Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Monica Iagăr, şefă la Dinamo

Ziarul de Vrancea
25 nov 2016 969 vizualizări
Fosta atletă Monica Iagăr a fost numită de Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, preşedinte interimar al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, au declarat surse din cadrul grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare

Monica Iagăr va ocupa această funcţie pe o perioadă de maximum şase luni. Ea îl înlocuieşte pe George Cosac, care a îndeplinit atribuţiile de preşedinte în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016, acesta urmand să revină în funcţia de vicepreşedinte al CS Dinamo. Fostul tenismen preluase conducerea clubului după ce Elisabeta Lipă a devenit, în noiembrie 2015, ministru al Tineretului şi Sportului. În varstă de 43 de ani, Iagăr a caştigat ca sportivă titlul european la săritura în înălţime în 1998, atat în sală, cat şi în aer liber. Este deţinătoarea recordului naţional, atat în sală (2,03 m / al şaselea rezultat mondial din toate timpurile), cat şi în aer liber (2,02 m) şi a fost finalistă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Sydney 2000 şi Atena 2004, şi la trei ediţii ale Campionatelor Mondiale.

Mutu, copilot de curse

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, va fi, sambătă, copilotul lui Alex Filip la ATA Racing Show 2016, eveniment care se desfăşoară în acest weekend la Academia Titi Aur. ATA Racing Show 2016 va alinia la start cei mai buni piloţi din principalele competiţii interne, Campionatul Naţional de Raliuri şi Campionatul de Viteză în Coastă, pilotul Alex Filip fiind susţinut de Orange Romania, partener oficial al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Competiţia se desfăşoară la Academia Titi Aur, autodrom aflat la 29 km de centrul Bucureştiului, la ieşirea din Crevedia.

FC Botoşani cumpără juniori

FC Botoşani a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile a doi tineri jucători, Andrei Chindriş, în varstă de 17 ani, şi Alexandru Corban, de 18 ani. Corban a fost transferat de la SC Bacău, iar Chindriş de la Universitatea Cluj. "Sunt jucători talentaţi cu perspective frumoase şi care pot confirma. Ei sunt în lotul nostru şi de ei depinde dacă vor reuşi. La fel e şi cazul lui Moruţan, Greu şi a celorlalţi tineri din lot. Toţi sunt jucători de perspectivă cu certe calităţi, dar nu e suficient în fotbal să ai calităţi. Trebuie să demonstrezi, să te impui”, a declarat tehnicianul Leo Grozavu. Prin legitimarea celor doi, numărul jucătorilor din lotul FC Botoşani a ajuns la 29. Opt dintre aceştia sunt under 21, aceştia fiind: George Miron, Olimpiu Moruţan, Alexandru Tarnovan, Claudiu Juncănaru, Răzvan Greu, Lorand Fulop, Alexandru Corban şi Andrei Chindriş.

Revine Iniesta în “Clasico”

Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Andres Iniesta, a revenit la antrenamente la o lună după ce a suferit o accidentare la ligamentul colateral de la genunchiul drept a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului catalan. Iniesta s-a accidentat după o intrare a mijlocaşului formaţiei FC Valencia, Enzo Perez, la meciul din 22 octombrie. "Vestea bună a zilei este că Andres Iniesta a revenit pe teren alături de copechipieri. El continuă recuperarea după accidentarea la genunchi", a scris FC Barcelona. Deşi iniţial se anunţase o absenţă de 6-8 săptămani, Iniesta ar putea reveni la meciul cu Real Madrid, din 3 decembrie, conform presei spaniole. Iniesta, în varstă de 32 de ani, a disputat nouă meciuri în sezonul 2016-2017, reuşind să marcheze un gol.

Rooney, la un gol de sir Bobby

Căpitanul echipei Manchester United, Wayne Rooney, a devenit, ieri, cel mai bun marcator din istoria clubului englez în cupele europene, cu 39 de reuşite, repăşindu-l astfel în top pe Ruud Van Nistelrooy (38). Rooney a înscris un gol în meciul de pe teren propriu cu Feyenoord, scor 4-0, din Liga Europa. Golul de la partida de joi a fost al 248-lea marcat de Wayne Rooney pentru Manchester United. Rooney este astfel la un gol distanţă de performanţa lui Bobby Charlton, de 249 de goluri pentru United. Echipa engleză Manchester United a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), formaţia olandeză Feyenoord Rotterdam, într-un meci din etapa a cincea a grupei A a Ligii Europa.

Noah rămane căpitan

Fostul tenisman Yannick Noah, în varstă de 56 de ani, a anunţat că a decis să rămană căpitanul echipei de Cupa Davis a Franţei. În ultimele săptămani au existat îndoieli cu privire la rămanerea lui Noah la echipa de Cupa Davis, după ce francezii au fost eliminaţi în semifinalele competiţiei şi din cauza tensiunilor cu unii jucători, în special Gaël Monfils. Yannick Noah este căpitanul echipei de Cupa Davis a Franţei din septembrie 2015. Franţa va întalni Japonia în primul tur al Cupei Davis, în perioada 3-5 februarie, la Tokyo.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.