Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Chipciu şi Stanciu înscriu pentru Anderlecht

Ziarul de Vrancea
9 dec 2016 604 vizualizări
Fotbaliştii echipei Anderlecht Bruxelles, Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, au marcat cate un gol în meciul pierdut, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-3, în faţa formaţiei Saint Etienne, în ultima etapă a grupei C a Ligii Europa.

Chipciu, care a jucat pană în minutul 60, a înscris în minutul 21. Stanciu a fost integralist şi a marcat în minutul 31. Ambele goluri romaneşti au venit din centrări de pe partea  dreaptă ale ghanezului Frank Acheampong. Chipciu a deschis scorul în diagonală de la 8 metri, Stanciu dintr-un şut cu efect de la 10 m.  Pentru Saint-Etienne au punctat Söderlund ('62 şi '67) şi Monnet-Paquet ('73). În min. 54, cand scorul mai era 2-0 pentru Anderlecht, jucătorul Saivet, de la St. Etienne, a ratat un penalty.

Deprimare plăcută, Rambaudi!

Fostul fotbalist italian Roberto Rambaudi a declarat, joi seară, că este deprimant faptul că Internazionale Milano a fost eliminată din cupele europene, dar Astra Giurgiu sau alte echipe mediocre s-au calificat în faza următoare a Ligii Europa.  Roberto Rambaudi, în varstă de 50 de ani, a jucat pentru echipe ca Torino, Atalanta şi Lazio. El a evoluat şi în două meciuri pentru naţionala Italiei, în 1994. Internazionale Milano a învins  pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Sparta Praga, dar a fost eliminată din Liga Europa, încheind pe ultimul loc în grupa K, din care au acces în faza următoare Sparta Praga şi echipa lui Ovidiu Hoban, Hapoel Beer Sheva. În grupa E, Astra Giurgiu a remizat pe Arena Naţională cu AS Roma, scor 0-0. Ambele echipe au acces în 16-imile Ligii Europa.

Baschetbalişti romani la Cupa Mondială

Naţionala de baschet masculin a Romaniei va juca pentru prima dată în istoria sa în preliminariile Cupei Mondiale, pentru ediţia din 2019, care va avea loc în China, tricolorii beneficiind de schimbarea de regulament a FIBA, potrivit căreia toate cele 24 de echipe participante la CE2017, la care participă şi Romania, intră automat în calificările pentru World Cup. Naţionala masculină a Romaniei este calificată direct la turneul final al Campionatului European din 2017 datorită faptului că găzduieşte o grupă preliminară, la Cluj. Regulamentul calificărilor pentru participarea la Cupa Mondială a fost schimbat de FIBA, astfel că Romania beneficiază pe termen lung de această calificare la turneul final al CE 2017. Primul pas în preliminariile Cupei Mondiale din 2019, care va avea loc în China, este prevăzut sambătă, cand la Praga va avea loc tragerea la sorţi a grupelor din primul tur preliminar. Romania nu este angrenată în această fază cu 13 echipe, din care opt se vor alătura celor 24 participante la CE-2017. Va urma o nouă tragere la sorţi, pentru opt grupe a cate patru echipe, iar primele meciuri se vor juca la puţin timp după încheierea CE-2017, adică între 20 şi 28 noiembrie 2017.

Glinţă a mai bătut un record

Înotătorul Robert Glinţă a stabilit un record naţional în proba de 50 de metri spate, în noaptea de joi spre vineri, la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Windsor (Canada). Glinţă a stabilit un record de 23.70 s în serii, în care s-a clasat pe locul IX, şi a îmbunătăţit recordul în semifinale, fiind cronometrat cu 23.64 s. Romanul a ocupat locul 11 şi a ratat astfel accederea în finală.  Însemifinale japonezul Junya Koga, cu 22.81 s, a doborat recordul continental asiatic. Robert Glinţă, antrenat de Adrian Gherghel, va mai înota, la Mondialele de la Windsor, la proba de 200 metri spate. Alţi înotători romani în competiţie sunt Bogdan Scarlat la 1500 metri liber şi Norbert Trandafir, la 50 metri fluture.

Mihaela Buzărnescu, doctor în sport

Sportiva Mihaela Buzărnescu, în varstă de 28 de ani, locul 421 WTA, a devenit doctor în educaţie fizică şi sport, a anunţat, ieri Federaţia Romană de Tenis. Jucătoarea a declarat că i-a fost mai greu să devină doctor decat i-a fost în tenis.  Buzărnescu a susţinut la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti teza cu tema "Optimizarea jocului de tenis la juniori U12-U14 prin dezvoltarea capacităţilor motrice şi psihomotrice". Mihaela Buzărnescu, fostă ocupantă a locului 141 în 2012, are în palmares 15 titluri ITF la simplu şi 31 la dublu, ultimele două în 2016, la Saguenay (cu Elena Bogdan) şi Tampico (cu Elise Mertens).

