Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Golubovic s-a cerut afară

Ziarul de Vrancea
13 dec 2016 590 vizualizări
Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că atacantul Bojan Golubovic a cerut rezilierea contractului cu FC Steaua, fiind nemulţumit de prestaţia sa de la meciul cu Astra Giurgiu, în care a ratat o mare ocazie de gol.

"Golubovic nu va face parte din lotul pentru meciul de maine, pentru că el şi-a exprimat dorinţa să rezilieze contractul după partida de la Giurgiu. Fiind dezamăgit, supărat, nemulţumit nu ştiu de ce, că nu a reuşit să marcheze. Noi am discutat ieri, astăzi am înţeles că mai avea o discuţie cu cei din conducere. Nu ştiu exact ce se va întampla. Sincer, nu prea am timp şi chef să mă ocup de aceste lucruri. A fost dorinţa lui. Punct. Trebuie să hotărască singur ce vrea să facă. Nu mi s-a întamplat niciodată ca un jucător să fie atat de supărat din acest motiv. Se întamplă în cariera unui fotbalist, i-am spus şi lui astăzi, să ai momente mai proaste, dar nu ar trebuie să fie un motiv să te superi şi să renunţi la ceea ce vrei să faci în carieră. Dar este problema lui", a declarat Reghecampf.

Vechea problemă cu cantonmentul naţionalei 

FRF  ia în calcul să renunţe la turneul de pregătire al naţionalei formate din jucători sub 23 de ani, din ianuarie, din Antalya, în urma refuzului mai multor cluburi de a permite fotbaliştilor să particpe, a anunţat, ieri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. “Vom analiza în zilele următoare şi vom lua o decizie în ceea ce înseamnă organizarea sau renunţarea la acest proiect. Sunt eforturi pe care federaţia le face pentru a ne asigura că avem posibilitatea ca jucători mai tineri să facă pasul spre înalta performanţă. Lucrul acesta contează foarte mult, dar contează foarte mult viziunea de dezvoltare a fiecărui club în parte. Pană la finalul acestei săptămani vom lua o decizie, pentru că situaţia e mai complexă, ţine şi de adversarii pe care îi vom întalni”, a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă. O selecţionată under 23 a Romaniei ar trebui să efectuze un cantonament în Antalya, cel mai probabil perioada 16-23 ianuarie, sub conducerea selecţionerului Christoph Daum. Mai multe cluburi, printre care Steaua, Dinamo şi CSU Craiova, refuză să le permită jucătorilor aflaţi în vederile selecţionerului să participe la acest stagiu, invocand faptul că le-ar afecta propriul program de pregătire.

Andrei Gag, atletul anului

Aruncătorul de greutate Andrei Gag, antrenat de Ion Zamfirache,  a fost desemnat atletul anului 2016 în Romania, pe locul II în topul Federaţiei Romane de  Atletism fiind ştafeta feminină de 4x400 metri (Andrea Mikloş, Bianca Răzor, Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă,, iar pe locul III, Elena Panţuroiu (triplusalt). În topul FR Atletism ar urma să mai intre echipa feminină a Romaniei care a obţinut, în 11 decembrie, medalia de bronz la Campionatele Europene de cros. Topul final va fi prezentat, iar atleţii premiaţi, miercuri, la Gala Atletismului Romanesc 2016.

Viitorul a urcat în frunte

Formaţia FC Viitorul a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Concordia Chiajna, în ultimul meci al etapei a XX-a a Ligii I, şi a urcat pe primul loc în clasament. Golurile au fost marcate, pentru oaspeţi, de Benzar (’12 – din lovitură liberă (’70 – la o respingere greşită a portarului Bălgrădean), iar pentru Concordia a redus din handicap în min. 85. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Gheorghe Hagi a urcat pe primul loc în clasament cu 39 de puncte, urmată de Gaz Metan Mediaş şi Steaua, ambele cu cate 37 de puncte.

