Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andone, curtat de Fiorentina

Ziarul de Vrancea
29 dec 2016 1474 vizualizări
Gruparea italiană Fiorentina este interesată de serviciile atacantului roman Florin Andone de la Deportivo La Coruña, scrie tuttomercatoweb.com.

"Fiorentina este interesată de Florin Andone şi deja a existat un prim contact între cele două cluburi. Andone ar putea ajunge la Fiorentina, caz în care Kalinici va putea pleca", scrie sursa citată. Florin Andone, în varstă de 23 de ani, a semnat, la finalul lunii iulie, un contract pe cinci sezoane cu gruparea Deportivo La Coruna.
Michelle merge mai departe
Jucătoarea de tenis Michelle Zmău, cap de serie numărul 4, s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de la Rabat (Maroc), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari, informează site-ul itftennis.com. Zmău a învins-o, în sferturi, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi 10 minute, pe Claudia Hoste Ferrer (Spania), a opta favorită a competiţiei. În semifinale, Zmău va evolua în compania principalei favorite, Josephnie Boualem din Franţa. Michelle Zmău, ieşeancă de origine, este stabilită de mai mult timp în Italia, la Rivoli.

Tevez a semnat cu chinezii

Atacantul argentinian Carlos Tevez a semnat un contract pe doi ani cu gruparea chineză Shanghai Shenhua, urmand a primi un salariu net anual de 20 de milioane de euro.  Gruparea chineză, care a anunţat oficial, ieri, transferul, a achitat 11 milioane de euro clubului Boca Juniors pentru fotbalistul de 32 de ani, care mai avea contract în Argentina pană în vara anului 2017. În cariera sa, internaţionalul argentinian a mai evoluat la echipele Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City şi Juventus. Shanghai Shenhua a ocupat locul IV în sezonul trecut şi este antrenată din noiembrie de Gustavo Poyet. La echipa chineză mai evoluează jucători cunoscuţi ca Demba Ba, Obafemi Martins şi Fredy Guarin, dar unul dintre aceştia ar putea părăsi formaţia.

Messi – the best play-maker

Internaţionalul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat cel mai bun conducător de joc în anul 2016, conform clasamentului prezentat, ieride Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Messi a obţinut acest titlu şi în 2015, după ce în 2014 se impusese germanul Toni Kroos de la Real Madrid. În topul din 2016, Messi are 172 de puncte, fiind urmat de Andres Iniesta, cu 66 de puncte, şi de Kroos, cu 45 de puncte. În continuare urmează, în ordine, germanul Mesüt Özil, algerianul Riyad Mahrez, croatul Luka Modric, belgianul Kevin De Bruyne, francezul Paul Pogba, belgianul Eden Hazard şi francezul Dimitri Payet.

Un trofeu pentru Hoban

Echipa Hapoel Beer Sheva, cu mijlocaşul Ovidiu Hoban titular, a caştigat Cupa Ligii Israelului, după ce a învins, miercuri, la Netanya, cu scorul de 4-1 (2-0), formaţia Hapoel Ironi Kiryat Shmona, în finala competiţiei.Golurile învingătorilor au fost marcate de Ben Sahar ('34 - penalti, '36), Radi  (’73) şi Barda ('90), în timp ce învinşii au punctat prin autogolul lui Turgeman, în minutul 70. Hapoel Beer Sheva a caştigat î'n premieră Cupa Ligii Israelului, după ce a mai jucat o finală în sezonul 2012-2013.

Ivanciuk, campion mondial la şah rapid

Marele maestru Vasili Ivanciuk (Ucraina) este noul campion mondial la şah rapid, cu 11 puncte după 15 runde, în urma concursului care s-a desfăşurat la loc la Doha, în Qatar, informează site-ul chessbase.com. Rusul Aleksandr Grişciuk şi norvegianul Magnus Carlsen, tot cu cate 11 puncte, s-au situat pe locurile doi şi trei. La feminin, Ana Muziciuk (Ucraina) s-a impus cu un total de 9,5 puncte după 12 runde. Următoarele locuri au fost ocupate de Alexandra Kosteniuk (Rusia) cu 8,5 puncte şi Nana Dzagnidze (Georgia), cu 8 puncte.  Cei mai buni 156 de jucători de şah din lume participă în perioada 25-30 decembrie, la Campionatele Mondiale de şah rapid şi blitz.

Neymar se visează pe Maracana

Atacantul brazilian al echipei FC Barcelona, Neymar, a afirmat că i-ar plăcea să evolueze pentru formaţia Flamengo, care îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul Maracana. Neymar a participat la un meci de caritate pe stadionul Maracana, el afirmand apoi că i-ar plăcea să joace pentru Flamengo, după ce a evoluat zece ani pentru rivalii de la Santos. "Să joc pentru Flamengo? Pentru mine ar fi o onoare imensă să joc pe Maracana. Aş putea juca aici toată ziua. Este unul dintre cluburile la care mi-ar plăcea să joc", a spus Neymar, conform presei spaniole. Neymar, în varstă de 24 de ani, evoluează la FC Barcelona din 2013.

Tristeţe în rugbyul romanesc

Lumea rugbyului este în doliu după un tragic eveniment rutier petrecut, miercuri după-amiază, în Tonga, soldat cu decesul fostului jucător al echipei CSM Olimpia Bucureşti, Atelea Okati. Anunţul decesului a fost făcut public pe pagina personală de Facebooka a sportivului. Federaţia Romană de Rugby îşi exprimă regretul pentru moartea prematură a rugbystului şi este alături de familia îndoliată. Atelea Okati avea 29 de ani şi evolua pe postul de fundaş. El a jucat pentru clubul bucureştean în 2015 şi 2016 şi a caştigat medalia de bronz în sezonul trecut al SuperLigii. Acesta fusese transferat la CSM de la echipa australiană Penrith.

Un tricou pentru Papa

Papa Francisc a primit, după slujba de Crăciun din 25 decembrie, din partea redacţiei braziliene a postului Radio Vatican, un tricoul echipei Chapecoense cu numărul 71, în memoria persoanelor decedate în accidentul aviatic din Columbia, a anunţat, ieri, site-ul radiovaticana.va. La primirea tricoului, Papa Francisc a spus că "a fost un eveniment foarte trist" şi le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de familiile celor decedaţi. Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. în accidentul aviatic şi-au pierdut viaţa 71 de persoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.