Sport

Georgian Cîmpeanu, campion european la kick-boxing

Dan Chiriac
27 nov 2016 3971 vizualizări
Sportivul din Focşani şi-a luat revanşa după înfrangerea de anul trecut

Georgian Cîmpeanu a învins în finala campionatului european de kick-boxing şi este noul campion european WAKO. Învins anul trecut, focşăneanul şi-a luat revanşa în acest an şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european. Plecat de mic din România, Georgian Cîmpeanu a ajuns să aibă la activ 13 titluri de campion al Italiei. Acesta este nepotul regretatului profesor Aurel Cîmpeanu Georgian Cîmpeanu locuieşte la Tivoli. Are numeroase medalii la king-boxing şi, totodată, urmează cursurile unei facultăţi din L’Aquila. Georgian Cîmpeanu are în palmares 13 titluri de campion al Italiei, 20 de cupe mondiale, 2 titluri de vicecampion european şi  2 titluri de campion mondial. Georgian Cîmpeanu a plecat împreună cu familia sa, de mic, în Italia. La numai 5 ani, împreună cu fratele Ionuţ, mama Viorica şi tatăl Mihai, sportivul a ajuns în Italia, în speranţa unei vieţi mai bune. După multe alte episoade sportive ale vieţii de copil, la 6 ani este dus de tatăl său într-o sală de sport, unde a început să practice karate. La 10 ani, acesta a trecut la kick boxing. În scurt timp, după mai multe demonstraţii, sportivul ajunge să facă parte din naţionala de karate cadeţi şi juniori, între anii 2008 şi 2011. Cîmpeanu a obţinut în 2010 prima medalie de aur la campionatul Mondial de Light Contact . Succesul a fost repetat trei ani mai târziu. După această mare reusită, drumul era deschis şi Gerogian a obţinut performaneţe după performanţe. în palmares, acesta are 13 titluri de campion al Italiei, 20 de cupe mondiale,  2 titluri de vicecampion european şi  2 titluri de campion mondial (2010 şi 2013). (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.