Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Oferte interesante pentru Keşeru

Ziarul de Vrancea
1 dec 2016 821 vizualizări
Atacantul echipei Ludogoreţ Razgrad, Claudiu Keşeru, se află în atenţia cluburilor italiene AC Fiorentina şi Lazio Roma, a anunţat site-ul calciomercato.com. Conform sursei citate, de internaţionalul roman se mai interesează şi formaţia Aston Villa, din liga a doua engleză.

Keşeru, în varstă de 29 de ani, este cotat în acest moment la patru milioane de euro. La AC Fiorentina sunt legitimaţi portarul Ciprian Tătăruşanu şi mijlocaşul Ianis Hagi, în timp ce la Lazio Roma joacă fundaşul Ştefan Radu. Claudiu Keşeru evoluează la Ludogoreţ Razgrad din vara anului 2015, iar în acest sezon este lider în clasamentul golgheterilor din Bulgaria, cu 11 reuşite în 15 meciuri.

La Brăila, cu tăticu’

Handbalista Eliza Buceschi a semnat un contract cu echipa Dunărea Brăila, unde va fi antrenată chiar de tatăl ei, Costică Buceschi, ambii urmand să plece peste două zile cu naţionala Romaniei la Campionatul European din Suedia. Eliza Buceschi (23 de ani) a început actuala stagiune în Danemarca, la FC Midtjylland, unde nu s-a adaptat însă. A jucat cu formaţia daneză chiar în grupa în care s-a aflat şi CSM Bucureşti în Liga Campionilor, obţinand calificarea în fazs următoare. După încheierea partidelor din grupele preliminare ale Ligii Campionilor, handbalista care joacă pe postul de centru a ajuns la un acord cu conducerea echipei daneze pentru o despărţire pe cale amiabilă, iar apoi s-a prezentat la reunirea echipei naţionale. Eliza Buceschi a mai evoluat în carieră la HCM Baia Mare, cu care a caştigat titlul naţional în 2014, la Oltchim Ramnicu Valcea, Thüringer HC şi FC Midtjylland.

Final de tur în grupele BCL

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formaţia italiană Umana Venezia, cu scorul de 69-73 (33-34), în ultima partidă din turul grupei B din Basketball Champions League.  Pentru CSM Oradea au marcat Lucic 15 puncte, Denison 14, Mirkovic  12, Zeno 9, Mandache 9, Pasalici 8, Paşca 2, iar de la Umana s-a remarcat Haynes 17 puncte. În urma rezultatului, CSM Oradea are 10 puncte în clasamentul grupei B la finalul turului, clasament care arată astfel: 1. Le Mans – 13 p; 2. Venezia – 12 p; 3. Pînar Izmir – 11 p; 4. Avtodor Saratov – 10 p; 5. Maccabi – 10 p; 6. Oradea – 10 p; 7. Kataja – 10 p; 8. Himik Iujnîi – 8 p.  În grupa B urmează meciurile retur, iar CSM Oradea va juca în 6 decembrie, în deplasare, cu turcii de la Pinar. Primele patru echipe din cele cinci grupe, plus cele mai bune patru echipe de pe locul V se califică în play-off.

A murit un mare antrenor de box

Adrian Teodorescu, considerat unul dintre cei mai mari antrenori de box amator din lume, sub îndrumarea căruia Lennox Lewis a devenit campion olimpic în 1988, a decedat la un spital din Toronto, din cauza unei forme de cancer al sangelui, la varsta de 73 de ani. Teodorescu, stabilit în Canada din 1982, conducea propriul club de box în Toronto, Atlas, prin care au trecut toţi medaliaţii canadieni la JO, începand din 1988. Egerton Marcus, vicecampion olimpic la Seul, în 1988, Chris Johnson, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 1991 şi la JO de la Barcelona, în 1992, Marc Leduc, vicecampion olimpic în 1992, dar şi tanărul Arthur Biyarslanov, 21 de ani, mare speranţă a boxului canadian, au fost elevii romanului. După ce Lennox Lewis a trecut la profesionişti, unde a caştigat mai multe titluri mondiale, Teodorescu i-a devenit consilier pugilistului, cei doi fiind strans legaţi de o relaţie de prietenie.

Southgate, uns selecţioner în Anglia

Tehnicianul Gareth Southgate va fi selecţionerul Angliei pentru patru ani, după ce a semnat un acord un federaţia engleză în acest sens. Gareth Southgate, în varstă de 46 de ani, a fost manager la naţionala de tineret, însă a fost numit în funcţie după demiterea lui Sam Allardyce. El a condus Anglia la patru meciuri, înregistrand două victorii şi două remize. Southgate are 57 de selecţii în naţionala Angliei.

