Sport

Starea lui Schumacher - un mister

Ziarul de Vrancea
29 dec 2016 2013 vizualizări
Pilotul german, victima unui accident la schi, este păzit de familie în vila sa din Elveţia * se vorbeşte intens de semne încurajatoare privind situaţia sa

Septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un grav accident la schi, la 29 decembrie 2013, iar de atunci puţine informaţii au fost făcute publice cu privire la starea lui de sănătate. În urmă cu trei ani, Michael Schumacher schia împreună cu fiul său Mick, în staţiunea franceză Meribel. Fostul pilot a căzut şi s-a lovit la cap, fiind transportat cu un elicopter la un spital din Grenoble. Unitatea medicală a anunţat că germanul era într-o stare critică, după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Timp de mai multe săptămani, Schumacher s-a aflat într-o stare de comă artificială, apoi medicii au început trezirea profresivă a fostului sportiv. La Grenoble, germanul a fost supus la două operaţii pe creier pentru îndepărtarea a două hematoame.
La 16 iunie 2014, purtătorul de cuvant al familiei fostului sportiv, Sabine Kehm, anunţa că Michael Schumacher a ieşit din comă şi a fost transportat la un spital din Lausanne. Transferul s-a făcut în secret, iar personalul de pe ambulanţa care l-a transportat pe Schumacher nu a ştiut numele pacientului, a scris presa germană. Spitalul Universitar din Lausanne, în care a fost internat Michael Schumacher, este unul dintre cele mai bune din Elveţia. Sub supravegherea unor neurologi recunoscuţi, Schumacher a rămas internat în unitatea medicală din Lausanne pană la 9 septembrie 2014, cand a fost mutat la locuinţa sa din Gland, pe malul Lacului Geneva. Locuinţa germanului a fost transformată într-o clinică de recuperare. O echipă formată din medici, asistente şi terapeuţi a fost angajată să se ocupe de sănătatea lui. Daily Star a estimat că familia Schumacher a cheltuit peste 16,5 milioane de euro pentru tratamentul fostului pilot al echipelor Jordan, Benetton, Ferrari şi Mercedes. De la producerea accidentului, Corinna, soţia lui Schumacher, a vandut avionul familiei, un Falcon 2000EX, şi o casă de vacanţă, din Norvegia. Mai mulţi cunoscuţi ai lui Michael Schumacher au oferit informaţii despre starea de sănătate a acestuia, însă familia nu a confirmat niciodată afirmaţiile lor.  "Starea de sănătate a lui Michael Schumacher nu este o problemă publică, astfel că ne păstrăm decizia de a nu face comentarii în această privinţă", a declarat, recent, Sabine Kehm.
Informaţii despre sănătatea pilotului au fost oferite indirect de avocatul familiei Schumacher, Felix Damm, în cadrul unui proces. Familia lui Michael Schumacher a dat în judecată publicaţia germană Bunte, care a scris la finalul anului trecut că fostul pilot de Formula 1 ar fi făcut caţiva paşi cu ajutorul persoanelor care îl îngrijesc. Avocatul Felix Damm a precizat în cadrul procesului că fostul sportiv nu poate sta în picioare nici ajutat.
La începutul lunii noiembrie, fostul director tehnic al echipei de Formula 1 Ferrari, Ross Brawn, a declarat, într-un interviu acordat pentru BBC, că starea de sănătate a lui Michael Schumacher arată "semne încurajatoare". "Familia a decis să ofere puţine informaţii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher şi eu voi respecta acest lucru. Sunt semne încurajatoare şi cu toţii ne rugăm zilnic să vedem unele progrese. Este dificil pentru mine să spun mai mult şi să respect şi viaţa privată a familiei. Există foarte multe zvonuri privind starea lui de sănătate şi cele mai multe sunt neadevărate. Sper ca într-o zi să-l putem vedea pe Michael recuperat total", a spus Brawn.
În această lună, familia lui Michael Schumacher a lansat "Keep Fighting", o iniţiativă prin care doreşte să ajute persoane inspirate de cariera şi caracterul campionului de Formula 1 să "lupte în continuare" în faţa adversităţii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.