Kathy Rinaldi, în locul lui Mary Joe

Kathy Rinaldi, fostă ocupantă a locului şapte în clasamentul mondial, este noul căpitan al echipei de Fed Cup a SUA, unde îi succede lui Mary Joe Fernandez, a anunţat federaţia de tenis din Statele Unite (USTA), conform Reuters. Rinaldi, în varstă de 49 de ani, va avea atribuţii extinse, ea urmand să lucreze cu jucătoarele din echipa de Fed Cup pe parcursul sezonului WTA şi să se implice şi în procesul de dezvoltare şi formare a sportivelor. Kathy Rinaldi are în palmares trei titluri WTA la simplu şi două la dublu. Ea şi-a încheiat cariera sportivă în 1997. În 1981, la 14 ani şi 19 zile, a devenit cea mai tanără jucătoare care se impune într-un meci la Wimbledon, record pe care l-a deţinut pană în 1990. Mary Joe Fernandez a renunţat la postul de căpitan al echipei de Fed Cup, în luna octombrie, spunand că vrea să se dedice mai mult familiei..

Aloian, deposedat de medalie

Boxerul rus Mişa Aloian a fost deposedat de medalia de argint cucerită în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, competiţie în timpul căreia a fost depistat pozitiv cu ocazia unui control antidoping, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.  Aloian, dublu campion mondial, a fost testat pozitiv la tuaminoheptan, un stimulent interzis, pe 21 august, imediat după finala pierdută în faţa uzbekului Şahobidin Zoirov, în turneul olimpic de box de la Rio, la categoria 52 kg.  Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat joi că sancţiune la adresa Rusiei au fost prelungite pană la noi ordine.

Infantino nu-l respectă pe Blatter

Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, îl acuză pe actualul conducător al forului, Gianni Infantino, de lipsă de respect faţă de el, precizand că oficialul i-a spus că va lucra pentru rezolvarea anumitor probleme din federaţia internaţională, dar apoi nu i-a răspuns la telefoane. "După alegeri am avut o relaţie foarte bună. A venit la mine acasă şi am discutat. I-am spus că am o listă de probleme care ar trebui rezolvate la FIFA. Mi-a spus: «Voi lucra la asta», iar apoi nu a mai revenit. Am întrebat, i-am trimis o scrisoare, am numărul lui personal de telefon şi mi s-a spus că este corect. Nu am primit niciun răspuns, niciodată. Nu am mai văzut nicăieri ca noul preşedinte să nu îl respecte pe vechiul preşedinte", a spus Blatter pentru BBC. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a anunţat, ieri, menţinerea suspendării de şase ani din orice activitate legată de fotbal dictată de FIFA împotriva lui Joseph Blatter.

A murit regele velelor

Danezul Paul Elvström, primul sportiv care a caştigat patru titluri consecutive la Jocurile Olimpice la yachting, a decedat, ieri, la casa sa din Hellerup, la varsta de 88 de ani, transmite Reuters.  Elvström a cucerit prima sa medalie olimpică de aur la varsta de 20 de ani, în 1948, la Jocurile de la Londra, la clasa Licurici. Apoi a trecut la clasa Finn, caştigand aurul olimpic în 1952 la Helsinki, în 1956 la Melbourne şi în 1960 la Roma.  Sportivul danez a concurat la opt ediţii ale Jocurilor Olimpice, ultima fiind la Seul, în 1988, cand avea 60 de ani. El a cucerit 11 titluri mondiale, la 7 categorii diferite, precum şi şapte titluri europene.
Elvstrom şi-a făcut un nume şi în dezvoltarea echipamentului de yachting, înfiinţand o fabrică de profil.  A fost desemnat cel mai bun sportiv danez al secolului trecut, în 1996, fiind şi unui dintre primii şase sportivi incluşi în galeria celor mai mari sportivi din yachtingul mondial - World Sailing Hall of Fame, în 2007.

Căscatul Varane a fost jefuit

Internaţionalul francez al echipei Real Madrid, Raphael Varane, a uitat să activeze sistemul de alarmă la locuinţa sa, cand a plecat pentru a juca împotriva formaţiei Borussia Dortmund, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, astfel că hoţii au profitat şi au sustras bani şi obiecte de 70.000 de euro, scrie El Mundo. Spargerea a avut loc miercuri seară, cand Varane a fost integralist în meciul de pe teren propriu cu Borussia Dortmund, scor 2-2. Hoţii au sustras din locuinţa aflată într-o zonă luxoasă din Madrid bijuterii, bani, îmbrăcăminte şi alte obiecte: 12 ceasuri, unele în valoare de 4.000 de euro, 3.800 de euro cash, bijuterii de 10.500 de euro, şase valize şi multe haine, accesorii şi perechi de încălţăminte. Raphael Varane a declarat la poliţie că a uitat să activeze sistemul sofisticat de alarmă de la locuinţa sa atunci cand a plecat la meci.

Baschetbaliştii huligani

Baschetbaliştii echipei Sacramento Kings, DeMarcus Cousins şi Matt Barnes, sunt acuzaţi că au agresat două femei în noaptea de duminică spre luni, la New York, informează Le Figaro. Agresiunea ar fi avut loc într-un club de noapte din Manhattan. "Noi nu credem că a fost o agresiune şi ne aşteptăm ca acest caz să nu ajungă în instanţă", a declarat avocatul celor doi sportivi, Alex Spiro. Barnes a mai avut probleme în 2015, după un conflict violent cu fostul sportiv Derek Fischer. Atunci, Matt Barnes a fost suspendat două meciuri de NBA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.