Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bourceanu mai rău ca Busuladzic

Ziarul de Vrancea
21 dec 2016 890 vizualizări
Fotbalistul stelist Alexandru Bourceanu a fost suspendat trei jocuri de către Comisia de Disciplină a FRF, iar Azer Busuladzic va sta două jocuri, a anunţat, ieri site-ul frf.ro.Bourceanu a fost eliminat în minutul 9^3 al meciului cu ACS Poli Timişoara pentru un fault dur la Neagu.

Pe langă suspendarea de trei jocuri, Bourceanu a primit şi o penalitate de 6.000 de lei. Dinamovistul Azer Busuladzic, eliminat la meciul cu CSM Poli Iaşi, a primit şi o penalitate de 3.000 de lei. în minutul 63 al meciului de duminică, scor 3-1 pentru ieşeni, Azer Busuladzic a primit direct cartonaşul roşu după ce l-a lovit intenţionat cu piciorul în piept pe Creţu, care îl faultase iniţial.

Rusescu rămane la Ankara

Fotbalistul echipei Osmanlîspor, Raul Rusescu, şi-a prelungit contractul cu gruparea turcă, noua înţelegere fiind valabilă pană în 2019.  Rusescu avea contract pană la 31 mai 2018, iar acordul a fost prelungit cu un sezon. "Sunt fericit să vă anunţ că aventura continuă în locul unde mă simt apreciat", a scris fotbalistul roman pe Facebook. Raul Rusescu joacă la Osmanlîspor din 2015. El a disputat 36 de meciuri şi a înscris zece goluri pentru clubul din Ankara, în campionatul Turciei. în plus, Rusescu a marcat trei goluri în grupele Ligii Europa, fază în care Osmanlîspor a avut-o ca adversară şi pe Steaua.

Clasamentul se încheie la anul

Comisia de Disciplină a FRF a stabilit ca termen data de 11 ianuarie, pentru a lua o decizie cu privire la meciul ASA Targu Mureş - Pandurii Targu Jiu, la care jucătorii gorjenilor au refuzat să mai intre în teren în repriza secundă, informează lpf.ro. Meciul dintre echipele ASA Targu Mureş şi Pandurii Targu Jiu, de duminică, din etapa a XXI-a a Ligii I, nu a mai fost reluat după pauză, deoarece jucătorii formaţiei gorjene au refuzat să mai intre pe teren. La pauză, ASA Targu Mureş conducea cu scorul de 2-0. Arbitrul Marius Avram a aşteptat pe teren împreună cu jucătorii echipei ASA Targu Mureş reluarea partidei, dar după trei minute a decis încheierea jocului.

După un sfert de veac

Echipa de baschet masculin “U” Banca Transilvania Cluj a învins pe teren propriu, formaţia franceză Pau Orthez, cu scorul de 79-69 (32-39), în cea de-a doua partidă din grupa O a FIBA Europe Cup. Marcatorii formaţiei U BT Cluj au fost Rasic 21 puncte, Barro 17, Dykes 13, Török 13, Pustozvonov 9, Adamovic 7.  De remarcat faptul că cele două echipe s-au reîntalnit în cupele europene după 25 de ani de la primul duel, atunci cand la Universitatea Cluj evolua şi Ghiţă Mureşan, jucător care s-a transferat la finalul sezonului 1991-1992 chiar la Pau Orthez. Echipa franceză a suferit la Cluj prima înfrangere din actuala stagiune a FIBA Europe Cup. În runda inaugurală a grupei O, U BT Cluj a cedat, în deplasare, cu formaţia ungară Alba Fehervar, scor 83-92. Din grupa O mai face parte echipa BK Pardubice (Cehia), cu care U BT Cluj va juca în următorul meci, pe teren propriu, în 4 ianuarie.

Cupe Europene la volei

Echipa de volei masculin Ştiinţa Explorări Baia Mare a ratat ieri, în deplasare, calificarea în 16-ile Cupei CEV, după ce a fost învinsă şi în manşa a doua din primul tur al competiţiei de formaţia israeliană Hapoel Mate-Asher Akko, scor 0-3 (-22, -15, -21) după 76 minute de joc. În tur, la Baia Mare, israelienii s-au impus cu scorul de 3-2 (28, -23, 16, -22, 13) iar cu dubla victorie se califică mai departe. O altă formaţie din Romania, Arcada Galaţi, va intra direct în 16-imi, unde va întalni caştigătoarea din primul tur dintre Vojvodina Novi Sad şi Barkom Lvov. În Liga Campionilor, formaţia craioveană SCMU Craiova a fost învinsă în deplasare de  ACH Volley Ljubljana cu 2-3 (-17, 18, 17, -21, -13), după 130 minute de joc. În celălalt meci al grupei D, Azimut Modena a învins în deplasare cu 3-1 formaţia poloneză Skra Belchatow. În clasamentul grupei după două partide, craiovenii se află pe locul II cu patru

