17 puncte după 12 etape derulate în grupa B. /în următoarea etapă, formaţia antrenată de Cristi Achim va juca pe teren propriu, cu Kataja Basket, în 18 ianuarie. Basketball Champions League se află la prima ediţie, astfel că CSM Oradea a devenit şi prima echipă din Romania calificată în faza grupelor.

Sportivi la lopată

Directorul CSM Bucureşti, Alin Petrache, a declarat, ieri, pentru News.ro, că sportivii juniori şi seniori de la echipele de baschet, volei, rugby şi handbal au ieşit la curăţat zăpada căzută pe străzile din Bucureşti, iar acţiunea va continua şi joi. ”Este o lecţie de civilizaţie, asta cred. Nu ne-a obligat nimeni, am considerat că este normal să facem asta. şi acum ne află la curăţat pe Calea Victoriei şi, culmea, o terminăm într-o oră şi jumătate. Maine va urma un alt bulevard, e o surpriză, dar vom fi acolo”, a declarat Alin Petrache pentru News.ro.  La acţiunea de curăţare a zăpezii au participat sportivi de la echipele din cadrul clubului. ”Toţi băieţii, juniori şi seniori, de la echipele noastre de baschet, rugby, handbal şi volei au participat la acţiune, echipaţi cum trebuie şi cu însemnele clubului”, a mai spus Petrache.

Extremă daneză la CSM

Daneza Simone Böhme, de la Viborg HK, este noua extremă dreapta a campioanei Romaniei la handbal feminin, CSM Bucureşti, clubul nordic anunţand că jucătoarea a fost "cumpărată" de formaţia antrenată de Aurelian Roşca. Simone Böhme are 25 de ani şi joacă pe postul de extremă dreapta, deficitar pentru CSM după indisponibilitatea Cristinei Vărzaru, care s-a operat, şi astfel clubul a rămas doar cu Carmen Martin pe acest post. Viborg HK, echipa la care a jucat Böhme în acest sezon, a anunţat că jucătoarea a fost ”cumpărată” la cererea campioanei Romaniei, suma fiind confidenţială, iar mutarea la CSM are efecte ”imediate”. CSM Bucureşti este calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor şi va juca prima partidă din grupa 2, pe teren propriu, în 27 ianuarie, cu Larvik HK.

Excluşi din Europa pentru datorii

UEFA a suspendat Partizan Belgrad din competiţiile europene pentru următoarele trei sezoane, a anunţat agenţia Associated Press, citată de dhnet.be.Conform sursei citate, în septembrie 2016 Partizan avea datorii de 2,5 milioane de euro, în special la asigurări sociale şi fisc. UEFA a justificat severitatea sancţiunii prin faptul că Partizan este un club recidivist, fiind deja suspendat un an în 2013, din aceleaşi motive. Este a treia oară în cinci ani cand Partizan încalcă regulamentul privind datorii neplătite. Potrivit unui oficial al echipei Partizan, citat de site-ul B92, suspendarea va fi ridicată dacă gruparea plăteşte o parte din datorii, de 360.000 de euro, în următoarele zile. Partizan poate face apel la TAS în zece zile. După 21 de etape, echipa Partizan Belgrad ocupă locul II în prima ligă sarbă, cu 48 de puncte, fiind la şase puncte de liderul Steaua Roşie Belgrad.

Lovituri de departajare şi la polo

Naţionala de polo a Romaniei a fost învinsă la Duisburg, de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 13-14, în cea de-a treia partidă din grupa A a preliminariilor europene din Liga Mondială. Scorul la finalul timpului regulamentar a fost 10-10, pe reprize 2-2, 5-3, 1-2, 2-3, astfel că s-au executat aruncări de la 5 metri, iar Germania s-a impus cu 14-13 la general.  În celălalt meci al grupei A, Slovacia - Serbia, 17-18, tot după aruncări de la 5 metri (11-11 la finalul timpului regulamentar). În primele două meciuri din grupa A, tricolorii au fost învinşi de campioana olimpică en-titre, Serbia, cu scorul de 8-19, şi au dispus de Slovacia, cu scorul de 12-10. În următoarea partidă, tricolorii vor juca pe teren propriu cu Serbia, la 14 februarie. După trei etape, clasamentul se prezintă astfel: 1. Serbi – 8 p; 2. Slovacia – 4 p; 3. Romania – 4 p; 4. Germania – 2 p. Prima clasată din fiecare din cele trei grupe europene se va alătura la turneul final altor patru formaţii caştigătoare în turnee preliminare de pe alte continente, a opta echipă participantă fiind cea gazdă, care nu a fost încă desemnată.

Învinşi, dar fericiţi

Echipa Atletico Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, deşi a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (0-0), de formaţia Las Palmas, în manşa retur a optimilor competiţiei. În prima manşă, Atletico Madrid s-a impus, în deplasare, cu scorul de 2-0. Golurile gazdelor au fost marcate de Griezmann ('49) şi Correa ('61), în timp ce pentru oaspeţi au înscris Livaja ('57, '89)  şi Mateo Garcia ('90^2). 

Kazu-san continuă la 50 de ani

Atacantul japonez Kazuyoshi Miura a semnat un nou contract cu FC Yokohama, din a doua ligă japoneză, prelungindu-şi cu 12 luni una dintre cele mai lungi cariere din istoria fotbalului, informează L'Equipe. Miura, care va împlini 50 de ani la 26 februarie, are 89 de selecţii şi 55 de goluri în naţionala Japoniei, de unde s-a retras în 2000, urmand să evolueze în al 32-lea sezon ca profesionist. El este denumit "Regele Kazu", fiind cel mai în varstă jucător din campionatul Japoniei, dar şi cel mai în varstă jucător care a participat la Cupa împăratului, competiţie desfăşurată în septembrie.

Ghinioane la Raliul Dakar

Organizatorii Raliului Dakar, competiţie la care participă Emanuel Gyenes şi Marcel Butuză, au anunţat că etapa a noua, care ar fi trebuit să aibă loc ieri între localităţile argentiniene Salta şi Chilecito (977 kilometri), a fost anulată din cauza unei alunecări masive de teren. Alunecarea de teren a avut loc la 160 kilometri de Salta şi a afectat localitatea Volcan. Drumul este blocat, astfel că pentru caravana Dakar s-a ales o rută alternativă, prin care distanţa de parcurs s-a mărit cu aproximativ 200 de kilometri, ceea ce înseamnă că era imposibil ca participanţii la raliu să ajungă la timp pentru startul etapei. La actuala ediţie a Raliului Dakar a fost anulată şi etapa a şasea, săptămana trecută, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Raliul Dakar va continua cu etapa a zecea, joi, între Chilecito şi San Juan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.