Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Alţi italieni la rand

Ziarul de Vrancea
14 dec 2016 751 vizualizări
Vicecampioana Romaniei la polo CSM Digi Oradea va întalni formaţia italiană Sport Management Verona, în semifinalele EuroCup, fază în care se vor duela şi echipele Jadran Herceg Novi şi FTC Budapesta, potrivit tragerii la sorţi de miercuri, de la Dubrovnik

Partida tur va avea loc în Italia, în 18 ianuarie 2017, iar cea retur, o lună mai tarziu, la Oradea. Caştigătoarele din dubla manşă se vor califica în finala EuroCup.  CSM Digi Oradea a început sezonul în Liga Campionilor, dar a ratat calificarea în grupele principale, fiind eliminată de formaţia germană Waspo Hanovra (7-12 şi 11-11). În sferturile de finală ale EuroCup, CSM Digi Oradea a învins formaţia italiană Canottieri Napoli, cu scorul de 11-7 şi 8-5.

Golofca stă patru etape

Jucătorul Cătălin Golofca (FC Botoşani), eliminat la meciul cu CSM Poli Iaşi, pentru lovirea unui adversar, a fost suspendat patru jocuri şi penalizat cu 8.000 de lei, de Comisia de Disciplină a FRF. Eliminaţi în aceea şi partidă, din etapa a XX-a a Ligii I, jucătorii Andrei Miron (FC Botoşani), Cosmin Frăsinescu şi Alexandru Ciucur (ambii CSM Poli Iaşi) au fost suspendaţi cate un joc şi penalizaţi cu cate 740 de lei. De asemenea, jucătorul Florin Cernat (FC Voluntari), eliminat în meciul cu Poli Timişoara, a fost suspendat două jocuri şi penalizat cu 3.000 de lei.

Rapidul lui Moraru a intrat în faliment

Societatea Comercială FC Rapid SA, patronată de omul de afaceri Valerii Moraru, a intrat în faliment, prin decizie definitivă a instanţei, care a respins recursul, conform Profit.ro. În Liga a V-a activează echipa AFC Rapid, formată de asociaţia nonprofit cu acelaşi nume, care avea o cotă de 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA. AFC Rapid era membru fondator al societăţii pe acţiuni şi a venit ca aport în constituirea acesteia cu palmaresul echipei înfiinţate în 1923. 

Parteneriat Superkombat – CBS

Promoţia de sporturi de contact romanească, Superkombat, condusă de Eduard Irimia, şi televiziunea americană CBS Sports Network au anunţat ieri că au semnat un acord pentru transmiterea în prime-time a şase gale în Statele Unite ale Americii şi Canada. Conform înţelegerii, fiecare gală va include atat sportivi internaţionali şi americani în meciuri eliminatorii la categoria grea, dar şi titluri mondiale la diverse categorii. În plus, pe langă confruntările pe reguli de kickbox, evenimentele vor programa şi confruntări de MMA, în acest fel atrăgand fani din ambele sporturi de pe continentul american. "Suntem foarte încantaţi să avem CBS Sports Network ca televiziune parteneră şi să avem brandul nostru expus pe piaţa americană. După 6 ani de gale live transmise în peste 95 de ţări din cinci continente şi comentariu în 22 de limbi, suntem mandri să ducem produsul la alt nivel", a declarat Eduard Irimia, preşedintele Superkombat.

Eşec catastrofal

Echipa de baschet masculin BC Mureş a fost învinsă marţi, în deplasare, de formaţia franceză Elan Chalon, cu scorul de 65-101 (32-36) în primul meci din grupa K, faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Marcatorii echipei BC Mureş au fost Djapa 18 puncte, Şanta 10, Barham 9, Borsa 8, Martinic 7, Kalve 6, Popescu 3, Andrei 3, Lazar 1. Din grupa K mai fac parte formaţiile Södertalje (Suedia) şi Gaziantep (Turcia). în următorul meci din grupă, BC Mureş va juca, pe teren propriu, cu Gaziantep, în 20 decembrie. Prima clasată din fiecare din cele şase grupe principale, plus alte două echipe de pe locul II cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în optimile de finală, unde vor ajunge alte opt formaţii eliminate din Basketball Champions League. 

Spania şi Ungaria, în luptă pentru Mondiale

Spania şi Ungaria sunt cele două ţări aflate în cursa pentru obţinerea dreptului de organizare a Campionatului Mondial de handbal feminin din anul 2021. Candidatura Federaţiei spaniole de handbal (RFEBM) propune drept oraşe gazdă Granollers, Castellon de la Plana, Tarragona, Lleida şi Badalona, iar comitetul de organizare s-a reunit la Tarragona, pentru a pune la punct "ultimele detalii ale candidaturii handbalului spaniol la organizarea, în premieră, a unui Mondial feminin".   Săptămana viitoare, o echipă de inspectori ai Federaţiei internaţionale de handbal (IHF) urmează să viziteze arenele care propuse de spanioli pentru găzduirea competiţiei.  Numele ţării care va organiza cea de-a 25-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin, în anul 2021, va fi cunoscut la sfarşitul lunii ianuarie, cu ocazia disputării Mondialului masculin din Franţa. Ediţia 2017 a CM de handbal feminin va avea loc în Germania, în timp ce ediţia 2019 se va desfăşura în Japonia. 

Demitere în Bundesliga

Tehnicianul Dirk Schuster, în varstă de 48 de ani, a fost demis de la FC Augsburg, din cauza divergenţelor cu membrii conducerii privind jocul echipei, informează L'Equipe. Schuster a fost demis împreună cu asistenţii săi Sascha Franz şi Frank Steinmetz.Demiterea celor trei este cu ''efect imediat', iar aceasta este justificată prin "divergenţe în plan sportiv şi maniera în care FC Augsburg trebuie să joace".Schuster preluase echipa la 2 iunie 2016. După 14 etape, Augsburg este pe locul 13, cu 14 puncte, din trei victorii şi 5 reultate de egalitate. Echipa va fi condusă de Manuel Baum, tehnicianul formaţiei de tineret.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.