Rednic a progresat la Mouscron

Formaţia Mouscron, antrenată de Mircea Rednic din această lună, a obţinut primul punct după şapte etape, scor 0-0 în meciul disputat pe teren propriu, cu Westerlo. Pentru Rednic, partida cu Westerlo a fost a treia la conducerea echipei Mouscron, după 1-4 cu Mechelen şi 0-2 cu Charleroi. "Cred că meritam mai mult. în prima repriză am fost mai buni decat adversarii noştri şi am avut ocazii bune. Pozitiv este că nu am primit gol şi nu am făcut aceleaşi greşeli ca în precedentele două meciuri. în repriza a doua ne-am axat pe contraatac, ne-am creat ocazii dar am avut problem la finalizare", a declarat Mircea Rednic după meci. După 20 de etape, Mouscron se află pe penultimul loc în clasament, cu 12 puncte, la egalitate cu Westerlo, ocupanta ultimei poziţii, care are un golaveraj mai slab.

Două romance în sferturi la Ankara

Jucătoarele de tenis Alexandra Cadanţu (311 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (671) s-au calificat în sferturile turneului ITF de la Ankara, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Alexandra a învins-o, în turul doi, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, după două ore şi 14 minute de joc, pe Anna Blinkova (Rusia, 203), cap de serie numărul 8 şi o va întalnii pe Eliţa Kostova (Bulgaria, 139), cap de serie numărul 2, care a dispus cu 6-7, 6-4, 7-6 de georgianca Sofia Şapatava (232). Mihaela Buzărnescu a trecut în turul doi, cu scorul de 7-5, 6-3, după o oră şi 26 de minute de Ayla Aksu (Turcia, 361), beneficiară a unui wild-card. În sferturi, Mihaela va evolua în compania principalei favorite, Arîna Sabalenka, din Belarus (136), învingătoare cu 6-1, 6-1 în faţa georgiencei Ekaterine Gorgodze (298). La dublu, perechea Alexandra Cadanţu/Anastasia Komardina (Romania/Rusia), cap de serie numărul 3, a fost învinsă în sferturile de finală de cuplul Anna Blinkova/Lidzia Marozava (Rusia/Belarus), scor 2-6, 2-6.

Kvitova stă trei luni

Jucătoarea de tenis Petra Kvitova, rănită marţi în propria locuinţă de un hoţ, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale care a durat trei ore şi 45 de minute şi va lipsi din competiţii trei luni, scrie L’Equipe. Kvitova a fost rănită la degetele mainii stangi şi avea şi doi nervi afectaţi. "Medicii au suturat tendoanele degetelor rănite. Mana va sta bandajată două zile, după care jucătoarea va purta o atelă timp de şase pană la opt săptămani. Rana este serioasă, dar chirurgul a explicat că Petra este tanără şi sănătoasă, astfel că nu există motive pentru ca ea să îşi încheie cariera", a declarat Karel Tejkal, purtător de cuvant al jucătoarei.  Kvitova, locul 11 WTA, urma să înceapă sezonul 2017 la turneul de la Sydney. Ea s-a retras din echipa Cehiei pentru Cupa Hopman, din cauza unei accidentări la picior.

Doliu în fotbalul clujean

Fostul fotbalist Marius Bretan, romanul cu cele mai multe selecţii în Liga I pentru CFR Cluj (199 de jocuri), a încetat din viaţă la varsta de 74 de ani. "Căpitan şi lider în teren al CFR-iştilor clujeni, Marius Bretan a fost un exemplu de corectitudine şi dăruire pentru echipa din Gruia", se arată pe site-ul LPF. Marius Bretan s-a născut la 7 septembrie 1942, la Campia Turzii. El a debutat în Liga I la 2 septembrie 1962, într-un meci Ştiinţa Cluj - Petrolul, scor 1-0. A jucat pentru "Şepcile Roşii" pană în 1967, cand s-a transferat la CFR Cluj, pentru zece sezoane. Ultimul meci l-a jucat în 20 iunie 1976, CFR Cluj - Steaua, scor 0-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.