Sport

Selecţionata arbitrilor joacă la Cupa Prietenia

Dan Chiriac
13 dec 2016 650 vizualizări
Vrancea va juca la „campionatul naţional” al arbitrilor

Selecţionata arbitrilor vrânceni se luptă sâmbătă şi duminică la cea mai importantă competiţie organizată de Comisia Centrală a Arbitrilor, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău. Selecţionata Vrancei va participa la Cupa Prietenia, competiţie ce se va disputa în Sala Sporturilor din Buzău. Şedinţa tehnică a competiţiei se desfăşoară vineri. Primul meci al arbitrilor vrânceni va avea loc sâmbătă. Lotul formaţiei vrâncene este format din următorii arbitri sau observatori: Danilete Iorga, Octavian Bucătaru, Marius Stoica, Cristi Voicu, Dorinel Meiroşu, Cosmin Milea, Iulian Iacob, Ionuţ Grigore, Elvis Ilaş, Sorin Bîrzan, Dan Chiriac, Florin Tudosă, Mădălin Andreevici şi  George Dumitru. Selecţionata Vrancei are ca obiectiv calificarea în sferturile de finală. Arbitrii vrânceni se află la a şasea participare la această competiţie. În urmă cu şapte ani, la Brăila, selecţionata Vrancei a fost la un pas să obţină trofeul, dar a pierdut la loviturile de departajare semifinala disputată cu selecţionata Galaţi. Atunci, focşănenii, din rândul cărora făceau parte foştii jucători şi arbitri Ionică Serea, Marius Martiş, Dănuţ Dumitriu sau Vasile Burgă, au condus în meciul cu Galaţiul cu 2- 0, dar au ratat în extremis prezenţa în ultimul act. În 2010, selecţionata Vrancei a avut o evoluţie meritorie la Braşov. Arbitrii vrânceni au avut ghinion, după ce au nimerit într-o grupă din care mai făceau parte selecţionatele Bucureşti şi Argeş, adica viitoarele finaliste ale competiţiei. Selecţionatei Vrancea a mers şi la ediţia din 2011, la Piteşti. Vrancea a câştigat toate partidele disputate, dar a pierdut titlul după o decizie la masa verde. În 2013, la Chiajna, arbitrii vrânceni au învins în primul meci selecţionata Satu Mare, viitoarea câştigătoare a turneului, dar a ratat apoi prezenţa în fazele superioare ale turneului. Istoria s-a repetat şi anul trecut, când focşănenii au terminat la egalitate, 3-3, meciul de deschidere cu gazda întrecerii. Buzoienii aveau să ajungă în finala întrecerii, pierdută în faţa celor de la Brăila. Selecţionata vrânceană a ajuns până în sferturi, unde a pierdut în faţa arbitrilor din Ilfov. (D. C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.