Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Schimbare de secund la naţională

Ziarul de Vrancea
9 ian 2017 462 vizualizări
Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va vota marţi propunerea de extindere a Cupei Mondiale la 48 de echipe începand cu anul 2026, propunere făcută şi susţinută de preşedintele Gianni Infantino, scrie BBC

Dacă propunerea va trece la vot ar fi prima extindere a Cupei Mondiale din 1998 încoace. O Cupă Mondială de fotbal care ar creşte numărul de echipe participante de la 32 la 48, cum îşi doreşte preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ar aduce în plus 640 de milioane de dolari (605 milioane euro), potrivit unui raport confidenţial al forului mondial. O Cupă Mondială cu 48 de echipe, cu 16 grupe de cate trei formaţii, începand cu ediţia din 2026, ar face ca veniturile nete să atingă 4,18 miliarde de dolari (3,95 miliarde de euro), faţă de 3,54 miliarde dolari cat se preconizează pentru Cupa Mondială din 2018, din Rusia.  În acelaşi timp, costurile legate de creşterea numărului de echipe prezente şi al numărului de meciuri (80 faţă de 64 într-un format cu 32 de echipe) ar însemna o creştere de 325 milioane de dolari (307 milioane euro). Veniturile din drepturile de televiziune ar creşte şi el cu 505 milioane de dolari, iar cele de marketing cu 370 milioane dolari.

Caparco, il numero uno

Portarul italian al echipei CSM Politehnica Iaşi, Alessandro Caparco, a ocupat locul întai în topul celor mai dificile intervenţii din 2016, întocmit de Asociaţia “Il numero 1 Il Portiere”, a anunţat, luni, pagina de Facebook a grupării din Liga I. Caparco, în varstă de 33 de ani, a caştigat acest trofeu cu o triplă intervenţie în meciul cu formaţia CFR Cluj, scor 0-2, din 5 martie. Pe poziţiile următoare s-au clasat Franco Armani (Atletico Nacional Medellin) şi Yang Quipeng (Tianjin Teda). În acest top se află şi portari de renume din fotbalul mondial, precum Gianluigi Buffon (locurile 4 şi 25), David De Gea (locurile 5 şi 22), Manuel Neuer (locul 10), Hugo Lloris (locul 12), Joe Hart (locurile 13 şi 24), Claudio Bravo (locul 14), Samir Handanovic (locul 15) şi Keylor Navas (locul 23). Asociaţia italiană amintită are un cont pe facebook şi se ocupă atat cu popularizarea realizărilor goalkepper-ilor, cat şi cu comercializarea articolelor de echipament pentru portari (tricouri, şorturi, ghete, mănuşi, etc).

Stancu joacă la Bursa

Fotbalistul echipei Gençlerbirligi, Bogdan Stancu, este foarte aproape de un transfer la Bursaspor, conform preşedintelui grupării din Bursa, Ali Ay. Ali Ay a afirmat, luni, că Bursaspor s-a înţeles în mare parte cu Stancu şi cu ivorianul Jean Evrard Kouassi (Shanghai SIPG). Bogdan Stancu joacă la Gençlerbirligi din 2013. Echipa romanului se află pe locul opt în clasamentul campionatului turc, cu 22 de puncte obţinute în 16 etape. Bursaspor este clasată mai bine, pe poziţia a cincea, cu 27 de puncte.

Sărmăluţă” cu un picior la Belgrad

Presa sarbă a scris ierică mijlocaşul Constantin Budescu este foarte aproape de a acccepta să semneze un contract cu campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad. Potrivit Mozzart Sport, Steaua Roşie ar fi reuşit să caştige "lupta" pentru semnătura lui Budescu cu cluburile FC Steaua Bucureşti şi Karabukspor din Turcia. Sarbii îi oferă internaţionalului roman 200.000 de euro la semnare (la fel ca Steaua Bucureşti), 30.000 de euro salariu (faţă de 20.000 de euro Steaua), prime pentru fiecare gol marcat şi pentru fiecare pasă de gol oferită şi alte bonusuri consistente în cazul în care Steaua Roşie Belgrad îşi apără titlu şi intră în grupele unei competiţii europene. Sursa citată mai precizează că Budescu este aşteptat, astăzi la Belgrad, pentru finalizarea ultimelor detalii prind contractul său.Constantin Budescu a fost prezent, duminică, la reunirea echipei Astra Giurgiu, la care a evoluat pană în decembrie, împrumutat de la gruparea chineză Dalian Yifang. Oficialii giurgiuveni au anunţat că i-au făcut şi ei o ofertă jucătorului şi aşteaptă un răspuns de la el, după ce şi-a reziliat contractul cu Dalian Yifang.

Gilardino, coleg cu Mitriţă

Atacantul Alberto Gilardino şi-a reziliat contractul cu echipa Empoli şi va fi coleg cu Alexandru Mitriţă la formaţia Pescara, a anunţat, duminică. Gilardino va semna un contract pe şase luni cu drept de prelungire pentru încă un sezon în cazul în care Pescara se va salva de la retrogradare. Alberto Gilardino, în varstă de 34 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele Piacenza, Hellas Verona, AC Parma, AC Milan, AC Fiorentina, Genoa, Bologna şi Guangzhou Evergrande. După disputarea a 19 etape din Serie A, Pescara se află pe ultimul loc în clasament, cu nouă puncte, la egalitate cu formaţia Crotone, la opt puncte în urma echipei Empoli, care ocupă primul loc neretrogradabil.

