Sport

Premieră la Osaka

Ziarul de Vrancea
14 dec 2016 952 vizualizări
în semifinala Cupei Mondiale a cluburilor Kashima Antlers - Atletico Nacional, scor 3-0, arbitrul Viktor Kassai a dictat primul penalty din istoria fotbalului pe baza urmăririi probei video

Echipa Kashima Antlers, participantă din postura de campioană a Japoniei, ţara gazdă, s-a calificat în finala Cupei Mondiale a cluburilor, după ce a învins, ieri, la Osaka, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia columbiană Atletico Nacional Medellin, caştigătoarea Copei Libertadores, în semifinalele competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Shoma Doi (’33 –penalty), Yasushi Endo ('83) şi Yuma Suzuki ('85). În acest meci, arbitrul ungur Viktor Kassai a dictat primul penalty din istorie după ce a urmărit pe un monitor instalat la marginea terenului reluarea unei faze litigioase. În minutul 27, la executarea unei lovituri libere, Orlando Berrio (Atletico Nacional) l-a călcat pe picior în careu pe Daigo Nishi (Kashima). Informat după două minute, dintr-un studio în care se urmăresc reluările fazelor, arbitrul a oprit meciul, a mers la margine pentru a vedea şi el înregistrarea, apoi a dictat penalty pentru japonezi. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Shoma Doi. În cealaltă semifinală vor juca, astăzi, , la Yokohama, de la ora 12.30, echipa spaniolă Real Madrid şi formaţia mexicană Club America. Finala mare şi finala mică vor avea loc duminică, la Yokoham

În meciul pentru locurile V-VI, la Osaka, echipa sud-coreeană Jeonbuk Hyundai a învins cu 4-1 (3-0) formaţia sud-africană Mamelodi Sundowns.  Golurile învingătorilor au fost marcate de Kim Bo-kyung (’18), Lee Jong-ho (’29), Nascimento (’41 – autogol) şi Kim Shin-wook (’89), în timp ce pentru învinşi a înscris Tau, în minutul 48.

* Echipa Arsenal Londra a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-2 (1-1), de formaţia Everton, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului englez. Golurile învingătorilor au fost marcate de Coleman( '44) şi Williams ('86), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Alexis Sanchez, în minutul 20. Într-un alt meci din etapa a XVI-a din Premier League, echipa Leicester City a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 0-1 (0-1 de formaţia Bournemouth. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Pugh, în minutul 34.

*Olympique Marseille a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Ligii Franţei, după ce a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 1-1 (3-4  la loviturile de departajare), de formaţia Sochaux, din liga a doua, în optimile competiţiei. La finalul celor 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1. Oaspeţii au deschis scorul prin Sarr, în minutul 22, gazdele reuşind egalarea prin Sao, în minutul 36.Într-un alt meci din optimile de finală, echipa FC Nantes a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia Montpellier. Golurile învingătorilor au fost marcate de Sala ('18, '43) şi Stepinski ('62), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Berigaud, în minutul 36.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.