Sport

"E nevoie de o reformă totală"

Ziarul de Vrancea
21 dec 2016 672 vizualizări
Consideră preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, făcand un bilanţ al anului 2016 * şeful de la Casa Fotbalului, laudă şi felicită activitatea lui Gheorghe Hagi de la Viitorul

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu,a făcut un bilanţ al echipei naţionale în 2016, fiind destul de sceptic în ceea ce priveşte calificarea la Cupa Mondială din 2018. “A fost un an şi cu lucruri bune şi mai puţin bune. Dacă ne referim la lucrurile bune mă gandesc la calificarea la EURO, care ne-a readus în elita fotbalului european, dar în acelaşi timp avem nevoie şi de o calificare la Mondiale. Toţi ne-am dori să oprim această dispariţie din fotbalul mondial, în 2018 sunt 20 de ani. în acelaşi timp trebuie să vezi dacă meriţi să fii acolo. Dacă e să facem o analiză astăzi o să vedem că fotbalul romanesc nu e nicidecum în Top 10 şi mă refer aici la faptul că sunt nouă echipe care se califică de pe primul loc. Mă gandesc la rezultatele din ultimii ani şi la prima reprezentativă şi la echipe de club, ne uităm la bugete, la salarii neplătite şi la infrastructură şi alte chestiuni de genul ăsta. Singura şansă pe care o ai este să prinzi un loc de baraj şi acolo să fii învingător. Dar fotbalul romanesc are nevoie de o reformă totală, aceasta este misiunea pe care noi o avem. Pentru că altfel te poţi ascunde în spatele unei calificări şi să consideri că totul merge bine, dar de fapt să nu ai o fundaţie. Iar fotbalul romanesc nu a avut parte de nicio fundaţie”, a afirmat Burleanu.
Preşedintele FRF a lăudat prestaţia liderului Ligii I, FC Viitorul, afirmand că echipa lui Gheorghe Hagi are succes datorită strategiei foarte bune. “Nu numai poziţia din clasament, dar dacă ne uităm şi la jucătorii care vin de la Viitorul la prima reprezentativă, evidenţiază faptul că atunci cand ai o viziune rezultatele nu întarzie să apară. Asta le recomand tuturor cluburilor, să aibă o strategie pe cel puţin pe cinci ani, cu obiective pe care să le urmăreşti. Atunci vom avea parte şi de suporteri pe stadioane şi de audienţe şi de rezultate mai bune ale echipelor. Încă nu am avut o întalnire cu Hagi. Este cel mai bun proiect din fotbalul romanesc şi oricine îl confirmă. Ne aşteptăm la astfel de rezultate şi de la Dinamo, de la Craiova, fiindcă ştim cat se investeşte la nivel de copii şi juniori. Cu siguranţă fotbalul ar fi arătat altfel dacă astfel de proiecte ar fi început acum 15-20 de ani. La Viitorul rezultatele vin după şapte ani de investiţii”, a mai spus Burleanu.

Integritatea jucătorilor – o prioritate

Oficialul consideră că integritatea fotbaliştilor ar trebui să fie o prioritate pentru Liga Profesionistă de Fotbal, organizatorul Ligii I, el precizand că pe terenurile îngheţate competiţia nu ar trebui să se dispute.  “Dacă ne referim la LPF, cred că obiectivul pe care ar trebui să şi-l stabilească, pentru că ei sunt organizatorii Ligii I, este integritatea fotbaliştilor, care ar trebui să fie mai presus de orice. Dacă integritatea jucătorilor este pusă în pericol, atunci nicio competiţie sportivă nu ar trebui să se dispute. Trebuie să menţionăm şi lipsa investiţiilor în infrastructură, avem stadioane care trebuie să intre într-un proces de modernizare cat mai rapid, fiindcă altfel vom avea din ce în ce mai puţini spectatori. Dar aici sunt de acord că cluburile noastre nu vor reuşi să facă asta de unele singure, au nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi de sprijin guvernamental. Nu ne referim doar la stadioane noi, ci şi la facilităţi de antrenament. Oriunde te-ai duce vezi juniori care nu au condiţii de antrenament.Asta e realitatea în acest moment”, a declarat Burleanu, ieri la Casa Fotbalului, după ce, în ultimele două etape din Liga I, Pandurii Targu Jiu şi Dinamo s-au plans de gazoanele îngheţate de pe stadioanele din Targu Mureş şi Mediaş.Copii de la Centrul de Plasament Sector 4 au fost prezenţi miercuri al Casa Fotbalului, unde au cantat colinde şi au primit daruri din pareta FRF. Cu această ocazie, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu i-a acordat fostului şef al Departamentului Copii şi Juniori, Dan Ionescu, o plachetă pentru cariera de 35 de ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.