Sport

Sunt şanse mari la medalii

Ziarul de Vrancea
12 dec 2016 588 vizualizări
Handbalistele tricolore întalnesc astăzi, Cehia de la ora 17:00, iar maine de la 19:30 se vor confrunta cu Danemarca pentru un loc în semifinalele Campionatului European din Suedia

Naţionalele de handbal feminin ale Rusiei, Romaniei şi Norvegiei au obţinut victorii duminică, la Helsingborg, în primele partide din grupa principală II, la Campionatul European din Suedia, tricolorele fiind în clasament pe loc de semifinale. Duminică s-au disputat primele partide în grupa II, din care face parte şi Romania, rezultatele înregistrate fiind următoarele: Cehia – Rusia 24-26 (12-14), Romania – Ungaria 29-21 (15-9), Danemarca – Norvegia 20-22 (9-14). În urma rezultatelor din prima etapă, clasamentul în grupa II este următorul: 1. Norvegia – 6 p; 2. Romania – 4 p; 3. Danemarca – 4 p; 4. Cehia – 2 p; 5. Rusia – 2 p; 6. Ungaria – 0 p. În partida Danemarca – Norvegia, jucătoarea daneză Stine Jørgensen, care era la egalitate cu Cristina Neagu în clasamentul marcatoarelor, a înscris trei goluri, în comparaţie cu Cristina, autoare a zece reuşite.
Astăzi, de la ora 17:15, în primul meci din runda a II-a a grupei principale II, echipa Romaniei va întalni Cehia, o formaţie surprinzător revenită în elita handbalului feminin european, dar care a înregistrat rezultate promiţătoare, o victorie în faţa Ungariei şi eşecuri la limită cu echipe mult mai bine cotate. În loul formaţiei antrenate de Jan Basny figurează jucătorare care evoluează în ligile din Suedia, Franţa şi Germania. Cele mai experimentate jucătoare sunt Michaela Hrbkova (inter dreapta), Kristyna Salcakova (extremă stangă) şi Petra Ruckova (centru), iar cea mai periculoasă în atac este centrul Iveta Luzumova, colegă cu Crina Pintea, la echipa germană Thüringer. În continuare, la Helsingborg vor avea loc partidele Ungaria – Norvegia şi Danemarca.
Aseară, s-au disputat la Göteborg meciurile din runda a doua a grupei preliminare I. Primul joc a consfinţit din nou talentul echipei Spaniei de a risipi puncte. Nerea Peña, Alexandrina Cabral, Macarena Aguiar şi “prietena noastră” de la CSM, Carmen Martin, au condus tot timpul meciului cu Germania, dar  cu şapte minute înainte de final, germanele au trecut la carmă într-o fază în care elevele lui Roberto Dueñas au jucat în inferioritate şi au scos portarul. Dar Dinah Eckerle a nimerit poarta adversă şi spaniolele au alergat după egalare, pe care au obţinut-o în min. 57 prin Nerea Peña. Pană în final nu s-a mai marcat, astfel încat scorul final a fost egal,  20-20 (12-9). Aseară s-au mai disputat partidele Olanda – Serbia şi Suedia – Franţa, dar situaţia în grupă este extrem de complicată.  Mai trebuie să spunem că ultimele partide din ambele grupe vor avea loc maine, Romania înfruntand Danemarca, de la ora 19:30, într-un duel pentru medalii. , iar echipele de pe locul 3 vor juca pentru clasarea finală pe locurile 5-6. Semifinalele şi meciul pentru locurile 5-6 vor avea loc în 16 decembrie, iar finalele în 18 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.