Sport

Hamilton starneşte controverse

Ziarul de Vrancea
28 nov 2016 953 vizualizări
trategia pilotului britanic în ultima cursă de Formula 1 a sezonului, care a încercat să-şi asigure titlul mondial, fără a ţine cont de indicaţiile prin radio, nu a picat bine echipei sale, Mercedes, dar a fost aplaudată de rivali

Directorul executiv al echipei Mercedes, Toto Wolff, a declarat că se gandeşte să-l sancţioneze pe pilotul Lewis Hamilton, care nu a respectat indicaţiile echipei la Abu Dhabi Grand Prix, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, ediţia 2016. Piloţii Mercedes, Hamilton şi Nico Rosberg, s-au luptat pentru titlul mondial pe circuitul Yas Marina, germanul avand un avans de 12 puncte în clasamentul general, înaintea etapei din Emiratele Arabe Unite. Una dintre variantele lui Hamilton pentru a deveni campion mondial era să caştige cursa, iar Rosberg să nu prindă podiumul. Astfel, Hamilton, care a plecat din pole position şi a trecut imediat după start la conducerea cursei, şi-a impus ca tactică să imprime un ritm lent, în ideea că Rosberg, al doilea pe grilă, va fi pus sub presiune şi întrecut de piloţi de la Ferrari şi de la Red Bull. În finalul cursei, Sebastian Vettel, cu un monopost Ferrari echipat cu pneuri mai rapide şi mai puţin uzate, avea posibilitatea să-i întreacă pe cei doi piloţi Mercedes şi să caştige cursa. În ciuda indicaţiilor primite de la directorul tehnic al echipei, Hamilton nu a ridicat ritmul cursei.  În cele din urmă, Vettel nu a declanşat un atac asupra compatriotului său Rosberg, iar Hamilton a trecut primul linia de sosire, pentru al 53-lea succes în F1, dar Rosberg, clasat al doilea, a devenit campion mondial. Ingorarea ordinelor de către Hamilton nu a fost pe placul conducătorilor echipei Mercedes. "Subminand o structură în public înseamnă că te pui mai presus decat echipa. Anarhia nu funcţionează în nicio echipă şi în nicio companie. Însă o altă parte din mine spune că era singura şansă a lui Lewis de a caştiga campionatul şi poate că nu poţi să-i ceri unui pilot care este unul dintre cei mai buni - dacă nu chiar cel mai bun - să se conformeze într-o situaţie în care instinctele nu îl pot face să se conformeze. Este vorba despre a găsi o soluţie cum să rezolvi asta în viitor, pentru că precedentul există. Poate fi o cerere de schimbare a regullor, ca astfel de situaţii să nu mai existe, sau poate fi o sancţiune. Nu sunt sigur spre ce să arăt cu degetul sau către care variantă se îndreaptă acul", a declarat Toto Wolff după cursă,  O decizie în privinţa lui Hamilton nu este uşor de luat, ţinand cont de faptul că britanicul a caştigat 32 din cele 53 de curse în care a concurat pentru Mercedes. Lewis Hamilton a venit înaintea sezonului 2013 la Mercedes şi a caştigat titlul mondial în 2014 şi 2015.
Pe de altă parte, şeful Red Bull, Christan Horner, consideră că Hamilton, nu avea altă soluţie pentru a se lupta cu şanse la caştigarea titlului mondial decat să imprime un ritm lent în cursă: "Felicitări lui Nico, a avut un sezon foarte bun, este un campion mondial meritat. Dar a fi fost naiv să te gandeşti că putea fi o altă abordare la ce era în joc. Hamilton a jucat total în cadrul regulamentului. Să caştige cursa nu îi era suficient. Avea nevoie de maşini între el şi Rosberg şi dacă s-ar fi îndepărtat de pluton nu ar mai fi creat această posibilitate. A caştigat cursa pilotand cat de lent a putut. Este ca în fotbal, cand o echipă se protejează de adversari bubuind mingea oriunde ca să nu le permită rivalilor să intre în posesie. Nu a făcut nimic murdar, nu a încălcat regulamentul şi ar fi nedrept să-l critici pe Lewis pentru modul în care a pilotat", a declarat Horner.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.