Ianis Hagi a înscris cu Juventus

Fotbalistul Fiorentinei, Ianis Hagi, a înscris un gol în meciul caştigat de echipa under 19 a clubului din Florenţa, în deplasare, scor 4-1, în faţa formaţiei similare a grupării Juventus, în optimile de finală ale Cupei Italiei Primavera. Hagi a marcat în minutul 9. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Mlakar Perez şi Chiesa, iar pentru Juventus a marcat Zeqiri. Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 76, cand a fost elimnat Kastanos. Ianis Hagi a fost titular la Fiorentina Primavera şi a rămas pe teren pană în minutul 76. Fiorentina s-a calificat în urma acestui succes în sferturile de finală ale Cupei Italiei Primavera.

Bancu, exclus temporar

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că atacantul Nicuşor Bancu a fost exclus din lot pentru meciul cu Poli Timişoara, din etapa a XVIII-a a Ligii I, pe motive disciplinare."Nu vom conta în acest meci pe Bancu, care a fost exclus din lot pe motive disciplinare. La analiza jocului a cedat nervos, a avut o reacţie necontrolată, care ţine de felul lui de a fi mai reactiv verbal. Poate are nevoie de o perioadă de linişte, eu am răbdare cu fiecare jucător. Cel mai important este ca această perioadă să fie în beneficiul lui Bancu, pentru că ne dorim să caştigăm fiecare jucător. Trebuie să fim ca un comando, nu ne permitem luxul să pierdem jucători“, a spus Mulţescu.

Speranţe pentru CSM Digi

Vicecampioana Romaniei la polo CSM Digi Oradea a învins miercuri, pe teren propriu, echipa italiană Canottieri Napoli, cu scorul de 11-7 (1-2, 3-0, 2-3, 5-2), în manşa tur din sferturile de finală ale EuroCup. Pentru CSM Digi Oradea au marcat Negrean 4 goluri, Diaconu 2, Priotiasa 2, Gheorghe 1, Chioveanu 1, Georgescu 1 gol. Manşa retur se va disputa în 10 decembrie, în Italia, iar caştigătoarea din dubla manşă se va califica în semifinalele EuroCup. CSM Digi Oradea a ratat calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor, fiind eliminată în turul trei de formaţia germană Waspo Hanovra (7-12 şi 11-11). Formaţia orădeană a evoluat şi în primele două tururi preliminare ale Ligii Campionilor, în care a jucat şi campioana Steaua Bucureşti, eliminată în turul secund.

Marc marchează în Turcia

Fotbalistul echipei de eşalon secund Şanliurfaspor, Andrei Marc, a înscris un gol în meciul caştigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, în faţa formaţiei Kirklarelispor, din liga a treia, în grupele Cupei Turciei. Andrei Marc, integralist la gazde, a marcat în minutul 55, cu o lovitură cu capul  Şanliurfaspor are programat următorul meci din grupă la 14 decembrie, cu Gaziantepspor. Din grupă face parte şi echipa lui Raul Rusescu, Osmanlîspor.

De Zerbi, demis de la Palermo

Fostul jucător al echipei CFR Cluj, Roberto De Zerbi, a fost demis din funcţia de antrenor al echipei Palermo, el fiind numit la 6 septembrie, în locul lui Davide Ballardini, informează gruparea italiană. Demiterea lui De Zerbi survine după eliminarea echipei Palermo, la loviturile de departajare, în meciul cu Spezia. Roberto De Zerbi, în varstă de 37 de ani, a jucat la CFR Cluj în perioada 2010/2012. De Zerbi a caştigat cu CFR Cluj Liga I de două ori şi Cupa Romaniei. De Zerbi va fi înlocuit la conducerea echipei de Eugenio Corini. După ce şi-a încheiat cariera de fotbalist, el s-a apucat de antrenorat, preluand echipa de amatori Darfo Boario. în 2014, a preluat echipa Foggia, de unde a plecat în luna august.

Hamilton şi Verstappen, preferaţi lui Rosberg

Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost desemnat pilotul anului 2016, într-o anchetă realizată de Autosport în randul conducătorilor celor 11 echipe de Formula 1, în timp ce coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg, care a obţinut primul titlu mondial din carieră, a ocupat abia locul al treilea în acest sondaj. Jurnaliştii de la Autosport le-au cerut şefilor echipelor să întocmească un clasament al primilor zece piloţi în opinia lor. Sportivii au primit apoi puncte ca în sistemul oficial al Formulei 1, de la 25 pentru ocupantul primului loc la unul pentru al zecela. Votul la fost secret şi, în urma lui, Hamilton a aculumat 234 de puncte, cinci în plus faţă de anul trecut, cand britanicul a caştigat titlul mondial. El a fost urmat de Max Verstappen de la Red Bull, cu 183 de puncte, şi abia apoi de Nico Rosberg, cu 176 de puncte, poziţie pe care a o ocupat-o şi în iererhia similară din 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.