Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lotul handbalistelor pentru Europene

Ziarul de Vrancea
28 nov 2016 764 vizualizări
Antrenorii Ambros Martin şi Costică Buceschi au stabilit lotul de 18 jucătoare al naţionalei de handbal feminin pentru Campionatul European din Suedia, la care Romania va debuta în 5 decembrie, cu deţinătoarea titlului continental, Norvegia.

Între jucătoarele convocate figurează şi portarul Iulia Dumanska, de origine ucraineană, care a primit în acest an cetăţenia romană. Componenţa acestuia este următoarea, cu menţiunea că lotul oficial de 16 jucătoare (plus două rezerve) va fi stabilit la şedinţa tehnică dinaintea CE: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari, Ana Maria Iuganu, Elena Florică, Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Szücs, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Melinda Geiger, Laura Popa, Laura Chiper, Aneta Udriştoiu, Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea – jucătoare de camp. La Campionatul European din Suedia, Romania face parte din Grupa D şi va juca, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 decembrie) şi cu Croaţia (9 decembrie).

Barcelona, la cinci puncte sub Real

Echipa FC Barcelona a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 1-1 (0-0), cu formaţia Real Sociedad, într-un meci din etapa a XIII-a a campionatului Spaniei şi se află la şase puncte în urma liderului Real Madrid. Gazdele au deschis scorul prin Willian Jose, în minutul 53, oaspeţii reuşind egalarea prin Messi, în minutul 59. Înaintea derbiului “clasico” al fotbalului spaniol, FC Barcelona – Real Madrid, care se va disputa sambătă, de la ora 17:15, clasamentul în partea superioară arată astfel: 1. Real – 33 p; 2. Barcelona – 27 p; 3. Sevilla – 27 p; 4. Atletico Madrid – 24 p; 5. Sociedad – 23 p; 6. Villarreal – 22 p.

Problemele cu naturalizările în hochei

Reprezentanţii Federaţiei Romane de Hochei pe Gheaţă au afirmat, ieri, că dosarele de naturalizare a şapte hocheişti străini au fost respinse fără motiv, după ce au trecut de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. În replică, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, pentru News.ro, că dosarele s-au întors la federaţie, întrucat era specificat faptul că sportivii se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Preşedintele federaţiei, Mihai Covaliu, a afirmat că dosarele au primit toatel avizele, dar aşteaptă să intre în şedinţa de guvern.  Cei şapte hocheişti pentru care FRHG a depus documentaţia necesară obţinerii cetăţeniei romane sunt Denyî Zabludovski, Evgheni Emelianenko, Pavlo Borîsenko, Petro Kîrîcenko, Anton Butocinov (din Ucraina), Lajos Nyerges (Ungaria) şi  Patrick Polc (Slovacia).

Antrenorul pedofil a fost spitalizat

Antrenorul Barry Bennell, acuzat că abuza sexual juniori, a fost găsit, vineri seară, fără cunoştinţă la o adresă din Stevenage (nordul Londrei), fiind transportat la un spital, unde se află şi acum internat, a anunţat poliţia engleză.  Barry Bennell, în varstă de 62 de ani, fost căutător de talente şi antrenor la Crewe Alexandra, este acuzat de patru foşti fotbalişti de abuzuri sexuale. Andy Woodward, Steve Walters, Jason Dunford şi Chris Unsworth, care au varste de 43 şi 44 de ani, sunt cei care au vorbit pană în prezent despre traumele suferite cand erau juniori sub conducerea lui Bennell. Poliţia, clubul Crewe şi Federaţia Engleză de Fotbal (FA) au deschis anchete în urma acestor mărturii. Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC) a lansat o linie telefonică pentru semnalarea abuzurilor sexuale din fotbal.

“Mourinho a scăpat ieftin”

Antrenorul echipei Manchester United, José Mourinho, ar trebui suspendat şase etape, după ce a fost trimis în tribună la meciul cu West Ham United, a afirmat fostul arbitri Graham Poll. Mourinho s-a enervat după ce arbitrul Jon Moss i-a acordat cartonaşul galben lui Paul Pogba pentru simulare, în prima repriză a meciului de la Old Trafford. Tehnicianul considera ca mijlocaşul trebuia să primească o lovitură liberă. Mourinho a reacţionat aruncand o sticlă cu apă în teren. Arbitrul Moss a luat decizia de a-l trimite pe Mourinho în tribună, aceasta fiind a doua eliminare a portughezului în acest sezon, după meciul cu Burnley din octombrie. Echipa Manchester United a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), cu formaţia West Ham United, într-un meci din etapa a XIII-a a campionatului englez.

Derby anulat din cauza suporterilor

Derbiul oraşului Montevideo, dintre echipele Penarol şi Nacional, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, a fost anulat din cauza incidentelor provocate de suporteri. Suporterii formaţiei Penarol Montevideo s-au încăierat cu forţele de ordine în afara şi în interiorul stadionului Centenario şi cateva sute de persoane au fost arestate. În urma unei întruniri de urgenţă, la care au participat oficialii celor două cluburi, arbitrii şi şefii poliţiei, s-a decis ca întalnirea din etapa a XIII-a a campionatului uruguayan să nu se dispute. Penarol Montevideo ocupă locul 11 în clasament, cu 15 puncte, iar Nacional Montevideo se află pe poziţia a doua, cu 25 de puncte.

Palmeiras, al nouălea titlu

Formaţia Palmeiras a caştigat pentru a noua oară titlul de campioană în Brazilia, după ce a învins, ieri pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Chapecoense, în etapa a XXXVII-a, penultima a sezonului. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Fabiano, în minutul 25. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Palmeiras a acumulat 77 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de principala urmăritoare, Flamengo. Palmeiras, care în urmă cu două sezoane a reuşit să se salveze de la retrogradare în ultima etapă, nu mai caştigase titlul din 1994.

Premieră în NHL

Echipa Seattle Sounders s-a calificat în premieră în finala MLS, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Colorado Rapids, în meciul retur al finalei Conferinţei de Vest a ligii profesioniste nord-americane de fotbal, informează L'Equipe. În tur, Seattle Sounders s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Duminică, unicul gol al întalnirii a fost marcat de Morris, în minutul 56. În finala MLS, Seattle Sounders va întalni învingătoarea dintre echipele canadiene Montreal Impact şi Toronto FC. În tur, Montreal Impact s-a impus, acasă, cu scorul de 3-2. Manşa secundă a finalei Conferinţei de Est va avea loc în noaptea de miercuri spre joi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.