Cand vorbeşte fără dovezi

Medicul suedez Ulf Karlsson a fost amendat de justiţie, după ce a lăsat să se înţeleagă că atacantul Zlatan Ibrahimovic s-ar fi dopat în perioada cand juca la echipa Juventus Torino, a anunţat L'Equipe. Tribunalul din Karlstadt l-a găsit vinovat pe Ulf Karlsson de defăimare, deşi nu există acuze directe de dopaj, şi l-a obligat la plata unei amenzi în valoare de aproximativ 2.500 de euro. " Masa musculară a lui Zlatan a crescut cu zece kilograme în şase luni la Juventus. Acest lucru este imposibil de realizat într-un interval atat de scurt. Cum va reacţiona Zlatan? Nu este treaba mea să mă gandesc la asta. Eu am vorbit despre situaţia generală de la Juventus. Nu am de ce să fiu îngrijorat", a spus Ulf Karlsson, la o conferinţă pe teme de fotbal. Ulf Karlsson, fost medic al echipei de atletism a Suediei, a recunoscut că nu are dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, însă l-a dat ca exemplu şi pe Albin Ekdal, care a jucat la Juventus Torino în perioada 2008-2010.

Aubameyang, laureatul Bundesligii

Atacantul gabonez al echipei Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, a fost desemnat cel mai bun jucător al turului de campionat din Germania, într-un sondaj efectuat de Kicker şi la care au participat 238 de fotbalişti din Bundesliga. Aubameyang, golgheterul Bundesligii în acest sezon cu 16 reuşite, a primit 33,6 din voturi şi i-a devansat pe mijlocaşul suedez al formaţiei RB Leipzig, Emil Forsberg (23,1 voturi), şi pe atacantul polonez al echipei Bayern München, Robert Lewandowski (14,3 voturi). Niciun jucător german nu a fost inclus în primi cinci fotbalişti ai turului din Bundesliga. Cel mai bun portar a fost desemnat Manuel Neuer (Bayern München), iar premiul cel mai bun antrenor i-a revenit lui Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig).

Chinezii cumpără pe rupte

Fundaşul portughez Ricardo Carvalho, care şi-a reziliat contractul cu echipa AS Monaco, a semnat o înţelegere pe un an cu formaţia chineză Shanghai SIPG, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport. Shanghai SIPG, formaţie antrenată de portughezul Andre Villas Boas, l-a achiziţionat la sfarşitul anului trecut şi pe brazilianul Oscar de la Chelsea Londra, pentru 70 de milioane de euro. Ricardo Carvalho, în varstă de 38 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele FC Porto, Leca, Vitoria Setubal, Alverca, Chelsea Londra şi Real Madrid.

Schiavone se retrage

Jucătoarea italiană de tenis Francesca Schiavone, locul 96 WTA, a anunţat, ieri că se va retrage din activitate la finalul anului 2017, informează Corriere dello Sport. "Acesta va fi ultimul meu an în circuit. Voi da totul pentru a arăta că timp de 19 ani am fost o jucătoare importantă", a declarat Schiavone. Francesca Schiavone a primit un wild-card la turneul de la Hobart (Australia), dar a fost învinsă în primul tur, de Jana Fett (Croaţia). Schiavone, în varstă de 36 de ani, a caştigat şapte turnee în cariera sa, cel mai important succes fiind la Roland Garros în 2010.

Patru amicale pentru Dinamo în Spania

FC Dinamo va disputa, la 24 ianuarie, în Spania, un meci amical cu liderul ligii a II-a din Elveţia, FC Zürich, care a evoluat, anul trecut, în aceeaşi grupă cu FC Steaua în Liga Europa. Zürich şi Steaua au înregistrat două rezultate de egalitate, 1-1 la Bucureşti şi 0-0 în Elveţia, şi nu s-au calificat din Grupa L. Dinamoviştii vor sta în Spania, pană în 29 ianuarie, la "H10 Estepona Palace" şi vor disputa patru partide amicale : cu Tianjin Teda (China) pe 17 ianuarie, cu Eintracht Braunschweif (20 ianuarie) cu FC Zürich pe 24 ianuarie, cu Videoton, pe 27 ianuarie.

Jefuit înainte de arestare

Casa atacantului echipei Liverpool, Roberto Firmino, a fost spartă de hoţi luna trecută, cu două zile înainte ca brazilianul să fie arestat pentru că a condus în stare de ebrietate. Hoţii au furat obiecte în valoare de 70.000 de lire sterline, relatează The Guardian. După constatarea furtului din locuinţa situată în Mossley Hill, Liverpool, Firmino şi familia sa au fost mutaţi pentru cateva zile de club la un hotel, iar ulterior gruparea la care este legitimat jucătorul a plasat o echipă de pază la casa brazilianului. La două zile după spargere, la 24 decembrie, Firmino a fost arestat pentru că a condus în stare de ebrietate. El a fost oprit de poliţie în centrul oraşului Liverpool. Roberto Firmino va apărea în faţa unui tribunal la 31 ianuarie 2017, zi în care FC Liverpool va întalni formaţia Chelsea Londra, în etapa a XXIII-a din Premier League.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.