Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Din nou, PSG - Barcelona

Ziarul de Vrancea
12 dec 2016 548 vizualizări
Echipa Real Madrid, deţinătoarea trofeului, va întalni formaţia SSC Napoli, în timp ce derbiul optimilor de finală ale Ligii Campionilor va fi Paris Saint-Germain - FC Barcelona, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi de la Nyon.

Celelalte dispute din Liga Campionilor sunt: Manchester City – AS Monaco, Benfica Lisabona – Borussia Dortmund, Bayern München – Arsenal, FC Porto – Juventus, Bayer Leverkusen – Atletico Madrid, FC Sevilla – Leicester City. Partidele tur se vor disputa la 14, 15, 21 şi 22 februarie, returul fiind programat la 7, 8, 14 şi 15 martie. Tragerea la sorţi a fost efectuată de fostul internaţional olandez Ruud Gullit.

Contestaţia, leac pentru neputinţă

Oficialii FC Steaua au depus o contestaţie la observatorul meciului cu Astra Giurgiu, reclamand faptul că gazdele nu au avut în lotul pentru partida de duminică doi jucători formaţi la club. "Eu vreau să caştig pe teren, dar vreau să le arăt eu lor, ca să mai cante în vestiar de Steaua, cum au făcut-o după calificare. Am făcut contestaţia. Dacă nu au pe foaie doi jucători formaţi de club se dă aceeaşi sancţiune ca şi cand n-ai juca cu un jucător U21. De ce credeţi că o fac? Dacă vom caştiga, luăm 3 puncte. Dacă nu, nu voi mai respecta nici eu regulamentul. Să vedem acum ce o să facă comisiile. Eu vreau să nu se întample nimic, că după aia nu mai joc nici eu cu un jucător U21”, a declarat Becali, potrivit digisport.ro. Astra se apără susţinand că o astfel de regulă nu există. Potrivit conducătorilor giurgiuveni, regulamentul prevede ca o grupare din Liga I să aibă patru jucători formaţi la club în lotul pentru sezonul în curs, nu pe foaia de joc.

Lăcătuş, sergent major

Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director-tehnic) al secţiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua Bucureşti, iar echipa de seniori va folosi emblema FC Steaua, gruparea lui Gigi Becali, pe care a caştigat-o în instanţă a anunţat, luni, site-ul oficial al grupării MApN. "Contractul de colaborare perfectat în data de 12 decembrie prevede o strategie de dezvoltare integrată a acestei discipline sportive pe următorii cinci ani, care include înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori şi înscrierea acesteia în liga a IV-a, începand cu sezonul competiţional 2017-2018. Astfel, prin promovări succesive în ligile superioare, echipa de fotbal seniori a CSA ar urma să evolueze, începand cu sezonul 2020-2021, în Liga Naţională, pe noul stadion de fotbal din Ghencea", se arată pe site-ul CSA Steaua.  În varstă 52 de ani, Lăcătuş a antrenat şi echipa lui Gigi Becali, în trei mandate, 2007-2008, 2009 şi 2010-2011. Ultima echipă pregătită de el a fost Poli Iaşi, în 2013-2014.

Puştii lui Hagi se bat cu danezii

Formaţia FC Viitorul va întalni echipa daneză FC Copenhaga în play-off-ul UEFA Youth League, competiţie rezervată jucătorilor sub 19 ani, conform tragerii la sorţi care a avut loc luni, la Nyon. FC Viitorul va disputa meciul cu FC Copenhaga pe teren propriu, la 7 sau 8 februarie 2017. Echipa care se va impune în play-off se va califica în optimile de finală ale Youth League.

Glinţă, locul opt la 200 m spate

Înotătorul Robert Glinţă s-a clasat, duminică, pe locul opt în finala probei de 200 de metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Windsor, în Canada. Glinţă a fost cronometrat cu timpul de un minut, 52 de secunde şi 57 de sutimi. Medalia de aur a fost caştigată de polonezul Radoslaw Kawecki (1:47.63), urmat de americanul Jacob Pebley (1:48.98) şi japonezul Masaki Kaneko (1:49.18).

Care-i hoţul, care-i prostul?

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că oficialii clubului Dinamo i-au propus transferul atacanţilor Harlem Gnohéré şi Dorin Rotariu, solicitandu-l în schimb pe fundaşul Alin Toşca şi suma de două milioana de euro. "Nu s-a întalnit hoţul cu prostul", le-a răspuns Becali rivalilor. Becali a promis că va investi cinci milioane de euro pe transferuri în această iarnă.

Morariu, reales în fruntea Rugby Europe

Octavian Morariu, vicepreşedintele COSR, a fost reales în funcţia de preşedinte al Rugby Europe, forul continental de profil, la Adunarea Generală de alegeri. Adunarea Generală a Rugby Europe a avut loc la Paris, iar Octavian Morariu a fost ales cu unanimitate de voturi, toţi cei 319 membri prezenţi exprimand-şi opţiunea spre vicepreşedintele COSR pentru a conduce forul continental în următorii patru ani. Octavian Morariu (55 de ani) este şi membru al Comitetului Olimpic Internaţional. Morariu a condus Federaţia Romană de Rugby (2001-2003), a deţinut funcţii în administraţia forului europen, iar din 2013 este preşedintele Rugby Europe. De asemenea, Morariu a fost şi preşedinte al COSR (2004-2014), funcţie la care a renunţat în 15 aprilie 2014, după ce fusese ales membru CIO.

Schimbare de selecţioner

Selecţionerul Finlandei, Hans Backe, a fost demis, ieri, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare înregistrate de finlandezi cu el la conducerea tehnică. Noul antrenor este Markku Kanerva. Backe era selecţionerul Finlandei de mai puţin de 12 luni, perioadă în care echipa a înregistrat nouă înfrangeri şi două remize. Kanerva, în varstă de 52 de ani, este fost antrenor al naţionalei under 21 a Finlandei. El a semnat un contract pe trei ani. Reprezentativa Finlandei se află pe locul cinci, penultimul, în clasamentul grupei I de calificare la Cupa Mondială din 2018, cu doar un punct obţinut în patru meciuri. Primele patru poziţii sunt ocupate de Croaţia (10 puncte), Ucraina (8 puncte), Islanda (7 puncte) şi Turcia (5 puncte). Ultima este naţionala din Kosovo, cu un punct, la fel ca Finlanda, dar cu un golaveraj inferior.

Nesimţire confederală

Echipele Chapecoense şi Atletico Mineiro au fost amendate de Confederaţia Braziliană de Fotbal şi au pierdut la "masa verde" cu 0-3, după ce nu s-au prezentat la meciul direct care ar fi trebuit să se dispute duminică, în ultima etapă, informează Marca. Cele două grupări au fost amendate cu cate 30.000 de dolari. Faptul că ambele formaţii au pierdut meciul la "masa verde" cu scorul de 0-3 nu a influenţat lupta pentru retrogradare şi cea pentru titlu şi cupele continentale, Chapecoense terminand pe locul 11, iar Atletico Mineiro pe poziţia a patra. La 1 decembrie, cele două cluburi au decis de comun acord să nu dispoute meciul din ultima etapă, după ce antrenorul Caio Junior, şi 19 fotbalişti de la Chapecoense au decedat, la 29 noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2684 zile, 20 ore, 52 minute, 13 secunde
Rusine federatiei braziliene de fotbal ! Daca echipa a pierit in accident cine ar fi trebuit sa joace?? Poate paznicii si personalul de serviciu. Rusine !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.