Annemarie Părău se retrage

Baschetbalista Annemarie Părău se retrage din echipa naţională de baschet feminin a Romaniei, pentru care a jucat în ultimii 15 ani, sportiva declarand că a fost o decizie greu de luat şi a contat mult necalificarea reprezentativei la Campionatul European din 2017. Annemarie Părău (32 de ani) a jucat pentru naţionala tricoloră în ultimii 15 ani pe postul de conducător de joc, participand cu reprezentativa la turneele finale ale Campionatului European din 2005 şi 2007. În carieră, sportiva a mai evoluat în ţară la ICIM Arad, CSM Targovişte, CSM Satu Mare, CSU Alba Iulia, iar în străinătate la echipe din Belgia, Franţa şi Israel. În luna noiembrie, naţionala Romaniei, cu Annemarie Părău în lot, a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017. 

De unde lipseşte Cristiano?

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, "Balonul de Aur", nu a fost inclus în echipa ideală a fazei grupelor Ligii Campionilor, a anunţat, marţi, site-ul oficial al UEFA. Ronaldo a caştigat, luni, Balonul de Aur pentru a patra oară în carieră. Echipa ideală a fazei grupelor Ligii Campionilor este următoarea: Jan Oblak (Atletico Madrid) – Mathias Jørgensen (FC Copenhaga), Sergio Escudero (FC Sevilla), Ludwig Augustinsson (FC Copenhaga) – Mesüt Özil (Arsenal Londra), Andre Silva (FC Porto), Riyad Mahrez (Leicester City), Ricardo Quaresma (Beşiktaş Istanbul) – Lionel Messi (FC Barcelona), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Dries Mertens (SSC Napoli).

Laureaţii tenisului mondial

Tenismenul britanic Andy Murray şi jucătoarea germană Angelique Kerber au fost desemnaţi, marţi, jucătorii anului 2016 de Federaţia Internaţională de Tenis. Murray şi Kerber, care au primit această distincţie în premieră, au încheiat anul pe primul loc în clasamentele ATP, respectiv, WTA. Cea mai bună pereche de dublu masculin a fost desemnată cea formată din britanicul Jamie Murray, fratele mai mare al lui Andy Murray, şi brazilianul Bruno Soares. Premiul pentru cea mai bună pereche feminină a fost caştigat de franţuzoaicele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic din Franţa.

Genk vinde un jucător în Anglia

Leicester  City este foarte aproape de a finaliza transferul mijlocaşului defensiv Wilfred Ndidi de la adversara Astrei din Liga Europa, Genk, în schimbul sumei de 14 milioane de lire sterline (aproape 17 milioane de euro). Internaţionalul nigerian, în varstă de 19 ani, cu 23 de meciuri în acest sezon în toate competiţiile, va efectua vizita medicală şi va semna în curand un contract pe cinci ani cu Leicester, club la care va ajunge în ianuarie, după deschiderea perioadei de transferuri.Echipa Astra Giurgiu va întalni formaţia belgiană în 16-imile de finală ale Ligii Europa, s-a stabilit, luni, la tragerea la sorţi de la Nyon. Campioana Romaniei va juca manşa tur pe teren propriu, în 16 februarie 2017. Returul va avea loc la 23 februarie, în Belgia.

Regele depăşirilor

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a efectuat 78 de depăşiri în sezonul recent încheiat, cele mai multe din 1983, de cand producătorul de pneuri Pirelli monitorizează acest fel de manevre în timpul curselor de Formula 1. Dintre cele 78 de depăşiri, olandezul a reuşit 18 în calitate de pilot al echipei Toro Rosso, pentru care a concurat în primele patru Grand Prix-uri, iar celelalte 60 pentru Red Bull.  Verstappen, 19 ani, cel mai tanăr pilot din F1, a efectuat şi anul trecut, în care a debutat, cele mai multe depăşiri în timpul sezonului, 49, dar în 2015 Campionatul de Formula 1 a avut 19 etape, faţă de 21 în 2016, cele mai multe din istorie. Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari este pilotul care a fost întrecut de cele mai puţine ori în 2016, doar o dată, de către Verstappen, la MP al Braziliei. Spaniolul Fernando Alonso de la McLaren-Honda a caştigat cele mai multe poziţii în primul tur al unui Grand Prix, 41, în sezonul 2016. În total, Pirelli a înregistrat 866 de depăşiri în acest an, cu o medie de 41,2 pe cursă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.