Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andone, cerut de Sunderland

Ziarul de Vrancea
8 dec 2016 906 vizualizări
Atacantul formaţiei Deportivo La Coruña, Florin Andone, se află în atenţia clubului englez Sunderland, a anunţat, ieri, site-ul calciomercato.com

Internaţionalul roman în varstă de 23 de ani mai are contract cu Deportivo La Coruna pană în vara anului 2021, iar în acest sezon a reuşit să marcheze cinci goluri. După disputarea a 14 etape din campionatul Angliei, Sunderland se află pe locul 18, retrogradabil, cu 11 puncte. Sunderland este antrenată de David Moyes, iar cei mai cunoscuţi jucător ai echipei sunt sud-africanul Pienaar, belgienii  Januzaj şi Denaer şi portarul Mannone.

Glinţă, locul VII la Mondiale

Înotătorul Robert Glinţă s-a clasat, miercuri, pe locul şapte în finala probei de 100 de metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Windsor, în Canada. Glinţă, care se afla pe poziţia secundă la jumătatea cursei, a terminat pe poziţia a şaptea cu timpul de 50,52 s. Medalia de aur a fost caştigată de australianul Mitchell Larkin (49.65 s), urmat de rusul Andrei Şsabasov (49.69 s) şi chinezul Xu Jiayu (50.02 s). Robert Glinţă mai are două starturi la Campionatele Mondiale de la Windsor, în probele de 50 şi 200 metri spate.

Rambé are făraşul pregătit

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că oficialii clubului negociază rezilierea contractului cu atacantul Rambé, după incidentele de la meciul cu FC Viitorul. "Nu comentez acel incident. şi acolo am încercat să calmez spiritele. După acest incident am ieşit puţin şifonaţi la capitolul imagine. Rambé este jucătorul nostru, dar ne dezicem de atitudinea lui. El şi-a primit pedeapsa, iar conducerea a început discuţiile cu el pentru rezilierea contractului", a spus Mulţescu. Atacantul echipei CS Universitatea Craiova, Rambé, şi fundaşul formaţiei FC Viitorul, Sorin Rădoi, au fost suspendaţi cate şase jocuri, iar tehnicianul Gheorghe Hagi a primit avertisment din partea Comisiei de Disciplină a FRF, după incidentele de la meciul direct. Rambe a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei, iar Rădoi una de 11.300 de lei. De asemenea, portarul Teodor Rîmniceanu (FC Viitorul) a fost suspendat pentru trei jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 6.000 de lei.

Să n-audă de Trump!

Baschetbalistul echipei Cleveland Cavaliers, LeBron James, a refuzat, ieri să se cazeze alături de ceilalţi coechipieri într-un hotel din New York deţinut de Donald Trump. "Nu încerc să transmit vreun mesaj. Sper pentru familia mea, pentru noi toţi, ca Trump să fie unul dintre cei mai buni preşedinţi. Să nu stau în acest hotel este doar o chestiune de preferinţă personală", a declarat James. Oficialii formaţiei Cleveland Cavaliers au rezervat cazarea la hotelul Trump SoHo înainte ca Donald Trump să caştige alegerile prezidenţiale în Statele Unite ale Americii. LeBron James a fost unul dintre susţinătorii lui Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat în campania prezidenţială americană din 2016. La vizita tradiţională la Casa Albă a campionilor NBA, James a precizat că nu este sigur că va fi prezent şi la o întalnire cu Donald Trump în cazul în care Cleveland Cavaliers va mai caştiga titlul. Echipa Cleveland Cavaliers a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 126-94, formaţia New York Knicks. LeBron James a reuşit 25 de puncte în acest meci.

Isinbaeva va combate dopingul rus

Fosta atletă rusă Elena Isinbaeva, dublă campioană olimpică (2004, 2008), şi triplă campioană mondială (2005 2007, 2013) la săritua cu prăjina va deveni preşedintele Biroului Executiv al Agenţiei Antidoping din Rusia (RUSADA).  "Modul în care vom lupta împotriva dopajului va readuce încrederea în RUSADA. Acesta este principalul nostru obiectiv", a declarat Isinbaeva. Din acest motiv, Elena Isinbaeva se va retrage din cursa pentru preşedinţia Federaţiei Ruse de Atletism. Alegerile pentru acest for vor avea loc astăzi

Campionat cu arbitraj video

Arbitrajul video va fi folosit în premieră în competiţiile organizate de FIFA, la Campionatul Mondial al cluburilor care va începe joi în Japonia. "Este un mare pas înainte pentru fotbal", a declarat Marco van Basten, directorul diviziei de dezvoltare tehnică a FIFA. Campionatul Mondial al cluburilor a debutat ieri, la Yokohama, cu meciul dintre echipa japoneză Kashima Antlers şi formaţia neo-zeelandeză Auckland City. Japonezii au marcat cu 2-1, prin golurile marcate de Akasaki (’67) şi Kanazaki (’88), respectiv, Kim Dae-wook (’50).  Îîn sferturile de finală, Kashima Antlers va întalni, duminică, de la ora 12.30, echipa sud-africană Mamelodi Sundowns. Tot duminică, de la ora 09.00, în aceeaşi fază va avea loc meciul Jeonbuk Hyundai (Coreea de Sud) - Club America (Mexic).  Aceste partide au loc la Osaka.

Invitaţi la Barcelona

Oficialii clubului FC Barcelona au anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că au invitat gruparea braziliană Chapecoense la ediţia din 2017 a Trofeului Joan Gamper.Pe langă meciul amical, FC Barcelona îşi doreşte să participe la reconstrucţia echipei braziliene, care şi-a pierdut mare parte din jucători şi staful tehnic într-un accident aviatic. Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Asociaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat oficial că echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud. În urma deciziei CONMEBOL, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

Noah, în locul Améliei

Fostul tenisman Yannick Noah, în varstă de 56 de ani, a fost numit, ieri, în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei. Noah, care la sfarşitul lunii noiembrie a fost confirmat în funcţia de căpitan nejucător al echipei Franţei de Cupa Davis, o va înlocui la naţionala feminină pe Amélie Mauresmo.Yannick Noah, care a mai pregătit echipa de Fed Cup a Franţei în perioada 1997-1998, va debuta în noua funcţie într-un meci cu Elveţia, la Geneva, în perioada 11-12 februarie 2017, în primul tur al Grupei Mondiale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.