Sport

"Cholo" mai tare ca "Zizou"

Ziarul de Vrancea
28 dec 2016 554 vizualizări
Dacă la selecţioneri, Fernando Santos nu a avut rival în topurile IFFHS, la antrenori de club, Diego Simeone l-a “învins” pe Zidane, deşi Real a caştigat finala Ligii Campionilor cu Atletico

Antrenorul reprezentativei Portugaliei, Fernando Santos, a fost ales selecţionerul anului 2016, el fiind lider în ierarhia dată publicităţii, ieri. de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Santos, în varstă de 62 de ani, care a caştigat Campionatul European cu echipa Portugaliei, a primit 199 de puncte din partea unui juriu format din experţi în fotbal din 56 de ţări. Al doilea clasat, suedezul Lars Lågerbäck, care a pregătit Islanda,  a primit 71 de puncte, iar germanul Joachim Löw, aflat pe locul trei, are 62 de puncte. În continuare, urmează selecţionerii din Ţara Galilor (Chris Coleman), Italia (Antonio Conte), Croaţia (Ante Cacic). Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots şi al Braziliei, Adenor Leonardo Bacchi (numit “Tite”) împart locurile VIII-IX, iar pe poziţia a zecea se află trei selecţioneri: germanul Berndt Storck (Ungaria), Ange Postecoglu (Australia) şi Adam Nawalka (Polonia).
IFFHS a anunţat ieri şi cel mai bun antrenor de club al anului 2016. Primul loc a revenit tehnicianului argentinian Diego Simeone (Atletico Madrid), cu 113 puncte, care l-a devansat numai cu cinci puncte pe francezul Zinédine Zidane de la Real Madrid. Reamintim că Real a caştigat finala Ligii Campionilor cu Atletico,  pe stadionul San Siro din Milano, la lovituri de departajare. Scorul a fost 1-1, după ce Sergio Ramos a deschis scorul pentru Real (’15), iar Carrasco a egalat în min. 79. La şuturi, a fost 5-3 pentru Real, fundaşul Juanfran ratand lovitura decisivă.  Pe poziţia a treia s-a clasat italianul Claudio Ranieri, care a realizat surpriza anului, caştigarea Premier League, cu Leicester City. Urmează în ordine: Josep Guardiola (Bayern / Manchester City), Unai Emery (Sevilla / PSG), Luis Enrique (Barcelona), Jürgen Klopp (Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham), Massimiliano Allegri (Juventus) şi Pitso Mosimane (Mamelodi).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.